Penicilín vyrábět nesmíme, ale EU nám ho dovolila aspoň balit a- a a+

Umíte si představit co by se dělo, kdyby se Slepenec dostal zase k veslu? Už bychom se z toho srabu nemuseli dostat. Myslete na to všichni, co máte děti a vnoučat. Myslete na to, v jaké zemi budou žít a jakou tady budou mít budoucnost.

Naše země umírá v područí EU a Německa. Vím, píšu tu dlouho a pořád žijeme, pořád máme naši vlajku a pořád máme korunu. Jenže to nestačí. Poklad je u Friců, Ukrajinci se odsud nechtějí hnout a nad námi vlaje žlutomodrý cár. Je to opravdu ještě naše země? Politici se poctivě snaží nacpat celou naši zemi do německého zadku a v podlézání Anglosasům bychom vyhráli Olympiádu.

Stydím se za naše politiky do morku kostí a při jejich proslovech se mi dělá špatně od žaludku. Za poslední Válkův neuvěřitelný čin, spíš zločin, by měl podat demisi a navíc se nechat zavřít do basy. Ani bych mu tam nedovolila léčit mukly. Je to přes rok, kdy nám sliboval vlastní továrnu na penicilín. Musel něco říct a udělat, protože nikdy z ministrů by neměl přežít takový stavy chybějících léků, jako se to děje za Válkovy nadvlády.

  • Takže rok 2023 slib továrny na penicilín
  • Rok 2024 leden žádost do EU o zřízení výroby
  • Rok 2024 duben zamítnutí žádosti o stavbu továrny na penicilín a milostivě povoleno jej balit

Žasnete nad tím? Já nežasnu. Jsem smutná, vzteklá, ironická, pichlavá a nejraději bych ho viděla na lavici obžalovaných. Zase ponížili náš národ na tvory neschopné výroby a schopné jen zabalit to, co západní „borci“ vyrobí. Jsme pro ně jen Slované na odstřel, nebo jen dělníci bez mozku. Schopni jen montovat a balit. Potřebovali zničit náš národ a vadí jim, co vše jsme za socialismu dokázali. Ještě třicet let po převratu žijí lidé z toho, co vyrobili naši rodiče a prarodiče. Ono nepotřebují schopné lidi kteří něco umí, ale poslušné pitomce a těch mají mezi politiky tolik, že je mohou přehrabovat vidlemi a vybírat si jen ty „nejpodařenější kousky“.

V době, kdy nejsou léky a jsme odkázáni na dovoz nechápu, proč se na to vůbec musíme ptát EU a proč ji prostě pro naše lidi nepostavíme. Jaký je v tom problém? To chce EU abychom umírali na kdejaký zánět? Tak moc je štveme a tak moc námi pohrdají, že už nesmíme vůbec nic? Jak to mohla vláda dopustit? Jestli je bude dál někdo volit, tak asi nemá v hlavě rozum, ale seno. Umíte si představit co by se dělo, kdyby se Slepenec dostal zase k veslu? Už bychom se z toho srabu nemuseli dostat. Myslete na to všichni, co máte děti a vnoučat. Myslete na to, v jaké zemi budou žít a jakou tady budou mít budoucnost.

4 komentáře

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. Iva

    Jo, jo..............úžasná privatizace!! , všechno jsme si dokázali vyrobit sami a měli jsme všechno. Od léku, léčiv až po zdravotnický materiál i chirurgické nástroje. Měli jsme léčiva i zdravotní materiál v záloze ve skladech civilní obrany, a to prosím pro každého občana, vše pro případ napadení \\\"západních imeprialistů\\\", jak nám bylo huštěno do hlav....... Měli jsme vše svoje: A začalo to firmou Interpharma, společnost pro výrobu a prodej chemických a farmaceutických preparátů s.r.o.“ byla založena v roce 1932 v Praze. Firma byla inovativní, za prvních 5 let své činnosti uvedla na trh 24 preparátů, z nichž žádný nebyl v té době v Československu vyráběn. Za 14 let své existence Interpharma uvedla na trh více než 50 léčivých přípravků, z toho 15 společně s firmou B. Fragner. Preparáty byly jednak modifikace zahraničních přípravků, tak i vlastní originální preparáty. Velkým přínosem do světové léčebné materie byl originální přípravek Pelentan a řada českých sulfonamidů. Interpharma byla znárodněna v roce 1945 a stala se součástí národního podniku SPOFA. Jmenujme známé firmy Československa: Spofa, Galena,Chemapol, Chirana, Slovakofarma Hlohovec atd. Fakt jsme se měli tak špatně ??!! To určitě ne, ještě nyní si vzpomínám, že když jsem měla jako dítě silnou angínu a horečky, tak rodiče zavolali pohotovost, přijela sanita s lékařem a ten přislušné léky, měl ve své brašně a okamžitě lék Penicilín dal mámě. A dnes, hanba !!!

    Odpovědět
    • Milena

      Máte pravdu. I já si pamatuji jak to vypadlo kdysi a jak to vypadá dnes.

      Odpovědět
      • Iva

        A v tom je ten \\\\\\\"vtip\\\\\\\", že nyní nechtějí, aby pamětníci - moudří obyčejní lidé, používající selský rozum, předávali své zkušenossti, co si prožili, z čeho se poučili a hlavně co již nechtějí zažít. Kde se likviduje předávání zkušeností, jak známo každý k tomu jednou dozraje, kde se ničí kultura národa.........je to hodně napováženou a nechci ani pomyslet, k čemu to povede.

        Odpovědět
        • Milena

          Staří odcházejí a jak si to nástupci udělají, takové to budou mít. Varování dostali mockrát.

          Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.