Máme prim i v počtu sebevražd a- a a+

To, co politici provedli s Českem a Slovenskem je zločin a jednou to budou všichni vědět. Slované mají zmizet a všechny způsoby jsou západu dobré. 

Česko je  dlouhodobě je v počtu sebevražd nad světovým průměrem. Každý den si u nás vezmou život v průměru čtyři lidé. Tak nám politici vytvořili Národní plán prevence sebevražd a schválila ho Rada vlády pro duševní zdraví. Slibují si od toho snížení o 30%. Velmi se zvýšilo volání na krizovou linku 1212, na Linku bezpečí nebo na Linku pro seniory. Prý se zvýšil o více než 300 procent. Lidé volají s tím, že se jejich stav výrazně zhoršuje, že to na ně opravdu doléhá, mají větší psychické problémy a potíže se spánkem. Navíc se podle lékařů číslo na podzim ještě zvýší. V Česku se ale počet sebevražd nedaří snižovat dlouhodobě. Nejčastěji si na život sáhnou senioři a lidé do 24 let a muži jsou mezi nimi častěji než ženy.

Když slyším jaké blbosti navrhují, tak se sebevraždy spíš zvýší než sníží. Prý je důležitá osvěta a vzdělávání nejen široké veřejnosti, ale také učitelů, novinářů nebo praktických lékařů. Další blábol je, že by příznaky měli rozpoznat lékárníci a a objednávat více léků, jako pro jistotu. Plán počítá i s lepším zabezpečením železničních tratí. Tak tohle je opravdu hloupost. Pokud se člověk rozhodne skočit pod vlak, nikdo  mu v tom nezabrání. Nelze hlídat kilometry tratí po celém ČR. Celkem by se do těchto opatření mělo investovat 300 milionů korun.

Sebevraždu páchají hlavně lidé, co trpí depresí. Ne depkou, ale depresí. Kdo ji neprožil, nepochopí. Prostě to nejde. Tahle zkušenost je naprosto nepřenosná. Nedá se vysvětlit a myslím, že ji ostatní ani při nejlepší vůli nemohou pochopit. To není obvinění, ale prostý a jednoduchý fakt. Mohu stokrát napsat, že prázdnota v duši je taková, že člověka uvede do stavu, kdy se schoulí do klubíčka vlastních bolestí a pocitů a není schopen pracovat, spát, jíst, chodit. Rady typu vzchop se a jdi něco dělat, běž se bavit, nebuď líná a zasměj se,  člověka v depresi nevyléčí, ale dostanou ještě do většího temna. Najednou pocit nebýt začne být nejvýraznější ze všech a člověk si začne myslet, že je to jediná cesta do klidu, nevědění a oproštění se od duševní bolesti. Deprese je mrcha zákeřná a nikomu nepřeji, aby se s ní musel potýkat. S touto depresí totiž doma nic nenaděláte a skončíte v léčebně. Prášky vám zaberou, uklidní, ale život s nimi už není to, co jste znali předtím.

Proč je toho tolik? Protože tahle doba je přímo stvořená k tomu, aby někteří lidé spadli do klinické deprese. Život už není tak jednoduchý jaký býval za našich pradědů. Věda a globalizace nás ještě dorazila. Vazby mezi lidmi odumírají a nenávist kvete. Duše strádají a nemají se čím nakrmit. Doba Covidová bude možná jednou známá jako doba nejčastějších sebevražd. Lidem krachují podniky, přicházejí o práci. Pak přijdou dluhy a pak hyeny v podobě exekutorů. Svět se mění na místo, které už není pro radost, ale pro starost.

To, co politici provedli s Českem a Slovenskem je zločin a jednou to budou všichni vědět. Slované mají zmizet a všechny způsoby jsou západu dobré.

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.