Chátra si říká elita, nevypadlo náhodou J? a- a a+

Teprve teď přijde utažení opasků a nikdo s tím nic nenadělá. Pokud nám vládne Německo v rouše EU, budeme pořád za hlupáky co žebrají u bran EU.

Prezident Pavel znovu mluvil a evidentně zapomněl, co říkal před krátkým časem. Ještě nedávno chtěl válčit s Ruskem, teď už to vypadá, že chce vést nějaké to mírové hnutí a zachraňovat svět od klimatických změn. Co si o tom má obyčejný člověk myslet? Asi tohle: když se válka nevyvíjí podle plánu, je čas na plán B – tvářit se, že vám jde o „udržitelný rozvoj“ a „multilateralismus“.

Zkráceně: Pavel řešil, že Rusko rozbíjí Ukrajinu, což je špatně, ale nesmíme zapomínat ani na další globální problémy – jako změnu klimatu, digitální technologie a umělou inteligenci. Česko bude aktivní hráč ve všech těchto oblastech. A samozřejmě musíme reformovat OSN, aby to celé dávalo smysl. Na závěr povzbudil, že budeme platit své účty OSN včas.

Nevím jestli nás povzbudil nebo dorazil Jaké máme účty, kdo je udělal a komu je budeme skládat? Prý OSN. Kdy bude naše země konečně rozhodovat sama za sebe a neposlouchat všechny ty rádoby politruky, politiky a komedianty všeho druhu? Možná až nám za zadkem bouchne granát nebo něco jiného.

Shrnutí? Jeden týden je Pavel válečný hrdina, druhý týden mírotvůrce a zachránce klimatu. Pro obyčejného člověka to znamená jen další dávku zmatku z toho, co je dneska vlastně priorita. Jeho proslov musel tu chátru co si říká elita a má prachy z války na Ukrajině pořádně vyděsit a naštvat. Docela bych chtěla sedět chvilku mezi nimi a kochat se pohledem na blbečky co naskočili na vlnu jménem Petr Pavel a SPOLU. Začnou se sčítat účty a národu nebude veselo. Teprve teď přijde utažení opasků a nikdo s tím nic nenadělá. Pokud nám vládne Německo v rouše EU, budeme pořád za hlupáky co žebrají u bran EU.

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.