Pirátský taneček přes peklo Slepence a- a a+

No, směšní a hloupí – to je jejich nové logo. Kdyby drželi hubu, mohli ještě uspět. Ale takhle odejdou jako rozmazlené děti, co se neumí smířit s realitou.

Pirát je námořní lupič. Klasicky přepadává obchodní lodě, někdy rabuje i na pobřeží. Dneska už nevyráží na moře s plachetnicí a šavlí, místo toho mají rychlé čluny, automatické zbraně, možná i děla a rakety. Prostě high-tech lupičství.

Ale teď k našim Pirátům. Ty moderní, politické, co se rozhodli „loupit“ přímo z vládních křesel. Chytrost? To slovo u nich nemá žádný význam. Pravdomluvnost? Jen hezky znějící pojem. Dnes už nepotřebují šavli, bohatě stačí hloupost jejich voličů. Strčí prstíček a najednou už tahají celou pracku! Když ji tam dostanou, tak si z toho udělají trvalou základnu, a sosají a sosají, až to smrdí jako prasklá kanalizační trubka.

V minulých volbách dostali na frak, ale co na tom, fleky si přece vydyndali! Ministři, náměstci, zástupci náměstků – je jich tam celá smečka, akorát my o většině ani nevíme. Oficiálně se honosí čtyřmi členy v poslaneckém klubu, ale na vládě mají rovnou tři ministry (Bartoš, Lipavský, Šalomoun). A tenhle „úspěch“ si samozřejmě platíme my všichni.

A co se stalo? Piráti byli tři roky věrní jako psi. Hladili Petra Fialu po srsti, všechno bylo růžové a zalité sluníčkem. Jenže najednou bum – konec. Proč? Moje teorie: Nebyla to jen digitalizace, co Bartošovi podtrhla židli. S tím by přece Fiala mohl žít. Čekal na volby, a když Piráti zase pohořeli, potřeboval někoho obětovat. Ráno se spolu smáli a v poledne už byl Bartoš venku. Co se změnilo? Podle mě někdo Fialovi zavolal a přitlačil ho ke zdi. A bylo.

No a Piráti? Z té sluníčkové lásky se najednou stali ukřivdění mravokárci. Partneři, co byli doteď super, jsou najednou podrazáci, lháři, mafiáni a korupčníci. Jak to? Tři roky všechno v pořádku a pak zničehonic otočka? No, směšní a hloupí – to je jejich nové logo. Kdyby drželi hubu, mohli ještě uspět. Ale takhle odejdou jako rozmazlené děti, co se neumí smířit s realitou.

Nejlepší plk století

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.