Proč Bůh stvořil zlo? a- a a+

Pravděpodobně to neřekl, ale zlo je opravdu nepřítomnost Boha - potažmo lásky v srdci. Je na vás jak to dobro co je v nás nazvete. Je jedno v co věříte. Záleží jen tom, jak jednáte.

Tohle je asi nejlepší odpověď, jakou jsem kdy slyšel na otázku: „Proč Bůh stvořil zlo?“ “ “
Proč Bůh stvořil zlo? Odpověď mě zasáhla hluboko do mé duše!
Profesor na univerzitě položil svým studentům následující otázku:
– Všechno, co existuje, bylo stvořeno Bohem?
Jeden student statečně odpověděl:
– Ano, stvořený Bohem.
– Stvořil Bůh všechny věci? – zeptal se profesora.
„Ano, pane,“ odpověděl student.
profesor se zeptal:
– Pokud Bůh stvořil všechno, tak Bůh stvořil zlo, protože existuje. A na základě principu, že nás definují naše skutky, je Bůh zlý.
Student oněměl poté, co slyšel tuto odpověď. Profesor byl ze sebe velmi spokojený. Chválil studenty za to, že znovu dokázali, že víra v Boha je mýtus.
Další student zvedl ruku a řekl:
– Můžu se vás na něco zeptat, profesore?
„Samozřejmě,“ řekl profesor.
Student vstal a zeptal se:
– Profesore, je zima?
– Jakou otázku? Samozřejmě, že existuje. Byla vám někdy zima?
Studenti se smáli otázce mladého muže. Mladý muž odpověděl:
– Ve skutečnosti, pane, zima neexistuje.
Podle fyzikálních zákonů je to, co považujeme za chlad, vlastně absence tepla. Člověk nebo věc lze zkoumat na základě toho, zda má nebo přenáší energii.
Absolutní nula (-460 stupňů Fahrenheita) je naprostá absence tepla. Při této teplotě se veškerá hmotnost stává inertní a nemůže reagovat.
Chlad neexistuje. Vytvořili jsme toto slovo, abychom popsali, co cítíme v nepřítomnosti tepla.
Student pokračoval:
– Profesore, je tam tma?
— Samozřejmě, že existuje.
– Zase se mýlíte, pane. Temnota taky neexistuje. Temnota je ve skutečnosti absence světla. Můžeme studovat světlo, ale ne temnotu.
Můžeme použít třásně Newtona k rozložení bílého světla napříč několika barvami a prozkoumání různých vlnových délek každé barvy. Nemůžeš změřit temnotu. Jednoduchý paprsek světla může proniknout do světa temnoty a osvítit ho. Jak zjistíte, jak tmavý je určitý prostor? Měříte, kolik světla je prezentováno. není to tak? Temnota je výraz, který člověk používá k popisování toho, co se děje bez světla.
Mladý muž se nakonec zeptal profesora:
– Pane. existuje zlo?
Tentokrát to bylo nejisté, profesor odpověděl:
– Samozřejmě, jak jsem říkal předtím. Vidíme ho každý den. Krutost, četné zločiny a násilí po celém světě. Tyto příklady nejsou nic jiného než projevem zla.
Student odpověděl na toto:
– Zlo neexistuje, pane, nebo alespoň neexistuje samo pro sebe. Zlo je prostě nepřítomnost Boha. Je to jako temnota a chlad – člověkem vytvořené slovo, které popisuje nepřítomnost Boha. Bůh nestvořil zlo. Zlo není víra ani láska, které existují jako světlo a teplo. Zlo je výsledkem absence Boží lásky v lidském srdci. Je to ten druh chladu, který přichází, když není teplo, nebo ten druh temnoty, který přichází, když není světlo.
Student se jmenoval Albert Einstein.

Tento příběh je působivou metaforou a krásně zdůrazňuje myšlenku, že zlo není nějaká „samostatná“ entita, ale spíše nepřítomnost něčeho dobrého – Boží lásky nebo pozitivní energie v nás. Myšlenka, že zlo je jako tma nebo chlad, tedy pouhá absence světla a tepla, rezonuje s představou, že pokud člověk nemá lásku či Boha v srdci, vzniká prázdnota, kterou může zaplnit temnota a negativita. Ať už člověk věří v Boha, nebo v nějakou univerzální lásku a dobro, toto sdělení nás inspiruje k hledání dobra v sobě a ve světě.

Albert Einstein ve skutečnosti toto údajně neřekl, přesto to však nezmenšuje sílu této myšlenky. Dodává na hloubce tomu, jak vnímáme vlastní odpovědnost za své činy a schopnost zaplňovat prázdnotu, kde by jinak mohlo být zlo.

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.