Ty, ty, ty, ty to budeš platiti a- a a+

Ano, my jí vyrábíme dost. Jen bychom museli přestat dotovat Zelené Němce. Ať si zajistí svoji energii sami. Už nás berou u huby s plynem který kupují od Rusku a draze přeprodávají.

Poslední dobou se stále víc zajímám o energie a jak se přihodilo, že jsme tam, kde jsme. Jako vždy, hledám vinu vždycky nahoře, protože tam se rozhoduje. Řada politiků držíce za ruku EU vytvořili systém, který dal šanci zrodu překupníků s energiemi. To jsou ty přísavky, co vyvádějí peníze ze systému a mají na svědomí neustále zdražování a snižování kvality života obyčejných lidí v naší zemi. Vinu na tomto stavu mají všichni, co se pochybují v tomto odvětví. Energetický regulační úřad, politici, obchodníci a vlastníci velkých energetických podniků.

Neschopnost ERU potrestat viníka prvního velkého krachu Bohemie Energie je přesně ten problém, který se měl řešit velmi radikálně. Oni by si potom ti ostatní velmi rychle rozmysleli okrást milión lidí a sám být za vodou. Nebo máte pocit, že dostat předpis na zálohu energie je vyšší než váš měsíční příjem? Pokud to bude takhle pokračovat a ceny se budou zvyšovat, zákonitě nastanou velké nepokoje. Lidé se dostanou do dluhových pastí, přijdou o byty, domy a pak už jim bude jedno, že demonstrace není zrovna bezpečná. Oni totiž nebudou mít co ztratit.

Politici se dívají jak Němci odstavují svoje elektrárny a spoléhají se na slunečné a větrné. Ještě pořád ani Němci neumí poručit počasí tak jak by chtěli a sluníčko taky nebude svítit na rozkaz. Díky nim je u nás stále větší tlak na levnou výrobu elektřiny kterou hezky pošleme k prodeji na burze v Lipsku. Kdopak to vymyslel? Bývalý ředitel Čezu Martin Roman.

Víte, že ostatní státu svoje energie přes burzu neprodávají? Proč to teda děláme my? Logické by bylo obchodovat s tím co zbude po uspokojení domácí spotřeby. K tomu je prostě na prvním místě potřeba dostavět jaderné bloky, protože bez nich nebudeme mít dost elektřiny. Ano, my jí vyrábíme dost. Jen bychom museli přestat dotovat Zelené Němce. Ať si zajistí svoji energii sami. Už nás berou u huby s plynem který kupují od Rusku a draze přeprodávají. To není nikomu divné, že ani mohou být tvrdými překupníky, ale ČR na to nesmí ani pomyslet? Nevím jak vás, ale mě to štve. Na místě by byl přímý prodej za tržní cenu a ne to co nám vnutila EU potažmo Německo.

Kdy konečně bude v čele naší země někdo, komu říká něco slovo vlast a vlastenci budou na prvním místě. Kdy konečně před vlastním ziskem tam bude někdo, komu záleží na naší zemi a lidech. Velmi si přeji, abych se toho okamžiku dožila.

2 komentáře

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. Frank

    Dobre sa mi smeje? NO, zatial! Pod hranicami Slovenska kde zije jeden Pan Orban (Magyar) s velkym "P" a aj s velkimi koulemi (AY! Que cojones!) si jeho obcania kupuju plyn z trubicky co vedie cez Tuercko a do Srbska a ku nim. Ten plyn si kupuju tou najkratsou cestou priamo od nenavidenych "rusakov". Mozno zvazit par veci: mrznuci dav vtrhne do schvalovacieho uradu kde peclivo skumaju kazdy svar, kazdy meter izilacie ako i postup pokladnaie potrubia na dno Blatickeho mora, Specialne tou upravenou lodou co nahradila Svajciarsku pod menoam Allseas. Ta dostala povel okamzite sa vyprostit spod akychkolvek zmluv so spolkom 6-7 giganyickych europskych investicnych firem a zdrhnut inac by dostala ....SANKCIEEEE! No a tak sa riesia zbytky sankcii co vraj potrva este tich ostavajucich 5-6 mesaicov nez sa na lajstro papieru treskne peciatkou "APPROVED" Druha moznost je zaviezt co existovalo uz za starobyleho Rima.Myslim tie verejne prdiarne a kadirne. Tam doknca hrali muzikanti aby sa neprijemne zvuky neutralizovali. A tak as budete v blizkej buducnosti riesit ako zachytavat vedlajasi pruduct nasho zazivacieho traktu. Priemyslovaci existenciu a vylucovanie metanu dokazali uz tiscky krat - so zapalovacom a ohorenymi prdelkami, ze? Zeleni, vygumovane kravy a voli dogazdovali. Ale nic nie je stratene! Cina a "rusaci" horuckovite stavaju plynovod Power of Siberia co vedie najkratsou trasou cez Mongolsko. Hmmm, do Ciny! Skoda. A je-li-kos Pouaci a vlastenci Ukrainy statocne bojovali proti existencii a dokonceniu Nordstream II, mate vsetci co je a co sa neda popriet. Zimu, zimusku. Este ze jeden dodavatel u vas zaslal odberatelom ponozky. Ako slachetne a mile.

    Odpovědět
    • Milena Doušková

      Ponožky se děli v Anglii. Tady by si to nedovolili po tom, co nám zvedli ceny na neúnosnou hranici.

      Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.