Andore Šándore, tohle jste podělal a- a a+

Co je na tom ale hrozné? Že, lidé opravdu začínají psát a mluvit opatrně a doufají, že jim ostatní budou rozumět. Jsem zásadně proti takovému pokrytectví a srabáctví.

Včera se všude objevovaly pozvánky na konferenci, velmi důležitou bezpečnostní konferenci, a lidem už vstávali vlasy na hlavě hrůzou. Když vás pozve  bývalý generál tak už vidíte, že je třeba si ho pustit a vyslechnout. Přiznám se, že mi vyrazil dech. Čekala jsem všechno, ale obchod na konferenci ne.  Naprosto si odrovnal pověst a nevím proč tohle vlastně dělal. Nebudu rozebírat konferenci, tu si může každý poslouchat sám, protože já to už slyšet nechci.

Doufali jsme v informace a dostalo se nám obchodní nabídky. Dozvěděli jsme se, že máme mizerné zabezpečení před válkou a byla nám nabídnuta jakási ochranná nabídka. Koupíte si úkryt a přežijete v něm pár ani, ale při atomovce je vám k ničemu. Tolik jeho obchodní nabídka. Zaujala mě, jak nám rychle nabídl, nebude válka, dáte si do něj víno. No a tím mě dostal. Je to strašné, co jsou lidé schopni udělat pro kšeft.

Nakonec zase o kšeft pro bohaté. Už vidím jak si lidi v paneláku staví kryty, nebo důchodci na zahrádce bunkry. V době, kdy hodně lidí počítá každou kačku nám Andor Šándor prodává kryt s fotovoltaikou a hajzlíkem. Tak Andore, běžte do hajzlu.

Perfektní komentář od paní advokátky Hamplové: Pokud však byl myšlen vážně obsah tiskové konference pana Andora Šándora, kterou jsme všichni pochopitelně očekávali s těmito vážnými obavami, musím říct, že jsem podobné využití situace tímto způsobem především nepochopila, a nic podobného jistě nikoho nenapadlo. Pan Andor Šandor se tímto krokem především zdiskreditoval. Tato doba totiž přináší mnoho negativního, ale jedno pozitivní – tříbí charaktery. S důvěrou lidí se zkrátka neobchoduje. Znám Andora Šándora jen z médií, přesto cítím obrovské lidské zklamání. My právníci tomu, co představovala ona pozvánka na tiskovou konferenci, říkáme „zastřené jednání“ a jednání „v rozporu s dobrými mravy“. V dnešní době je to obzvláště odsouzeníhodné. Pokud pan Andor Šándor četl reakce lidí, co od této tiskové konference očekávají, a jaké pocity v nich vyvolává, byla tu jediná možná reakce. Zrušit ji. Tedy – buď se pan generál zbláznil, nebo jsou v tom tak velké peníze, že mu to stálo za to. Kdyby nešlo o vážné věci, nazvala bych to trapasem roku.

Komentáře byly opravdu výživné, ale našlo se i pár lidí, kteří nás nabádali číst mezi řádky a dokonce nám vypsali, co by to vlastně mohlo být. Vlastně mi bylo líto této naivity, protože tohle jsem mezi řádky nečetla. My, co jsme prošli totalitou, umíme číst mezi řádky a poznáme prodejné šmejdy od vlastence.

  • Politická, vojenská a ekonomická situace v Evropě je velmi nebezpečná a nestabilní v důsledku konfliktu mezi Západem a Ruskem, který na Ukrajině probíhá ve formě ozbrojeného boje.
  • Česká republika patří k nejvíce horlivým zemím, které se na Ukrajině aktivně zapojují do vojenských operací proti Rusku.
  • Válka na Ukrajině bude dále eskalovat a zdá se velmi pravděpodobné, že se do ní přímo zapojí i armáda ČR.
  • Česká vláda, která nás do vojenského konfliktu proti Rusku horlivě zatahuje, nic nedělá pro ochranu vlastního obyvatelstva.

Co je na tom ale hrozné? Že, lidé opravdu začínají psát a mluvit opatrně a doufají, že jim ostatní budou rozumět. Jsem zásadně proti takovému pokrytectví a srabáctví. Není čas na takové kraviny. Je čas mluvit hodně nahlas a to, co si myslíte a nebát se. Strach ještě nikomu od průseru nepomohl a pokud chcete, aby se věci pohly dopředu, tak se přestaňte třepat a nenechte ty naše politiky v klidu a dejte jim najevo, že tohle je naše země a oni jsou naši zaměstnanci. Dokud si tohle neuvědomíte, nic se nezmění a pořád budete za otloukánky, kteří se třepou před fakturou za elektřinu a plyn.

Čez nám oznámil další zdražení, přitom má takové dividendy o jakých se mu ani nesnilo. Jeho akcionáři budou za vodou a dál se bude kšeftovat s naší levnou elektřinou prodanou na burzu, přeprodanou nám za mnohonásobnou cenu a furt se drží huba a krok. Všichni to odskáčeme a měli bychom konečně vyjít a vynutit si přímý prodej bez odírání. Tohle totiž už spoustu z nás ani nedokáže zaplatit a co bude dál? Bude na chleba? Zdraží nám vodu? Zdechneme hladem, žízní a zimou? Je to jen na nás.

2 komentáře

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. pema

    Ten pán už delší dobu jen pindá, jaksi pindá z podstaty a dlouhé chvíle. Býval bystřejší. A jinak mi tato doba za vlády SPOLUšmejdu připomíná \\\"čurdodobu\\\", i ten, kdo se blbě zeptal, souhlasil-schvaloval a byl \\\"popotahován\\\". A být \\\"popotahován\\\" po amícku, známe z Quantanáma. Jisté je, že Boží mlýny melou moc pomálu, ale u EU-NATO by mohly jaksi pokvaltovat !

    Odpovědět
  2. Alamrob

    Mám pár poznámek, jak to je s tím, že se lidé neprobouzejí. 1. Většina lidí chodí do práce a nemá čas věnovat se politice. 2. Většina z té menšiny, která sleduje politiku, není schopná vidět všechny problémy, které politika přináší z nadhledu a když už vidí, že jsme v průšvihu, tak nedokáže rozlišit, který politik či která strana (strana konfliktu, ne politická strana) způsobuje, že se věci zhoršují. 3. I když už zdražování pocítili všichni (kromě politiků v parlamentu a ve vládě), stále není tak zle, aby lidé vyšli do ulic. Do chudoby a neschopnosti platit za základní potřeby se musí dostat mnohem více lidí než teď. 4. Ano, až se do bídy dostane dostatečný počet lidí, tak už bude skoro pozdě s tím něco dělat. Půjde to, ale za cenu toho, že náprava bude delší a bude stát více potu a krve. 5. Svět se teď řítí do průšvihu tak rychle, že i lidé, ta menšina menšiny, která dokáže analyzovat situaci, nestíhá na události reagovat a domýšlet jejich důsledky ještě před tím, než politikové (ať už kvůli neschopnosti nebo kvůli osobnímu prospěchu) vymyslí a zavedou ještě něco mnohem horšího. Závěr je, že ještě není tak zle a společnost si PROJDE a vlastně i MUSÍ projít tím, co teprve bude (já sám nevím, jak zlé to bude, jestli se bude umírat - ať už hladem nebo kvůli válce - nebo to nebude tak vážné), aby si většinově uvědomila, že blahobyt není zadarmo. A pak, až si tím rytím držkou v zemi společnost projde, tak se bude budovat nová, která, po jedné nebo několika generacích, zase dojde k blahobytu a zase přijde dekadence a úpadek.

    Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.