Pravda o Ukrajině a- a a+

"Co je to s vámi? Copak bomby, kterými zabíjejí naše děti a staré lidi nedolétnou k vašim srdcím?"

Donbas v krátkém filmu:-(

Když mi přišlo mejlem tohle video tak první, co jsem chtěla, vypnout ho a nedívat se. Pak jsem si vynadala a řekla si:

„Holka, když jsi se zvládla dívat na dokumenty z koncentračních táborů, vraždění ve Volyni, zvládneš i tohle.“

Ano, dodívala jsem se, protože když chce člověk psát pravdivě, musí hledat fakta a dívat srovnávat to, co nám předkládají a to, co natáčejí lidé na daném místě. V tom je obrovský rozdíl. Jak může člověk hodnotit co se kde děje, když nezvládne dívat se pravdě do očí a zjišťovat při tom, jak strašně krutí umí být tvorové, co si říkají lidé. Lidé umí být něco neskutečného a já pro to nemám ani slova.

Protože nevím, jestli ono video nezmizí, tak jsem přepsala autorova slova a dávám je sem v psané formě. Fotografie z videa sem zařadit nemůžu a ani nechci. Každý kdo má zájem si je najde sám. Jsou tak hrozné, že nemám sílu to sem dávat. Jednu na ukázku.

Co se děje na Ukrajině

Pod vlajkou Ukrajiny zabíjejí ukrajinští vojáci svoje spoluobčany. Tomu není možné věřit, ale je to tak. Naše umírání se změnilo ve všední záležitost a stalo se normálním přehledem nových zpráv z města a vesnic jihovýchodu. Prostě lidé žijí ve svých domech, chodí po obvyklých trasách do obchodů, do nemocnic, do kostele, na dětské hřiště a padají na ně dělostřelecké granáty a trhají je na kusy. Ženy, děti, staré lidi. Zůstávají roztrhaná těla a je udivující, že je to možné vidět jen na internetu. Je neuvěřitelné, že to není zařazeno do přehledu zpráv státních kanálů Evropy a Ukrajiny.

Evropané, dívejte se co dělají s mírumilovným obyvatelstvem na Luhansku a Doněcku ukrajinští vojáci, ukrajinská armáda. Odpouštím vám vaše mlčení pokud o tom nevíte, ale jestli o tom víte tak se chci zeptat:

„Co je to s vámi? Copak bomby, kterými zabíjejí naše děti a staré lidi nedolétnou k vašim srdcím?“

Je to teprve rok, co jsem byl na návštěvě ve Vídni, Benátkách, Paříži. Nahrál jsem mezinárodní festival ve které, účinkovali zpěváci z Charkova, Kyjeva, Doněcka a Luhanska. Dnes jejich příbuzní umírají ve svých domech, u licích svých měst, na dětských hřištích a není jim do zpěvu. Evropská unie spolu se Spojenými státy jim uspořádaly úplně jiný festival. Krvavý festival při hudbě Gradů a SU-25. A víte kvůli čemu? Kvůli tomu, že obyvatelé Jihovýchodu požádali o federální státní uspořádání. Takové jako existuje třeba v Ukrajinci milované Kanadě, nebo v Německu. Kvůli tomu, že chtějí vytvářet úřední dokumenty a učit svoje děti v rodné řeči, v ruštině.

Evropané představte si, že v Německu zakážou federativní uspořádání, představte si že Francouzům zakážou mluvit francouzsky, nebo Italům studovat historii starého Říma. Ty , kdo se těmto zákazům nepodřídí prostě postřílejí, spálí zaživa a rozbombardují. Tak se jen podívejte jak to dělají frajírci vojáci pod záštitou ukrajinských vlajek. Podívejte se Evropané, protože tak budou zabíjet i vás. Vy dnes mlčíte, vy dnes umožňujete svým vládám podporovat vrahy z naší ukrajinské vlády. To znamená, že dojde řada i na vás.

Vy už jste zažili časy Hitlera a myslíte si, že ty už pominuly. Dnes je Ukrajina zkušební střelnicí světového fašizmu. V každém evropském městě se už řežou skupiny fotbalových ultras. My v Charkově a Oděse jsme už poznali, jak snadno, všechnu svoji fotbalovou nenávist zaměřují na pokojné kolem jdoucí a jak rychle si město na fotbalové výkřiky vzpomínající na Hitlerovská hesla zvyknou. Evropané, naše neštěstí už dnes není od vás příliš daleko. Jsem 10 km od Charkova na výšině, ze které maršál Koněv před 70 lety řídil operaci osvobozování Charkova. Dnes. o 70 let později, se Charkov zvedá k boji proti fašizmu. Charkov ze všech nejdéle čekal, že vojáci v Kyjevě dostanou rozum. Charkov pochopil, že čekat je zbytečné.

