Stydím se za všechny české politické spratky, co nás ženou do války a- a a+

Mrtví vás jednou budou soudit, a vaše hanlivé řeči jako „ruská špína“ vejdou do dějin. Jednou se za ně budete zodpovídat. Na úvodní fotografii jsou mrtví od Stalingradu. Tohle je válka.

Sebranko jedna nevděčná. Kdyby nebylo Rusů, dnes bychom už možná nebyli ani my. Fašistické Německo by nás dávno smetlo ze světa, stejně jako miliony lidí během vyhlazovací druhé světové války. Vzpomínáte si ještě, kolik našich lidí skončilo v plynu v těch „rekreačních“ zařízeních? Díky Rusku a našemu rychlému se vzdání přišlo o život relativně málo našich lidí – „jen“ 365 000. Žili jsme si v protektorátu a většina držela hubu a krok, ba co víc, někteří z nás aktivně spolupracovali s fašisty. Rusko se ale nikdy nevzdalo a bojovalo až do konečného pádu Německa.

Znovu byste si měli uvědomit, vy válečníci na gauči, že Bělorusko ztratilo 33 % svých obyvatel. Třetina národa! To je oběť, kterou nikdo jiný nepřinesl. Za Sovětský svaz zahynulo 14 % lidí, zatímco u nás to bylo „pouhých“ 3,51 %. Divíte se, že se tehdejší Sovětský svaz uzavřel před Západem? Že Bělorusko zůstalo věrné Rusku? Od Západu nikdy nic dobrého nevzešlo. Jednou jedinou otevřeli Rusové oponu, a jak to dopadlo? Vládne nám dekadence, hniloba a hrozba války. Nebylo to Rusko, kdo začal tuhle šarádu, ale Západ. Můžete se vztekat, jak chcete, pravdu neokřičíte, ani kdybyste si hlasivky rozervali.

Celkové ztráty na životech způsobené druhou světovou válkou představují více než 72 milionů lidí. Civilní oběti tvoří asi 47 milionů, včetně 20 milionů lidí, kteří zemřeli během války hladem a nemocemi, a samozřejmě i 6 milionů obětí holocaustu.

Přehled obětí druhé světové války:

  • Československo: 365 000 obětí, tj. 3,51 % obyvatelstva
  • Sovětský svaz: 26 300 000 obětí, tj. 13,77 % obyvatelstva
  • Bělorusko: 3 000 000 obětí, tj. 33 % obyvatelstva

A kdo zaplatil největší cenu? Těch 26 milionů občanů Sovětského svazu, převážně Rusů, kteří bojovali a umírali, aby zachránili svět. Mezi nimi byli i hrdinové jako Konstantin Antonovič Abazovský, Ivan Michajlovič Abaljajev, Anfim Ivanovič Abaturov, Karakózy Abdalijev a Núrken Abdírov, a dalších 25 999 970 jmen, které si málokdo pamatuje.

Mrtví vás jednou budou soudit, a vaše hanlivé řeči jako „ruská špína“ vejdou do dějin. Jednou se za ně budete zodpovídat.

2 komentáře

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. Iva

    Svatá pravda !!! My Češi jsme malý národ, ale velká pakáž. Dokážeme zradit kamaráda, jen to hvízdne. Máme takovou falešnou hrdost, že jsme něco, ale my jsme jen malý národ, který by teď pomalu vyhlašoval válku. To je až neskutečné. Myš, která řvala, to je film od Woody Alena, na to se můžou podívat ti, co chtějí vyhlašovat války. Ohánějí se silnými slovy, ale jich a jejich blízkých se to netýká - odsouhlasili si a mají imunitu, ale naše syny a muže by klidně vrhli do spáru války. Naše ministryně, s tankem v kabelce, Černochová, a naše úžasná, s propagačními svetry, Pekarová Adamová, kdyby měly syny, chtěla bych vědět, zda by je, s nadšením, posílaly do cizí války. Jednou, ale myslím, že to bude ještě za hodně dlouho, se jim to všechno vrátí a bude sečteno.

    Odpovědět
    • Milena

      Souhlasím. Chce to pokoru a hrdost. Vím, že to je divné přirovnání, ale tak to cítím.

      Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.