Kdo zakázal koledy? a- a a+

Já věřím tomu, že hodně lidí pořád potřebuje duševní potravu, protože bez ní nebudeme nic. Jen žaludek a dlaň a to je hodně málo. 

Každý rok nám v naší maličké vesnici hrály v rozhlase koledy. Nejen na Vánoce, ale začínaly už i týden před Vánoci, ozývaly se na každý Advent a najednou je ticho. Neslyším ani pípnutí, natož koledy. Jsem na světě už hodně dlouho, ale tohle předvánoční a vánoční ticho zažívám poprvé v životě a pořád dokola si říkám proč?

Sežral nám je Covid? Ne, tohle na svědomí nemá. Politici využili situace a berou nám další svátek. Napřed nám sebrali Velikonoce a teď nám berou Vánoce. Nenapadá mě nic jiného, než že všichni starostové mají zakázáno hrát koledy, navodit sváteční náladu a naučit lid, že Vánoce jak jsme je znali jsou prostě pryč. Nebude Silvestr a nebudou chodit Tři králové na koledu.

Venku je prázdnota a ze všeho na člověka dýchá smutek. Covid je politický nástroj ať už je opravdový nebo falešný. Ve jménu Covidu máme zakázáno všechno co nás těší a co dělá lidi lidmi. Nescházejte se, nepodávejte si ruce, nelíbejte se, seďte raději doma a hlavně poslouchejte to, co vám politici radí.

Kdyby mi někdo před rokem řekl, co všechno si nechá obyvatelstvo celého světa líbit, řekla bych, že se zbláznil. No vidíte a stalo se. Z části lidstva je stádo oveček a jediné co je omlouvá je jejich vlastní šílený strach. Nakonec i Ježíši se říká Beránek Boží, tak tady prostě máme hodně Božích Oveček. Nemylte se. Já je rozhodně neodsuzuji. Je v lidské přirozenosti mít strach ze smrti. Bojí se i věřící. O to víc se bojí ti, co nevěří v nic a věří v konečnost života.

Vánoce nám nebrali králové, císařové, Hitler a ani komunisté. Na tohle si troufla dnešní světová politická scéna a lidstvo si to prostě nechalo líbit. Jak je možné, že si to necháme všechno vnutit? Je nám to snad jedno? K0nzum zrušil všechno ostatní? Opravdu je lepší plné břicho a peněženka? Já věřím tomu, že hodně lidí pořád potřebuje duševní potravu, protože bez ní nebudeme nic. Jen žaludek a dlaň a to je hodně málo.

4 komentáře

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. Jirka

    V naší obci mezi kopci je vánoční výzdoba na sto procent, jako každý rok. Pokud naší spoluobčané a voliči pozorují na své rodné hroudě rostoucí úbytek vánočního nadšení, tak si mohou být na jistém, že si oni sami sobě zvolili do samosprávy idioty. Kde blb, tam nebezpečno !

    Odpovědět
    • Milena Doušková

      U nás se to stalo poprvé.

      Odpovědět
  2. Prince of Peace

    Existuje Ježíšův portrét zvaný \"Prince of Peace\" namalovaný dívkou, která Ho spatřila na vlastní oči. Je na ulozto spolu s eknihou líčící příběh autorky.

    Odpovědět
    • Milena Doušková

      Tak to mne hodně zajímá a děkuji za komentář.

      Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.