Víte co je status umělce? a- a a+

Lidé s minimální mzdou si mohou třeba vyřvat plíce a je jim to prd platný. Zařve šmíra a politici se můžou podělat kdo jim dříve vyhoví.

Tak to si prosím chtějí vydupat rádoby umělci všeho druhu. Jsou to takoví brouci Pytlíci, kteří nesahají Ferdovi mravencovi ani po kotníky. Tahle šmíra chce peníze daňových poplatníků protože chtějí v klidu tvořit a nemít starosti o financování svého života jako to mají obyčejní pracující lidé. Takže oni budou mít sociální jistoty a vy? Vy pracující si můžete trhnout nohou.

Asi bych měla navrhnout jedné své známé, aby se vydala cestou umělkyně protože žije z důchodu a doposud pobírala příspěvek no bydlení. Co myslíte, že jí nyní přišlo z úřadu? No jasně, snížení jako hrom a jako důkaz vám předkládám ofocený doklad o tomhle nehorázném ožebračování. Určitě něco naškrábe nebo nakreslí. Pastelky jí pošlu aby měla do začátku. Kolik lidí to postihne? Hodně!

Takže ODS chce dát pro tuhle šmíru 100 000 000. Navíc to platí i pro vyžírky z ciziny, protože na tuhle dotaci nemusí mít komediant ani české občanství. Nebudou se zkoumat umělecké kvality, svéprávnost a dokonce ani beztrestnost. Z toho vyplývá, že mukl, co si odseděl třeba 20 let za vraždu a psychiatr z něj udělal nesvéprávného člověka načmárá něco něco jako obraz, či sesmolí báseň, v nejhorším sepíše paměti mukla a může si klidně zažádat o prachy z naší kapsy.

Kdyby je dalo ze svého, tak je mi to úplně fuk. Jenže tyhle rádoby umělce máme platit my z našich daní a to se mi sakra nelíbí. Měli by chodit pěkně do práce a makat jako mourovatí, aby si na svoje koníčky vydělali tak, jak to dělají statisíce dalších lidí. Kde jsme se ocitli, že si kdejaké šmíra zařve a dostane co chce, protože novela zákona je na světě. Lidé s minimální mzdou si mohou třeba vyřvat plíce a je jim to prd platný. Zařve šmíra a politici se můžou podělat kdo jim dříve vyhoví.

Neumím si představit opravdové umělce, jak žebrají o peníze na svoji práci. Pravý umělec si je totiž umí vydělat a kdo se takovou prací neuživí, má ji pověsit na hřebík a nechtít být na obtíž spoluobčanům. Že si ti lenoši nestydí takhle se pověsit na krk pracujícím. Chceš psát básně? Piš jak jen chceš, klidně si je vydej, ale náklady jsou tvoje věc umělče, ne naše. Kde je doba umělců kteří rozdávali radost, smích i pláč a uměli to. Pomalu nám vymírají a zůstává nám jen slabý odvar.

2 komentáře

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. Datan

    Zasraní zmrdi s lachtaní nemocí. Bezpáteřní komediantská svoloč. Čest vyjímkám..

    Odpovědět
    • Milena

      Ještěže jsou vyjímky.

      Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.