Bez dnešních seniorů byste byli v hajzlu! a- a a+

Neudělali jste nic a právem od státu nic nedostanete. Živíte tu sebranku nahoře a ani to nechápete. Jste novodobí otroci a jednou to pochopíte.

Starší komentář jsem zařadila jako ukázku smýšlení i některých důchodců, nejen mladých – Jaromír Šimek 73 let, Stašov – Starý lidi jsou zkorumpovaná pakáž, která z valné většiny prošla komunistickou výchovou a socialistickým způsobem života, vše u huby a nestarat se o druhé, hlavně že mám já a mé děti. Babiš je už jenom důsledek jejich zaslepenosti. Mojžíš vodil židy 40 let pouští než je dovedl do země zaslíbené, aby se zbavili svých návyků a začali žít jinak než v pohodlí Egypta. Takže ještě 10 let a snad se to tady zlepší. Jsem starý a 5000 kč od stbáka nechci, půjdou na charitu nebo jiné sociální služby abych, až se ocitnu na LDN nebo v Alzhaimercentru, měl aspoň u postele bažanta a ne slyšet, že na něj nejsou peníze. Mě nikdo z mých potomků nenutí jak mám volit, to spíše já jim ukazuji cestu, snad správnou. Starý lidi jsou v této době odporný, zatrpklý, nenávistný, udavačský tak jak na to byli zvyklý z minulosti. A je jich absolutní většina. Nemám rád starý lidi! Kromě asi 10 kriticky myslících. Mohl bych to napsat ještě tvrději ale je mi jich líto.

Moje odpověď: – „Pane Šimku z celého srdce s vámi soucítím, protože žít váš život plný nenávisti, zatrpklosti a hlavně plný zášti vůči starým lidem je strašný. Vy nemůžete mít rád ani sám sebe, protože 7 křížků na zádech je docela dost. Mohl byste dělat něco, co má nějaký smysl a ne se užírat a nenávidět.“

————————————————————————————————————————-

Jakou bolest cítí staří lidé při čtení těchto nenávistných komentářů pochopí dnešní střední a mladá generace až i na ně dolehnou důchodcovská léta. Když to píšu je mi sakra moc smutno a je mi to líto. Ne, sebe nelituji, mně už život tak omlátil, že názor nějaké hloupoučké osoby mne na kolena rozhodně nedostane. Možná, že až budu opravdu stará, tak se třeba rozpláču, ale teď těmito lidmi z celého srdce pohrdám.

Úplně se mi sevře hrdlo když vidím u starých lidí slzy v očích. V těch je vidět úplně všechno co prožili a oni to měli hodně těžké. Postavit po dvou válkách republiku na nohy a žít za pár korun z ruky do huby. Kdo by to z dnešních mladých dal? Už to vidím jak zmalované děva s nalakovanými, dlouhými nehty pere plíny na valše a kdyby jen plíny, ale i ložní prádlo. Pračka nebyla jen tak pro každého a lednička byla první dobu také přepych. Máslo se dávalo do kastrolku kde se mu dolévala studená voda, aby se úplně nerozteklo. Maso se koupilo v sobotu a v neděli snědlo. Postupem času se vše měnilo k lepšímu a lidem se ulevilo v těžké práci. Zvykli si šetřit a být skromní ve všem. Tohle této generaci chybí. Není třeba mít všechno za každou cenu. Nabrat si půjčky a pak plakat, že není na splátky. Opravdu není třeba si dělat dluhy kvůli dovolené či na Vánoce. Věci, věci věci. To je vaše mantra, ale nic z toho si do hrobu nevezmete a pokud se dožijete vysokého věku, tak zjistíte, že nejvíce ze všeho jsou krásné vzpomínky.

Bez dnešních důchodců byste byli žebráci. Pořád ještě žijete z toho, co oni nahospodařili.

Vy si to snad vůbec neuvědomujete a nebo nechcete vědět?

  • Bez seniorů byste neměli kde bydlet – hlavně ti, co zdědili bydlení v panelácích.
  • Bez seniorů byste neměli čím svítit – všechno postavili oni vlastníma rukama.
  • Bez seniorů byste se neměli kde léčit – většinu nemocnic postavili oni.
  • Bez seniorů by neměli kde být malé děti – školky se stavěli v akci Z.
  • Bez seniorů byste nemohli nakupovat v českých obchodech – postavili jsme je většinou v akci Z. To by vám asi nevadilo, protože stejně všichni utrácíte ba německé blafy v supermarketech a necháváte vydělat Frice místo aby vaše peníze byli k užitku u nás doma.
  • Bez seniorů by nebyla železniční a silniční síť, stejně jako letiště.
  • Bez seniorů by jsme neměli vodní nádrže, továrny které jste rozprodali a zničili jste automobilku značky Škoda. Historické sklárny jsou taky pryč prosperující JZD vzal čert.

Všichni jsme makali, protože bez práce nejsou koláče. Nepotřebovali jsme pracák ani sociálku. Po operaci jsme dostali lázně. Dovolená byla za hubičku a novomanželská půjčka bez úroků a ještě se nám strhávali peníze za každé dítě

Co jste udělali pro tuto zemi vy? Leda tak hovno. Všechno se rozkradlo a téměř nic se nepostavilo. Za chvíli nebude mít vy hlupáci ani tu elektřinu.  Víte to vůbec? Co si bez ní počnete? Vy ani neumíte žít bez techniky a hlavně, žijete na dluh. Vaše děti vám jednou fakt „poděkují. Neudělali jste nic a právem od státu nic nedostanete. Živíte tu sebranku nahoře a ani to nechápete. Jste novodobí otroci a jednou to pochopíte.

4 komentáře

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. Alena K.

    Izraelité chtěli odejít z egyptského otroctví a ne z pohodlí!

    Odpovědět
    • Milena

      A co to společného s důchodci?

      Odpovědět
  2. Ina

    V této době je mezi lidmi neskutečné množství nenávisti, je to něco jako Čapková Bílá nemoc, jako by to byla nějaká nákaza. Toho vzájemného obviňování jen na základě vlastních předsudků a zkratkovitého uvažování! Nadávání do koblih, soudruhů, dezolátů, kremlobotů, vlezdobruselistů (abychom to vzali i z druhé strany), a novináři a bohužel i vládní představitelé nejen že nezůstávají pozadu, ale spíš ten peloton nenávisti vedou. Tak co se dá čekat? Nic dobrého z toho nevzejde. Vysvětlit si to nedají, jsou jako koně s klapkami na očích, tak budou muset zkrátka jednou narazit do zdi a nabít si nos. Pak jim to snad dojde.

    Odpovědět
    • Milena

      Nedojde jim to samo.

      Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.