Ještě žijeme a víme kdo byli Vlasovci a- a a+

Starosta Novotný by se měl omluvit všem pozůstalým lidem, kterým tihle svatí vojáci vyvraždili příbuzné, vypálili celé vesnice a nestyděli se mučit i děti. Doufám, že existuje spravedlnost a  všem co smýšlí jako tohle hovado to život jednou pořádně spočítá

Do Zákřova dorazilo gestapo z nedalekého Velkého Újezdu a prapor Vlasovců. Vojáci tvrdili, že hledají partyzány. Ve večerních hodinách obec obklíčili a začali zapalovat jednotlivá stavení. Gestapo zatklo třiadvacet mužů. Po výsleších část z nich vojáci propustili. Devatenáct mužů ale nacisti zavezli do lesa k samotě Kyjanice. Zavřeli je do boudy, tu polili dehtem a benzínem a zapálili.

Vyhlazení Lidic byla násilná historická událost, pří níž došlo ke zničení středočeské vsi Lidice a vyvraždĕní značné části jejích obyvatel německými okupanty. Obec Lidice byla v vypálena a dokonale srovnána se zemí a veškeré místní obyvatelstvo popraveno nebo odsunuto do koncentračních táborů. Celkový počet obětí dosáhl počtu 340 (192 mužů, 60 žen a 88 dětí).

Vypálení Ležáků, podobně jako Lidic, v roce 1942 přišlo jako trest za atentát na říšského protektora Reinharda Heydricha. Všichni obyvatelé osady Ležáky byli popraveni, přežily jen dvě dívky, které nacisté poslali do Německa na převýchovu.

Sedláci se chystali na pole, když do Českého Malína vpochodovala jednotka vojáků v německých uniformách. Během několika hodin upálili, zastřelili a ubili víc než 400 vesničanů včetně žen a dětí. Zázrakem se zachránilo pár lidí. V roce 2006 žilo posledních devět svědků. O tragédii dokázali mluvit čtyři: Josef Kechrt, Antonie Kechrtová, Antonín Činka a Josef Řepík.

Na samém sklonku války vrazilo do Ploštiny německé komando a tamní obyvatelstvo potrestalo smrtí za údajné napomáhání partyzánům. O život přišlo dvacet čtyři lidí. Chalupy a jiná stavení lehly popelem. V jednom z nich navíc nacisté zaživa upálili deset Čechů.

Obec Prlov obklíčena stejným oddílem, který vypálil Ploštinu a povraždil její obyvatele. Celkem se na akci proti Prlovu podílelo asi 600 vojáků německé, ruské, slovenské a ukrajinské národnosti. Mistní obyvatelé Jan Juráň, Jan Ondrášek ml., Josef Trlica, Leopold Štach, Antonín Ondrášek a Tomáš Heto byli byli oběšeni. Oldřich Kovář, Tomáš Ondrášek st., Jaroslav Ondrášek, Anežka Ondrášková, Anna Žáková, Jaroslav Heto, Jan Turýn, Anna Turýnová, Bohuslav Žák, Terezie Žáková, Marie Růsková a Antonín Růsek byli za upáleni v hořících domech.Tomáši Ondráškovi ml. se podařilo z hořícího domu uprchnout, přesto že byl popálen a zasažen 5 střelami, ale byl dopaden gestapem. Byl převezen na zámek v Hošťálkové, vyslýchán za pomoci povzbuzujících injekcí a 4. května téměř utlučený, ale zaživa pohřben v Hošťálkové.

V Javoříčku jako msta za zabité německé vojáky byli zabiti všichni čeští muži v obci – až na ty, kterým se podařilo utéci potokem, skrýt se, nebo těch, kteří byli za prací mimo osadu – zastřeleni. Celkem bylo zastřeleno 38 mužů ve věku od 15 do 76 let.

Starosta Novotný se nám pokusí vnutit myšlenku, že nebýt Vlasovců, Praha by padla

Podle něj jsou Vlasovci hrdinové a tak se jim postaví v Řeporyjích pomník. Lidice, Ležáky, Český Malín, Ploština, Prlov, Zákřov a Javoříčko. Vypadá to, že pár debilů tahle jména vůbec nezná a nebo znát nechce. Jejich znalosti jsou prapodivné, protože lidí vědí, že se vojáci ROA podíleli na genocidě civilistů po boku vojáků německého Wehrmachtu. Zvěrstvo těchto nacistických prasat je známé a nic to nezmění názor nějakého starostovského hovada a je jedno jestli se jmenuje Novotný nebo Kolář.

Rusové ztratili v boji o Prahu 12 000, USA nic. Rusové nám nebombardovali Prahu ani omylem, ale USA prý omylem rozbili všechny důležitá místa. Rusové se snažili nepoužívat těžkou techniku proti německým snajprům v Praze. USA na Prahu použili letadlové bombardování.

Starosta Novotný by se měl omluvit všem pozůstalým lidem, kterým tihle svatí vojáci vyvraždili příbuzné, vypálili celé vesnice a nestyděli se mučit i děti. Doufám, že existuje spravedlnost a  všem co smýšlí jako tohle hovado to život jednou pořádně spočítá.

1 komentář

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. K-NOBL-AUCH

    Jaaaj! Mila moja dama. Moj starsi brat, moj hrdina, moj vzor by Vam mohol vykladat. Prelabzoval cely celucicky svet, teda to co mu jeho pomerne kraty zivot umoznil. Od Neapoli az po Galivare , Svenska, kde drel a makal dva roky aby splatil udeleny azyl. Prelabzoval temer celu Europu s kumplicmi co zdielali stejne zivotne nazory. Eventualne skoncil v Australii a dlhe roky makal a zase cestoval. Par krat som mal cest, radost a potesnie s nim sediet. Ani jeden vecer nepamatam ked sme akoby vesmirnou silou neskoncili u stejneho vyroku: SHOW ME JUSTICE! Ukaz mi spravodlivost! Od sestnast ci sedemnast rokov tuzil po slobode tela, duse, mysle. Tuzil po zodpovednosti za kazdy svoj cin. Aby to dosiahol obetoval prakticky vsetko co mu bolo darovane ked uvidel svetlo tohto sveta. A ja slapem v jeho slapajach. Spravodlivost? Jedine v nasom srdci a taka aku sme sme schopni prijat a tazko zaplatit.

    Odpovědět
Zrušit reakci

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.