Uršula jede a na mušku si vzala ČR a- a a+

Obyvatelé ČR mají platit vysoké ceny elektřiny, zabavit zisk českým firmám a distribuovat západoevropským firmám! Jak vidíte Brusel a Fricové nás milují tak, že si přejí abychom se otužovali, nežrali a dlouho jim vydrželi, pokud to tedy přežijeme.

Zdroj:  Tiskové prohlášení předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyenové 

Stručné shrnutí:

1) povinné cíle pro snížení spotřeby energie ve špičce – Je globální nedostatek energie a elektřinou musíme šetřit, ale musíme s ní šetřit chytře a proto navrhneme povinný cíl pro snížení spotřeby elektřiny ve špičce. Musíme úzce spolupracovat s členskými státy.

2) zastropování zisků společností, které vyrábějí energii s nízkými náklady – Peníze půjdou do členských států na podporu domácností. Zastropování tržeb společností, které vyrábějí elektřinu s nízkými náklady. Nízkouhlíkové zdroje energie mají v dnešní době obrovské výnosy. Výnosy, se kterými nikdy nepočítali o kterých se jim ani nesnilo a  neodrážejí jejich výrobní náklady. Nyní je tedy čas, aby spotřebitelé těžili z nízkých nákladů na nízkouhlíkové zdroje energie. Navrhneme přesměrovat tyto neočekávané zisky do členských států, aby  mohly podporovat zranitelné domácnosti a zranitelné společnost

3) solidární příspěvek který budou hradit společnosti jež dodávají fosilní paliva – Ropné a plynárenské společnosti dosáhly masivních zisků. Navrhneme, aby existoval solidární příspěvek pro společnosti vyrábějící fosilní paliva. Členské státy by měly tyto příjmy investovat na podporu zranitelných domácností a zranitelných společností, ale také je investovat do čistých domácích zdrojů energie, jako jsou například obnovitelné zdroje energie.

4) pomoc s likviditou pro distributory energie – Oslovení společností poskytujících energetické služby, které je třeba podporovat, aby se dokázaly vyrovnat s volatilitou trhů. Tyto společnosti jsou v současnosti žádány, aby poskytly neočekávaně velké objemy finančních prostředků, což ohrožuje nejen jejich schopnost obchodovat, ale i stabilitu futures trhů.

5) zastropování cen ruského plynu – Cílem je snížit náklady na plyn. Proto navrhneme cenový strop pro ruský plyn. Cíl je zde samozřejmě velmi jasný. Všichni víme, že naše sankce hluboce zasahují do ruské ekonomiky a mají silný negativní dopad. Putin ale částečně tlumí příjmy z fosilních paliv. Zde je tedy cílem: Musíme snížit ruské příjmy, které Putin používá k financování své kruté války na Ukrajině.

Přeložíme do normální řeči

Ursula von der Leyen se vybodla na všechny členské státy a bez konzultace s nimi oznámila 5bodový plán na snížení cen elektřiny a plynu v Evropě! Plán je pro Čechy a Slováky doslova likvidační. Brusel podle plánu uvalí podivné daně firmám, které vyrábějí levnou elektřinu a Brusel hrozí, že si tuto podivnou daň přivlastní.. Měla na mysli Českou republiku. Proto Bruselu firmy, které elektřinu vyrábějí levně, budou extrémně zdaněny a peníze které si chce pro sebe vybrat Brusel přerozdělí firmám, které vyrábějí draze. ČEZ vyrobí naši elektřinu levně, dál ji bude hezky dodávat na Lipskou burzu za velké prachy a Brusel je přerozdělí elektrárnám které to neumí jako ČEZ. Už chápete, že nám šlohnou naše peníze a užívat si je budou Fricové, protože jsou celí zelení? Obyvatelé ČR mají platit vysoké ceny elektřiny, zabavit zisk českým firmám a distribuovat západoevropským firmám! Jak vidíte Brusel a Fricové nás milují tak, že si přejí abychom se otužovali, nežrali a dlouho jim vydrželi, pokud to tedy přežijeme.

