Pracháči vyrábějí emise a ničí planetu a- a a+

Zničená země a to co zbylo krásného si bude tahle smetánka uzurpovat jen pro sebe a na lid čeká Orwellovský život.

Pracháči a emise  – Bohatá elita má podle OSN na svědomí větší emise než polovina lidstva.

Jen nevím, proč se vědci, ústavy, akademie a další instituce považují za objevitele nové zprávy. Každý myslící člověk tohle ví a nepotřebuje na to jejich vědecké články. Rozmařilost těchto lidí s přeplněnými konty nezná mezí. 10%  zazobanců, co si dopřávají všeho na úkor nás a naší planety  spotřebovává 45% veškeré vyrobené energie a dokonce 75% energie v letecké dopravě. Naproti tomu chudší polovina lidstva spotřebovává jen deset procent energie a pět procent energie v letecké dopravě.

Kdejaká celebritka si létá soukromým letadlem, protože cestovat jako obyčejný člověk je pod jejich úroveň. Proč jim nikdo nezatne tipec a nezakáže takové ničení planety? Zase v tom hledejte jen prachy. 1% nejbohatších obyvatel planety má na svědomí dvakrát tolik emisí než celá chudší polovina lidstva. Jejich spotřeba přírodních zdrojů roste každým rokem. Naše planeta pro ně představuje pohodlí které jim plyne ze zdrojů země a jejich peníze jim umožňují si tohle všechno na úkor ostatních dovolit. Jejich spotřeba znemožňuje miliónům lidí přístup k energiím a tak musí žít jak ve středověku.

Jestli něco tahle planeta potřebuje, tak je to obyčejná lidská skromnost. Člověk by měl po sobě zanechat pozitivní stopu. Jeho okolí by na jeho pohřbu mělo plakat nad ztrátou člověka a ne si nad rakví oddechnout že je konečně pod zemí. Jediná spása pro lidstvo je opustit materialismus a konečně rozvíjet své duševní schopnosti ve jménu dobra pro lidi, zvířata a zemi. To je cesta kterou se má člověk vydat. Dělat něco dobrého pro ostatní člověka hřeje u srdce a říká si, tak to je to, jak chci žít. Pokud co cítí jinak a z každého kousku jeho kůže na nás řve jen to jeho já, já, já, tak nad hrobem bude pláč předstíraný, dědici se budou těšit na zesílené konto a pak se budou chovat stejně sobecky jako jeho předci.

Vidíme to dnes a denně na rodinných klanech co ovládají svými penězi celou planetu. Stačí se zbavit této sebranky a zemi se bude dýchat o něco líp. 90% obyvatel si nechá dělat na hlavu 10% vládci a dopady vidíme už teď. Zničená země a to co zbylo krásného si bude tahle smetánka uzurpovat jen pro sebe a na lid čeká Orwellovský život.

7 komentářů

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. KARA

    ROZNAŘILOST přesně to je výraz pro styl života těch, kteří si myslí, a bohužel nejen myslí, ale chovají se tak - jako ten nejhorší dobytek - že si mohou všechno koupit (a dovolit) protože ONI na to mají - bez komentáře kde a jak získali. Jenže jim vůbec, těm prostým nadutým kreténům nedochází, že mají stejný žaludek, jejich hovno stejně smrdí, mají stejně červenou krev, jako ti (my) ostatní. A i jejich, pak už těla studená, bez života, což čeká každého z nás, bez pardonu, bez výjimky, budou potravou pro červy nebo je slupne oheň v krematoriu. Tam žádný rozdíl již není!! Tak si ve své rozmařilosti cpou břicha kaviárem, připisují nuly na svých kontech, létají na dovolenou třeba jednou i na Mars, alejejich vnitřní JÁ je již teď v horoucím pekle, které nemá a nebude mít nikdy dost. Těch blbů je mi vlastně líto.

    Odpovědět
    • Milena Doušková

      Až lidé pochopí, že bohatství je v něčem jiném než v hromadění, pak bude na světě dobře.

      Odpovědět
    • Frank

      Haloooo CARA mia! Nadherne povedane. Kreteni? Jedneho som videl a dokonca si s nim povidal. Jeho Mercedes 500 (a este nieco) bol zparkovany povedla mojho korejskeho \"smejdu\" a ja som z neho doloval co vsetko tam ma .... Strasne mi to nici pneumatiky! Su stale pod zatazou (torque!) Je to otrasne! A vykladal voz zasob co urobil na jeden zatah. Aby to mohol nalozit najprv vyhadzal svoje golfove palice a batohy... a zvoni mu moubil!!!. Milacku uz to nakladam za chviliku som doma.

      Odpovědět
  2. Frank

    \\\"Stačí se zbavit této sebranky a zemi se bude dýchat o něco líp.\\\" Ha-ha-ha! Myslela ste to dobre, rozumiem. Ovsem tou \\\"sebrankou\\\" nehne ani atomova BUM-BUM! Nemam sajnu kde to zacina. Skutocne neviem. Par prikladov? Ked som este makal a nosil domov slusnu vej=platu casto som vykladal s manikom co sem prisil z Madarska. Na zimu vzdy zdrhol do Mesa, Kalifornie. Hnal sa tam alebo proste soferoval s FORD-350 co tahal obrovsky prives, (karavan) Co vsetko tam mal mimo vodnej matrace a inych vylepsovakoch neviem. Nemal som zaujem to prehliadat lebo mi to bolo odporne. Druhy pripad? extremne setrny po zemi chodiaci pan z Finska - Suomi. Vsetko co vidleldvakrat prehliadal ako by to mohol pouzit, na co by sa to hodilo. V domecku co si vybudoval mal samozrejme saunu.Nad hlavnymi kamnami mal vylepsovak na ktorom sedel 180 litrovy ocelovy sud s vodou. Voda co sa odparovala zavlzovala vyssie poschodie. Medena spirala co bola vonutri viedla az daleko von a v nej bola tzv.hydraulicka kapalina co bola ulozena pod vybetopnovanou cestickou hore do svahu na asfaltku. Mala pumpicka cirkulovala kapalinu a nahrievala zasnezene ci zaladovatene pasy cementu. Lidicky krutili hlavou ako je mozne ze pan nikdy nefuni a nelopatuje so snehom. Mohol by som spomenut tucty prikladov. Vazim si ludi co sa vzanasaju a su pokorni a skromni. Bafooni, nafukanci su mi odporni. Aj s ich nerezovymi budami co tahaju napriec kontinentom. Vsetko zalezi na tom ci ten ci onen pozera kto ho obdivuje, alebo ignoruje zavist ba i opovrhovanie druhych. Prajem Vam klud a harmoniu a aby Vam az tak moc nechybalo.

    Odpovědět
    • Milena Doušková

      Stačí se zbavit těch, co nám vládnou prostřednictvím bank. Nejlépe by bylo vybrat si peníze a zásadně je používat místo karet. To by byl cvrkot.

      Odpovědět
  3. Jirka

    Pozdě, Karle Marxi, tohle už bylo vyzkoušeno. Ne na myších, ale na lidech, (na myšičkách vlastně taky). Výsledek stejný.

    Odpovědět
    • Milena Doušková

      Je to všechno o lidech.

      Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.