5G: Co nám doopravdy hrozí? a- a a+

Vzdělávejte se, lidi. Začněte přemýšlet o tom, co do svého života pouštíte.

Už jste slyšeli, jak se 5G a další bezdrátové technologie dostávají všude kolem nás? Jasně, je to pohodlné, všechno je online, internet jede rychlostí blesku, ale taky to má své stinné stránky, o kterých se moc nemluví. Věděli jste, že tyhle věci vyzařují záření, které se vstřebává do našeho těla? A to záření se neodpaří, ale hromadí se. No a teď hádejte, co to s námi dělá!

Několik stovek studií už ukázalo, že bezdrátová zařízení způsobují neplodnost, rakovinu a dokonce poškozují naši DNA. Není to sranda. Už teď jsme tím zářením pěkně napráskaní, a prý to bude ještě horší. Odhaduje se, že do roku 2030 bude na světě přes 500 miliard zařízení – skoro 60 na každého z nás. Jako by nám to nestačilo!

Frank Clegg, který šéfoval Microsoftu v Kanadě, dnes stojí v čele organizace, která se snaží na tuhle hrozbu upozornit. Jejich poselství je jednoduché: „Hej, lidi, bacha na to, co si taháte domů!“ Frank už dlouho varuje před nebezpečím 5G a volá po vědeckých důkazech o její bezpečnosti. Bohužel – žádné důkazy, že je 5G v pohodě, prostě nejsou.

Záření z bezdrátových technologií má na svědomí problémy jako nespavost, bolesti hlavy, únava, bušení srdce, a dokonce i rakovinu. A nejlepší na tom je, že v USA si telekomunikační firmy samy určují pravidla hry. Žádná vláda je nekontroluje, takže si dělají, co chtějí. Nezní to jako zápletka nějakého béčkového filmu?

A teď třešnička na dortu: plánuje se, že 5G antény budou všude kolem nás, možná každých 150 metrů. Zní to jako dobrý nápad, že jo? Teda, pokud vám nevadí, že budete non-stop v záření. Problém je, že o tom, co to s námi udělá za pár let, se nikdo moc nebaví.

Takže co s tím? Frank říká: „Vzdělávejte se, lidi. Začněte přemýšlet o tom, co do svého života pouštíte.“ A má pravdu. Každý by měl vědět, co se kolem něj děje, než bude pozdě.

2 komentáře

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. Jirka

    Tohle je válka s větrnými mlýny. Každému, kdo má vpr otvor se to hodí ke zviditelnění a všichni, co nejsou kovaní v mikrovlnách mu to žerou. Pohádky pro dospělé, hlavně pro ty co se rádi bojí. První zdravotní následky ozáření mikrovlnama jsou zhoršení zraku. Byly tu boje proti mobilům .... dosud na jejich záření nikdo vážně neonemocněl. Přitom výkon mobilu je více než 1 Watt. A máme ho u ucha. Nikdo asi na něj nehovoří z metru.

    Odpovědět
    • Jirka

      A pokud je mobil zapnutej, tak se pravideně hlásí do nejbližší buňky.

      Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.