Bude zima bude mráz, kam se ptáčku kam schováš a- a a+

V noci mě probudilo mlácení do dveří. Tak jsem šla otevřít a tam Pekarová a Černochová s komisí kontroly jestli nemám něco ruského. Měla jsem ty spacáky a ta mrcha je našla a zabavila abych nepomáhala agresorovi vyhrát válku.

Šmátrala jsem po studených zdech, které se začínaly rosit. V ruce svíčku která ozařovala jen kousek místnosti a snažila se dostat ze záchodu do svého pokoje. Nakonec jsem se tam došmátrala i po tmě jen se svíčkou. Uvítal mě můj pokoj kde jsem měla na posteli dva horolezecké spacáky a knihy plné varhánků od vlhkosti. Zavrtala jsem se do nich, ale knížku jsem si odepřela, protože svíčky nehorázně podražily. Vstala jsem až o 11 hodinách dopoledne a šla na zahradu k ohništi vařit bramboračku s houbama. Brambory mám svoje, houby mi dal les, cibulku mám taky svoji a tak jí navařím kotel pro všechny. Teda lidi, ale vařilo se mi ve třech svetrech, dvojích kamaších, válenkách, čepicí a rukavicích sakra blbě, ale chce to něco horkého do žaludku. Všichni si pochutnali a pak jsme do večera byli v jedné místnosti a společně si ji zadýchali. Těšili jsme se na večer až zalehneme do svých spacáků, protože ty jsou bezva. V noci mě probudilo mlácení do dveří. Tak jsem šla otevřít a tam Pekarová a Černochová s komisí kontroly jestli nemám něco ruského. Měla jsem ty spacáky a ta mrcha je našla a zabavila abych nepomáhala agresorovi vyhrát válku. Černochová mi sebrala poslední svíčku, že prý ji Ukrajinci potřebují víc než já a Richterová na mne ječela jak to, že mi nehraje televize a neposlouchám projev pana premiéra Fialy. Nějak si nevšimla, že nemám elektřinu. Nadechla jsem sw zhluboka, že je pošlu do prdele a popřípadě praštím vařekou na prádlo ………………..a v tom jsem se probudila.

Bože můj, on to byl jen sen, ale žádný horor mě tak nevyděsil, jako Pekarka v mém pokoji zabavující moje ruské, teplé spacáky. Pod dojmem snu jsem se připravila na nedělní řeč. No ztráta času a energie. Teda elektrické i té mojí. Proslov byl vyloženě na hovno a jen nasral tisíce lidí. Neřekl nic co by nás potěšilo, ale dorazil českého člověka na samé dno.

Zastropování cen elektřiny na 6 kč za kWh je jen ve snu. Přičtěte si distribuci a vyleze nám to na krásných  9,-Kč a tomu říká Fiala úspěch. Já tomu říkám průser jako hrom, protože teď už spadly šupiny z očí dalším lidem. Hodně domácností a firem nemají šanci takovou cenu zaplatit i kdyby měly ten debilní deštník proti drahotě přímo nad hlavou. Jsme schopni elektřinu vyrobit velmi levně a to se sakra líbí Němcům, Rakušanům a Polákům, kterým vesele dodáváme a oni ji mají pro svoje lidi levnější než my pro nás. No jak se vám taková obchodní politika líbí?

Jako další už zase figurovalo Putinovo Rusko které pomocí ekonomických sankcí rozvrací evropské státy a štve je proti sobě! No a já se jen tak ptám, kdopak je takové metodě asi naučil? Je to USA a EU a najednou se jim to nelíbí? Oni mohou dávat sankce jak na bažícím páse a Rusko ne? Představte si opačnou situaci. My máme plyn a Rusko ho odebírá protože oni ho nemají. Vsadím boty, že by od nás nedostali ani Ň. Rusko mělo dost času aby se naučilo žít bez USA a EU a otočit se prostě jinam a daří se jim to. Západ zuří. Chtěli ho poškodit a nechtěně mu pomohli postavit se na vlastní nohy. Tomu říkám husarský kousek v podání Ruska.