Několik měsíců zpátky jsem každý týden vystupoval sem na tento kopec, korunovaný pravoslavným chrámem. Kopec, který je symbolem mohutnosti ruského světa. Vystupoval jsem sem, abych tu nahrál svoje video provolání a věřím, že se sem určitě vrátím až osvobodíme náš rodný Charkov od fašistů, od vrahů a násilníků. Až se vrátí mír do všech měst jihovýchodu a na zemi Novoruska. Pokud to bude Boží vůle, ať se znovu narodí Bůh.

3 komentáře

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. pema

    Video bude ohodnoceno jako propaganda s použitím hrůzných obrazů z jiných scén. Jedno je jisté, uSSa (s tichým souhlasem kdysi Velké Británie) si přivlastňuje práva nejen diktovat své EU-kolonii ale i rozhodovat bez ohledu na pocity i zájmy občanů EU kolonie, protože loutky EU-NATO se budou mít pořád dobře a nejen se zadkem v teple. A sebejistota hajlanta Žilinského hraničí s drzostí napovídá jistým patologickým rysům, vezmu-li jistou Džamilu \"za slovo\". Nu, aby se nepřepočítal, jako užitečný idiot může být na obtíž; představil jsem si zrůdný ksicht a vybavil si dřívější komické ukro-fejky, např. jak ua-cikáni náhle zbohatli prodejem do šrotu ukradnutého tanku rusům pod nosem. K pobavení je také to, že uSSa emisaři dojeli do Venezuely přemlouvat k odvolání podpory Ruska- nějaké jednostranné přerušení diplomatických styků pro ně nic neznamená, stále se cítí být nadřazení jiným. Nu, jako obvykle připravili a vyvolali konflikt k vyprázdění vojenských skladů, by u nich měli blahobyt. To ale už nemusí vyjít příště i přes nebývaou ochotu \"kolonizačních spolukumpánů\", před touto civilizací bylo několik předešlých a může být nová. Kdo se zlem pracuje a jiným ho dopřává proti jeho vůli, taky s ním sejde- nástupce mimozemského boha Yehowy údajně zrušil podporu samozvaně vyvolené dolarové mocnosti i s jeho satelitem a sám přispěje k jejich pádu do pekelných sfér bez návratu.

    Odpovědět
  2. Frank

    Dodatok: "manifest destiny" si oni vysvetluju a citia ako: My sme vyvoleny narod. To je nas predurceny osud/poslanie. N.B. uu-es-aa nie su narod. Narod je Cina, Iran, Iraq - 5+ tisic rokov existencie a biblicka historia. A potom pomalicky po rade dalsie narody s tisice rocnymi historiami. A aby ste sa mohli dovolat pravdy, alebo citat co hovori druha strana -agresor, najdete tu: https://thesaker.is/latest-articles/

    Odpovědět
  3. Frank

    Ako sme sa sem dostali? Kedy sme zacali? Kto z toho tazi? A mohli by sme sa spytovat velmi dlho. Jeden pan ktoreho pravidelne citam v pondelok a piatok rano sa vyjadruje: Anything goes and nothing matters. V mojom preklade: Deje sa vsetko mozne ale nic nevadi. Vykradaju sa zeme, obchody, a vinnici i ked su lapeni idu "scotfree" . Denne odstrelovnie, ci vrazdy v skolach to je na dennom poriadku. Vydieranie zdravotnou poistkou? O tom sa uz ani nehovori. Uz citite o kom hovorim ano? Lzi podvody zneuzivanie a stvanie je na dennom poriadku ako vidite i v tento moment. Situaciu v tej nestastne zemi zavinila prave ta velmoc co sa rada tituluje "hegemon" a pridava qualitu " manifest destiny". Momentalne hecuju celu EU aby zastavila dovoz a spotrebu ropy/destilatov z Ruska. Az sa im to podari uskrtit pokusia sa dodavat za vylepsenu cenu spoza oceanu. Obrazky tragedii a devastovanych rodin na uteku s batozkom ich (absolutne) nezaujimaju. Aby ste si ani jedne nemysleli ze clanok/podstatu ignorujem. Zaskrtit ustvat znasilnit a vyplundrovat obrovsku zem co este stale Rusko je, bol a je jediny zaujem stvacov. Tito stvaci vyhecovali cely svet nevidiet a nepocut a nasli 137 zemi co zdvihli cervene knizky. Len 5 zemi sa opovazilo nesuhlasit a 30+ sa hlasovania zdrzali. Ze sa nemozete doplatit za kapanek tepla v kuchyni? Ze mate obavy zanedlho zit ako nasi davni predkovia? ako som uz spomenul: deje sa vsetko mozne ale nic nevadi. Ze je zplavena Praha uprchlikmi ze ich nemate kam dat, ze su medzi nimi nasilnici a kriminlanici a neziaduce elemenety? Ze znasilnovaci po Nemecku uz slintaju po bezbrannych Ukrainkach? Nikoho nic nezaujima sme slepi a sme hluchi. A v nasich vladach su choromysleni dementi. Nebudem menovat je ich velky dav a je to hnutie.

    Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.