Zde máte její další pindy

Čelíme mimořádné situaci nejen proto, že Rusko je nespolehlivý dodavatel, jak jsme toho byli svědky v posledních dnech, týdnech, měsících, ale také proto, že Rusko aktivně manipuluje s trhem s plynem. A během posledních šesti měsíců, během této války, jsme velmi zvýšili naši připravenost a oslabili jsme vliv Ruska na naši ekonomiku a náš kontinent. – To si snad dělají prdel. Rusko nikdy nebylo nespolehlivý dodavatel. To Západ na něj uvaluje jednu sankci za druhou, plete se do konfliktu do kterému mu nic není a jestli si někdo oslabil ekonomiku nejsou to Rusové, ale Evropané.

Zastavili dovoz ruského uhlí. Likvidujeme ruskou ropu. Pracujeme na diverzifikaci ke spolehlivým dodavatelům, jako jsou například Spojené státy americké nebo Norsko, Ázerbájdžán, Alžírsko a další. Norsko dnes ve skutečnosti dodává do Evropské unie více plynu než Rusko. – Jako spolehlivé USA? Ještě by měli napsat, co si za to Amíci naúčtují a co budeme za to muset udělat pro ně. Další základnu? Další zbraně pro Ukrajinu? 

Masivní investice do obnovitelných zdrojů. Obnovitelné zdroje jsou levné, jsou domácí, dělají nás nezávislým. V současné době máme v Evropské unii méně jaderné elektřiny. A to je důvod, proč jsme nyní konfrontováni s astronomickými cenami elektřiny pro domácnosti a firmy a s obrovskou volatilitou trhu. Proto předložíme soubor pěti různých okamžitých opatření. – No a čí je to vina? Fricové je odstavili a Francouzi je mají v katastrofálním stavu. Máte dojem, že my to všechno spasíme? 

4 komentáře

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. Frank

    Pred par dnami som "absolutne" musel odpovedat panovi Vylicil na stranke PP. Otvoril som zdroj v nemcine a na konci bol zase uvedeny originalny zdoj v anglictine. Baastardove a zakerne zmije si naozaj dali za ulohu zablokovat Nordstream II, a taky-tak vyhecovali konflikt medzi Rusom co ohrozuje svetovy poriadok, a Ukrainou. Zmije chcu zlikvidovat, znemoznit, okyptit Rusko. To snad kazdemu uz doslo. A momentalne sme vo faze kolabujucej Europy a hlavne na kolena padajucej republiky Ceskej. To jest stranka z PP: https://pravyprostor.net/?p=148893 A tu je moja reakcia plus originalny zdroj a priznanie zmiji: https://en.weltexpress.info/2022/09/08/documentation-a-rand-report-dated-01-25-2022/ P.Vylicil! Prve som nahliadol na nemecky clanok (zdroj) co ste uviedol. a nahliadol na anglicky clanok ktory potvrdzuje vsetko co ste napisal, specificky detaily od Rand Corporation. Znova dakujem, a uprimna poklona.Ste „kabrnaak“

    Odpovědět
  2. pm

    No jo, Lejno a Bordell na to musí >chytře<, páč Germáni mají přednost před zprivatizovanými ekonom.koloniemi. A grýndalová germánice Angela zalezle mlčí, jako naše Drábovka; obě to přebornice s jednostranným IQ. Zdalipak ti co halasně volili vlez do EU a žijí-li ve zdraví, dopraví se zítra na \"Staromák\" a véelmi hlasitě budou zvolávat-- Ven z EU bordelu a wc.politiky koupat ve Vltavě, wc.političky rovnou v Punkvě.

    Odpovědět
  3. Datan

    Dobře shrnuto. Vaginální expertka je evidentně obětí nemoci z povolání…

    Odpovědět
    • Milena

      Také si to myslím.

      Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.