Senát a euro a- a a+

Zrušit senát, ořezat parlament, smazat kraje. Stačí tři celky - Česko, Morava, Slezsko.

EU nadšení na houpačce: Z euforie do migrace a zpět?

Pamatujete si ten optimismus z let 2004 a 2005? Tehdy se 64 % Čechů těšilo, jak nám členství v EU otevře dveře do ráje. Ale od té doby jako by nadšení ztratilo šťávu. V letech 2015 a 2016, když vrcholila migrační krize, by do EU znovu chtělo jen 38 % lidí. Dneska? Mírná nadpoloviční většina, 51 %. Zase nás to začíná lákat? Nebo jsme jen rezignovali?

Euro? Těžký pád na dno

Co se eura týče, situace je ještě tristnější. Kolem roku 2005 byla půlka národa „pro“. Jenže jakmile přišla finanční krize 2009, sympatie šly dolů. V roce 2017 a 2018 byl zájem na rekordním minimu – pouhých 15 %. A dnes? Jen 17 % lidí by euro uvítalo. To je skoro smutný vtip, že?

Senát a euro – jiná galaxie?

A teď to nejlepší – senátoři. Většina z nich by euro chtěla. Jak je to možné? Jsou na jiné planetě? Jak můžou zastupovat nás, když většina národa nechce ani slyšet? Možná proto, že jim o lidi nejde. Mají svá křesla, své výhody. A co my?

Jednoduché řešení: Zbavit se nadbytečných

Zrušit senát, ořezat parlament, smazat kraje. Stačí tři celky – Česko, Morava, Slezsko. To by ušetřilo korunek. A politici? Ti ať nesou trestní odpovědnost. Až pak uvidíme, kdo má chuť makat pro nás, a kdo jen pro vlastní koryto.

10 komentářů

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. Luboš

    Kdo k volbám nejde tak ať potom drží kušňu. Proč trestní odpovědnost a ne pouze odpovědnost? O trochu víc přemýšlení by snad neškodilo!

    Odpovědět
    • Milena

      Vám určitě.

      Odpovědět
      • Luboš

        Paní, pokud jste dobře četla, píšu, že o trochu víc přemýšlení by snad neškodilo. Není to k Vám konkrétně osobní, což bych si nedovolil, protože by tam jinak bylo navíc osobní zájmeno Vám. Jenže, a to jsem nečekal, Vy ve své reakci na moje slova jste vůči mě osobní. Nebudu Vám to žádným způsobem vracet, protože to muž, vždy alespoň trochu gentleman, už vůbec ne vůči ženám, nedělá. Jste žena a tu nelze ani květinou a ani slovem uhodit. Asi tu reagují k Vaší spokojenosti i Vaši příznivci, snad přátelé, protože Vás oslovují Milunko a tykají Vám. Pro své nejbližší a přátele jste jistě zdvořilejší a milejší. Ještě navíc s tak krásným křestním jménem Milena.

        Odpovědět
        • Milena

          Na hrubý pytel hrubá záplata. Ano, Ivanku znám přes net roky ještě z doby Seznamu a proto jsem u ní velmi osobní. Vás neznám, ale odpověděla jsem vám stejně jako všem co ke mě zavítají. I vás tu vítám a nemusíme mít stejný názor a nemusíme si vyčítat že někdo je osobní či neosobní? V pohodě?

          Odpovědět
          • Luboš

            Jsou hostitelé, kteří nejsou nejenže k hostům zdvořilí, ale dokonce jsou bezdůvodně agresivní. Ačkoliv host má vstup volný, nezakázán, což Politikařina paní Douškové umožňuje, host se chová tak jak se na návštěvě sluší, dostane, a to dokonce od dámy, spucunk. Host si samozřejmě uvědomí, že na návštěvu tam chodit už nemá pro něj jakýkoliv význam. Raději si dojde, samozřejmě za vstupné, do ZOO, protože tam je zvěř v kleci, v ohradě, za sklem. Tam je jasné kdo a co je zač. Tady, po dnešní krátké diskuzi, je mi to jasné taky - kdo a co je zač. Přestože hostitelka jistě nepochopí, možná mi opět něco hezkého napíše, ruku líbám, milostivá. Luboš

            Odpovědět
            • Milena

              Ne, hostitelka hosta chápe a líbá na čelíčko:-)

              Odpovědět
  2. Iva

    Milunko :o))...... a tady to vidíš sama, dle tabulky, jací jsou to vlastenci. Zaprodanci to jsou !!! Tak proč chodit k volbám ???

    Odpovědět
    • Spring

      Ttoto když si řeknou všichni pochybovači o smslu voleb, tak se nezmění NIC. Chybí mně tam SPD, Triko a PRO ale i komouši... A ono by se vidělo proč volit a komu to hodit a komu ne.

      Odpovědět
      • Iva

        Kdyby mohly volby něco změnit, tak už by je dávno zrušili a nebo takéi jinak Kdyby měly volby nějaký smysl, nenechali by nás volit.

        Odpovědět
      • Milena

        Je to o svobodě se rozhodnou. někdo volí a někdo nevolí. Já volím, ale mám stále větší problém se rozhodnout.

        Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.