Slováci toho mají dost a- a a+

Když zvolili Čaputovou, tak na mne šli mrákoty. Když se naše sluníčka radovali za ně jak výborně vybrali, šla na mne hrůza, protože cokoliv se líbí umělcům, politikům a sluníčkům tak to stojí za ho.no.

Roku 2020 se uzavřely hranice a tak definitivně po nějakou dobu odřízly rodiny od sebe. Můžete si volat, skypovat, posílat videa a smsky. Co nemůžete je obyčejná možnost setkání, podání ruky na přivítání. Nemůžete se jet rozloučit se vzdáleným blízkým, nemůžete se zúčastnit přijímání nového člověka do rodiny při svatebním veselí a ani při křtu. Jsme si dnes vzdálenější než v době rozervání na dva kusy, muselo to být?

Slováci toho mají plný zuby a já se jim vůbec nedivím. Jestli se dá o někom říct že jsou na tom hůř jak Češi, tak jsou to Slováci. Je jich 5 500 000 a musí zvládnout uživit 500 000 Romů. Většina z nich žije v osadách kde si nemoci podávají ruce a hygiena je sprosté slovo. Za příslušníky romské menšiny na Slovensku jsou považováni občané Slovenské republiky hlásící se k romské národnosti. Podle údajů z roku 2001 žije v SR 89 920 osob náležících k této menšině, tvořících tak 1,7 % populace Slovenska. Toto číslo znázorňuje občany SR, kteří při sčítání lidu označili svou národnost za romskou. Neoficiální zdroje hovoří až o 458 000 až 520 000 příslušnících této menšiny, tvořících tak téměř 10 % celkového obyvatelstva Slovenska.

Platem jsou v průměru před námi, ale všichni víme, co znamená průměrný plat. Důchody jsou mizerné jako u nás. Pospíchali na Euro a teď by měli raději zpátky korunu. Co je u nich horší je lékařská péče a pracovní místa stále chybí. Proto jezdí za prací hlavně k nám do ČR. Pro mne byli, jsou a budou vždy nejbližší lidé, protože to otci jsem Slověna a tu zemi prostě miluji. Nikdy jsem nepochopila rozpad a nikdy jsem se s ním nesmířila. Pouze jsem se s tím srovnala.

Když zvolili Čaputovou, tak na mne šly mrákoty. Když se naše sluníčka radovala za ně jak výborně vybrali, šla na mne hrůza, protože cokoliv se líbí umělcům, politikům a sluníčkům tak to stojí za ho.no. Taková je skutečnost. Jejich politici jsou stejná pakáž jako ti naši politici a byla jen otázka času, kdy se někdo takhle ozve. Jsou temperamentnější a dříve vybuchnou jak líní Češi a klidní Moravané. Ono dojde i na nás, protože tu máme stejný bordel jako oni.

Jsou nám blízko i Maďaři s Poláky a zrovna o nich se teď Macron vyjádřil, že někdo takoví jako oni nepatří do EU. Když ne oni, tak ani Češi a Slováci. Sním o spolupráci Visegrádské čtyřky, protože tam patříme, ti jsou nám nejblíže a spojuje nás stejný osud a stejné vzpomínky na doby minulé. Naše národy vědí co je totalismus a proto se do něj nenecháme dobrovolně znovu nahnat.

4 komentáře

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. Jirka

    Na konci I. světové války zahynul při leteckém neštěstí československý ministr války, brigádní generál Milan Rastislav Štefánik. Vysvětlil jsem našim bratrům Slovákům, jak se to doopravdy stalo a dokonce mi za to poděkovali. Čítanky se ovšem určitě přepisovat nebudou.

    Odpovědět
  2. Petr

    Hezky napsaná myšlenka, jen jakou řečí to bylo psáno. Česky?? Ani omylem, protože je to jedna velká pravopisná chyba. Bohužel má dneska kdekdo plnou hubu vlastenectví, ale česky psát neumí, sory jako...!!

    Odpovědět
    • Milena Doušková

      Jako ten, co neumí podle vám pořádně česky nemůže být vlastenec? Tak je mi ale velká hloupost. Hlavně že na konci se skví vaše sorry místo českého promiňte.:-)) Přeji hezké dny.

      Odpovědět
  3. Jirka

    Slováci sú naši braťja, říkal jsem si, veď sa ony straťja, zožerů nám je Maďari. Nezožrali je, vďaka Bohu, nechali Horní Uhry na pokoji. Braťja majú svůj Slovenský štát, a my zase máme své bratry, akorát nemusíme živit jejich cigány, už bysme byli na lopatě. protože sluníčka.... Vždycky jsem se cítil jako Čechoslovák a byl jsem na to hrd. A pak jsem se dověděl, že jsem vlastně zmrd, kolonialista. Teď už jsem zase bratříček, fuj to se mi ulevilo. Vážně ! Jiné kámoše totiž po světě nenajdeš. Maďaři raději nepostavili Nagymárosz. A bratři Poláci, ti už mají zase hlavu v oblacích ( a PRDEL v KOPŘIVÁCH !). Nic na světě je nepřivede k rozumu, rozhodně ne jejich vládu. Jednou byli kozáci ve Varšavě a podruhé zase Poláci v Kyjevě a tak se to vždycky několikrát za sto let prostřídá a bude to tak myslím na věčné časy. Sámova říše a Jagelonci, to už je dááávno.

    Odpovědět
Zrušit reakci

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.