Blbých 5 000,- Kč a ČR se slovně pere po sítích a- a a+

Úplně se mi sevře hrdlo když vidím u starých lidí slzy v očích. V těch je vidět úplně všechno co prožili a oni to měli hodně těžké. Postavit po dvou válkách republiku na nohy a žít za pár korun z ruky do huby

Senát zablokoval 5 000,- Kč důchodcům. Tak to je bomba. Samá stará rachotina vydělávající peníze za nic. Vlastně za prudění. Sami žerou a na ostatní čumí jak na odpad. Fuj, je mi z takových grázlů špatně a potřebovali by po té nenažrané hubě. Máme parlament a senát jakoby ČR mělo mělo 50 miliónů obyvatel.

Lucie LuKo Košanová – Nejsem pro piráty, ale dobře udělali. Snad konečně důchodcům dojde, že kupovat si hlas a přitom na A. B. dost často též nadávají. Upřímně, dalo se to čekat, že to tak dopadne. A než se do mě pustíte, tak to vidím ve své rodině. Moje matka má slušný a vysoký důchod a volila osla jen proto, že chtěla prachy.

Karel Kolář – To je děs dcera závidí mamá peníze styď se fuj..

Lucie LuKo Košanová – Závidět???? Jste směšný. Chápete, že ho volila jen kvůli penězům? Ne pro jeho samotného jako politika. Stydět by se měla ona. Navíc jsme si nepotykali.

Starý lidi jsou zkorumpovaná pakáž, která z valné většiny prošla komunistickou výchovou a socialistickým způsobem života, vše u huby a nestarat se o druhé, hlavně že mám já a mé děti. Babiš je už jenom důsledek jejich zaslepenosti. Mojžíš vodil židy 40 let pouští než je dovedl do země zaslíbené, aby se zbavili svých návyků a začali žít jinak než v pohodlí Egypta. Takže ještě 10 let a snad se to tady zlepší. Jsem starý a 5000 kč od stbáka nechci, půjdou na charitu nebo jiné sociální služby abych, až se ocitnu na LDN nebo v Alzhaimercentru, měl aspoň u postele bažanta a ne slyšet, že na něj nejsou peníze. Mě nikdo z mých potomků nenutí jak mám volit, to spíše já jim ukazuji cestu, snad správnou. Starý lidi jsou v této době odporný, zatrpklý, nenávistný, udavačský tak jak na to byli zvyklý z minulosti. A je jich absolutní většina. Nemám rád starý lidi!!!!!!!!!!!!!!!!! Kromě asi 10 kriticky myslících. Mohl bych to napsat ještě tvrději ale je mi jich líto.

Jaromír Šimek 73 let, Stašov

Moje odpověď:

„Pane Šimku z celého srdce s vámi soucítím, protože žít váš život plný nenávisti, zatrpklosti a hlavně plný zášti vůči starým lidem je strašný. Vy nemůžete mít rád ani sám sebe, protože 7 křížků na zádech je docela dost. Mohl byste dělat něco, co má nějaký smysl a ne se užírat a nenávidět.“

Jakou bolest cítí staří lidé při čtení těchto nenávistných komentářů pochopí dnešní střední a mladá generace až i na ně dolehnou důchodcovská léta. Když to píšu je mi sakra moc smutno a je mi to líto. Ne, sebe nelituji, mně už život tak omlátil, že názor nějaké hloupoučké osoby mne na kolena rozhodně nedostane. Možná, že až budu opravdu stará, tak se třeba rozpláču, ale teď těmito lidmi z celého srdce pohrdám.

Úplně se mi sevře hrdlo když vidím u starých lidí slzy v očích. V těch je vidět úplně všechno co prožili a oni to měli hodně těžké. Postavit po dvou válkách republiku na nohy a žít za pár korun z ruky do huby. Kdo by to z dnešních mladých dal? Už to vidím jak zmalované děva s nalakovanými, dlouhými nehty pere plíny na valše a kdyby jen plíny, ale i ložní prádlo. Pračka nebyla jen tak pro každého a lednička byla první dobu také přepych. Máslo se dávalo do kastrolku kde se mu dolévala studená voda, aby se úplně nerozteklo. Maso se koupilo v sobu a v neděli snědlo. Postupem času se vše měnilo k lepšímu a lidem se ulevilo v těžké práci.

Zvykli si šetřit a být skromní ve všem. Tohle této generaci chybí. Není třeba mít všechno za každou cenu. Nabrat si půjčky a pak plakat, že není na splátky. Opravdu není třeba si dělat dluhy kvůli dovolené či na Vánoce. Věci, věci věci. To je vaše mantra, ale nic z toho si do hrobu nevezmete a pokud se dožijete vysokého věku, tak zjistíte, že nejvíce ze všeho jsou krásné vzpomínky..

4 komentáře

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. Vojta

    Reaguji zvláště na poslední názor na starší generaci od Fridays For Future Česká republika. " My mladí milujeme svoje babičky a svoje dědy, jsme však připraveni snést tuto oběť ve jménu naší společné matky, tedy planety Země, toužíme po tom, aby se naši prarodiče ( a bude-li to nutné, i naši rodiče) stali obětmi spravedlivé koronavinové panemie. "Domnívám se, že Fridays For Future Česká republika. zde podněcuje nenávist vůči skupině osob (prarodiče ,a bude-li to nutné, i naši rodiče), ve jménu jakýchsi pochybných ekologických pseudoideálů. Níže přikládám znění příslušného paragrafu trestního zákoníku. § 356Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod (1) Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta. Zda s mým názorem souhlasíte, nebo ne, nechám na Vás. Vojta

    Odpovědět
    • Milena Doušková

      Naprosto souhlasím a děkuji za komentář.

      Odpovědět
  2. KARA

    Přesně tak, Mileno, prioritou většiny dnešních mladých, bohužel i těch, kteří byli vychováni a vyrostli v době před Listopadem (a to mě docela děsí - ta nepaměť, v čem, a dobře, je rodiče vychovali) jsou věci, věci, přehrštel naprostých zbytečností, které jsou trhem nabízeny v absurdně pitomých reklamách až domů, ve dne v noci. Pod heslem \"musíme si a samozřejmě i naše děti, užít\", podlehla mladá generace mýdlovým bublinám, které mají jepičí život - stejně jako ty jejich adrenalinové, zbytečné a často i život beroucí, zážitky. Pohrdavě shlížejí na ty, kteří žijí jinak, kteří mají jinak nastaven žebříček hodnot. A to je ono - žebříček hodnot se změnil v nevídanou absurdnost, kde místo srdce je bankovní účet, kde místo mozku je kalkulačka. Kde není místo pro obyčejnou čistou člověčinu. Bohužel už často ani v rámci rodin, kde to bylo donedávna opravdu čistě člověčí. Co se to s lidmi stalo?

    Odpovědět
  3. Frank

    Tomu co pisete a citaty/komentare sleciniek co ste uviedla sa hovori CIVILIZACIA. Bohu vdaka v prirode je nieco comu sa hovori rovnovaha. Vsetci dojedneho co sme momentalne na zive (s vynimkou 0.001%) budme za sto rokov v kytkach. A dovolim si podotknut ze zvazujem situaciu ktora svetom lomcuje a ze je mozne ze v kytkach budeme za par mesiacov ci rokov. A nasa prenadherna zazracna planeta sa zotavi, prejde par ladovych obdobi/cyklov a zavladne raj.

    Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.