Vůbec nedomysleli jak moc je EU na Rusku závislá v dodávkách levného plynu a jiných komodit a že jen blbec dráždí ruského medvěda tak dlouho, až ho kousne do zadku. Prý Ruský plyn nepotřebujeme, ale nutně potřebuje posílat zbraně na Ukrajinu a zatahovat ČR do válečného marastu. Tak si to dnes pořádně vyžereme a kdo si myslel, že Putin nepoužije všechny zbraně co má včetně sankcí ekonomických, tak je politické a ekonomická nicka.

Jeho poslední prima plk bylo nabádání k šetření. Ví ten chlap, že když má někdo minimální mzdu, nebo nízký důchod tak šetří tak, že o tom Fiala nemá ani ponětí? To premiérské trdlo vůbec neví, že český lid je naučen šetřit a je velmi nevhodné mu to neustále připomínat. Oni to na rozdíl od něj totiž musí dělat. On nemusí a to je sakra rozdíl. Být ním, tak raději mlčím, než vypustím z huby takové debilní rady. Čeští, Moravští a Slezští lidé nejsou žádná ořezávátka a už vůbec nejsou hloupí a oni vám to ukážou. Zahnali jste je do kouta a oni nemají co ztratit ale jen získat.

4 komentáře

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. pm

    Mnoho se od politologa nečekalo, ale jaksi nechápu, že studovaný jedinec s tituly dobrovolně jako aktivista opakuje Lejnoviny (Lejno si údajně vyšoustala \"fón\" na 7harantech a stydno jí, že její bába snad byla ruska) a nen í schopen seriozního výroku po vlastním úsudku, aniž by lhal. Studovaný Fialoschulín se SPOLUhňupy snad viděli Ceníky z rychlíku; za \"zprivatizovaný\" přenos cz.elektřiny z našich elektráren platíme germánům (prodražený papírově za \"cestovná tam a zpět\" do Lipska, přirážku pro german.prodejce) a za \"zprivatizovanou\" rezervaci kapacity plynu také germánům + měsíční poplatky smluvním poskytovatelům. A něco k Teplu vs. Svetry a nařízeného šetření- v letech 2012/13 to byl Kalousek se svými lidumilnými výtečníky, co prosazovali nešetření Teplem v bytech napojených na Teplárny v politické akci \"Proti nedotápěčům\" (povinných byl min. průměr 16°C), takový SIAR (se straníky či obdivovateli) bez ohledu na platnou legislativu klidně pak sankcionoval ty, kteří měli odběr Tepla pod zprůměrovaním v příslušném byt. domě. A teplá užitková voda v položce-náklady na přípravu TUV byla z 30% vázána na podlahovou plochu- ministerští zaměstnanci s vysokými platy myslící asi moc nebyli (tuto úlohu k variabilnosti kubíkové ceny v bytech s rodílnou podl. plochou jsem mimo upozornění několika politiků vč. pozdějšíhoi ombudsmana, navrhl tehdejšímu šéfu Zelenému dát do testu pro maturanty); r. 2014 za socan.Socbotky z Vyhl. o rozúčtování ... vypadlo oněch 30%, sankcionování ze zprůměrované spotřeby všech však u údajných nedotápěčů zůstalo (80%) oproti přetápěčům (+ 100%), takže se větralo o sto šest. Protože politici zásadně neodpovídají (světlá výjimka byl ing. Veleba) a z ministerstva se vrací mejl jako nedoručitelný, nemíním obtěžovat dnešní \"spolu-sebrance\", zda \"zastropovali\" i tzv. přetápěče v byt. domech. Btw: nějaká mail-korespondence mi někde pro jistotu zbyla.

    Odpovědět
  2. Jan

    V to přesně doufám.

    Odpovědět
  3. Datan

    Máme prostě pech. Naši premiéři stáli za hovno jeden vedle druhýho, ale tohle hovado je strčí všechny do kapsy. Takovýho zmrda stát na takovým místě ještě neměl. K tomu genitus na místě předsedy Senátu. Jestli se to někdy obrátí a ke slovu se dostanou zákony a spravedlnost, má to i se svou fialovou squadrou tutově na doživotí.

    Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.