Menstruační chudoba v zemi, která si říká civilizovaná a- a a+

Taková je realita. Místo důstojnosti, máme výsměch.

Tak si to shrneme: v srdci Evropy, v zemi, která se pyšní členstvím v EU a hrabáním miliard na nesmyslné projekty, máme holky, co si nemůžou dovolit ani obyčejné menstruační vložky. Vážně, je tohle ještě normální? Vláda vyhazuje peníze oknem na kdejaký „inovativní projekt“ nebo do kapes těch, co si do parlamentu přijdou leštit ego a žvanit o nesmrtelnosti brouka, zatímco dívky sedí doma, protože prostě nemají hygienické potřeby. A to mluvíme o dnešku, ne o roce 1924!

Tohle je přesně ta absurdita, kterou dokážou vytvořit jen „dospělí“ lidé, co mají plné huby keců o podpoře vzdělání a rovnosti, ale nedokážou zajistit ani základní hygienické potřeby. Holky pak sedí doma, nechodí do školy, nemůžou mezi lidi, protože si prostě nemůžou dovolit elementární potřebu. Jak je sakra možné, že ve státě, který se tak rád chlubí svou „sociální politikou,“ je tohle vůbec realitou?

A místo, aby stát řekl „Hej, tohle musíme řešit, tohle je hanba!“, raději se tváří, že o ničem neví. Politici tady do nekonečna točí své prázdné fráze, vyřizují si svoje ego a starají se hlavně o to, aby jejich zadky byly v bezpečí a kapsy plné. Přitom tu máme dívky, co zůstávají doma, protože zkrátka nemají na vložky. A zatímco politikům přitékají tisíce měsíčně na jejich diety a pohodlí, normální člověk si tohle všechno hezky zaplatí z vlastní kapsy. Ale kdo by se staral, že?

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.