Cejch nebo čip a- a a+

Cejchování osob se dříve provádělo v některých zemích. Osoby byly cejchováni pro označení, nebo jako trest, trestanci, zločinci a čarodějnice. Také se používalo k označení vojáků v římských legiích.

„A nutí všechny, malé i veliké, bohaté i chudé, svobodné i otroky, aby měli na pravé ruce nebo na čele cejch, aby nemohl kupovat ani prodávat, kdo není označen jménem té šelmy nebo číslicí jejího jména, “  stojí v Bibli.

V Česku patří k prozatím jedenácti lidem kteří něco takového podstoupili. Někdy v létě by se počty měly minimálně zdvojnásobit, chystá se totiž další várka čipování a zájemců už je přes deset. Samotný čip je 12×2 milimetry velká skleněná kapsle která se do těla vpravuje pomocí strach nahánějící jehly. Vpich se provádí mezi palcem a ukazováčkem na ruce, kde není tolik zásadních nervů a je zde dostatek tkáně. Jehla se pod kůži zasune zhruba dva centimetry a tam se čip následně usadí. Poté je nutné novou součást těla tak dva týdny nechat na pokoji – to z toho důvodu, aby obrostla vazivovou tkání a neposunula se někam, kde by to mohlo být nebezpečné a nepříjemné, typicky ke kosti. Zákrok se provádí bez narkózy.

Cejchování zvířat se v Americe a některých dalších zemích se cejchování provádí, či provádělo, zejména u velkých stád hospodářských zvířat rozžhaveným železem je zvířeti do kůže vypálena jednoduchá vlastnická značka. Označování zvířat vypálením, či vymrazením, cejchu však v dnešní době nahrazují modernější metody identifikace – především čipy.

Cejchování osob se dříve provádělo v některých zemích. Osoby byly cejchováni pro označení, nebo jako trest, trestanci, zločinci a čarodějnice. Také se používalo k označení vojáků v římských legiích a to římskými číslicemi na paže k lehčí identifikaci padlých nebo ztracených jednotlivců určitých legií nesoucích stejné číslo.

Tak se vracíme do středověku, jen místo vypalování železem, řezáním do kůže či tetování se budeme cejchovat čipem. Dříve lidem za zločiny vypaloval cejch kat. My jste doba velmi moderní a tak nás cejchují obchodníci a pěkně nám čip ukryjí pod kůží, aby na první pohled nebylo vidět jací jsou to tupci, že se nechají značkovat jak dobytek. Jakoby nebylo dost na tom, za chvíli nebudeme mít v peněženkách peníze, ale pouze karty. Jenže karty jim už stačit nebudou, budou nás chtít mít pěkně označeny aby nás mohli kdykoliv a kdekoliv najít.

Tohle je ta slibovaná západní hodnota a svoboda? Doufám, že nám nebudou ještě nasazovat železné obojky s řetězy a pohánět nás elektrickou holí do práce. Někdo přece musí na tu svoloč pracovat. Tahle doba je naprostý totalismus a ti, co ho zažili to poznají na dálku. Pokud se zápaďáci nebojí, tak neví, co je čeká. Útlak a nesvoboda.

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.