Na ptáky jsme krátký a- a a+

Tak vybráno je a teď už mohou přestat utrácet peníze daňových poplatníků za hovadiny. V jejich programu toho mají tolik, že vím dopředu, to nezvládnou. Tak ať po nich zůstane aspoň nový pták.

Česká republika a Slovensko jsou jedny z mála evropských zemí, které nemají svého národního ptáka. To by se ale mohlo změnit. Vláda Petra Fialy má totiž volbu národního ptáka ve svém programovém prohlášení. Dlouhodobě ji prosazuje europoslanec Alexandr Vondra, který je vášnivý ornitolog. Prý to chce něco hravého a rád by ledňáčka. Ornitolog Zdeněk Vermouzek má velkou radost a na výběru prý bude spolupracovat.

V anketě začali padat ptáci kteří by to mohli případně vyhrát. Datel, holub, čáp, vlaštovka, slavík, modrý pták a já se nestačila divit a ptát se sama sebe, kteří volové hlasují o takové stupiditě. Jsme po krk ve sračkách a do toho ODS se svými ptáky a lidé hlasují. No to je fakt na zbláznění.

No a hned mě to napadlo, blboun nejapný. Ten by asi vystihoval naši politickou scénu nejlépe. Krásný název pro blbou sněmovnu a další. Pak jsem si ale řekla, chudáček blbounek. Co mi ten vymřelý pták provedl, že ho chci podstrčit za národního ptáka ČR. Už byl potrestán dost. Napřed jménem a pak jsme ho nechali vymřít. No vidíte, třeba je to náznak co by se s politiky stalo, kdyby ho měli  ve znaku. Jejda, to je bezva představa.

Když ne blboun nejapný, tak holub stěhovavý. Bylo jich jak máku na poli. Rádi se stěhovali a to by se mi hodně líbilo. Představte si na Ruzyni letku politiků jak odlétají směrem do pryč. Bože, nádherná představa a navíc taky vymřeli. Jenže když si představím nádhernou holubičku s mírovou ratolestí tak sama uznám, že to opravdu nejde. Jaderné a válečné baby si takový symbol nezaslouží.

Sup mrchožravý. Coby mrchožrouti se zásadně podílejí na udržování čisté přírody bez těl uhynulých zvířat, která mohou být zdrojem nákazy a choroboplodných zárodků a jsou v ohrožení. Jejich jméno se nabízí, ale oni jsou opravdu užiteční a tak i je jsem vyloučila. Sice slovo mrchožrout se mi líbí, ale oni žerou i živé a to už se mi fakt nelíbí.

Prohlížím si seznamy ptáků a víte, že jsem nenašla ani jednoho, kterému bych přála to ponížení být jejich ptákem a tak jsem se rozhodla, že jim ptáka vymyslím.

Lulan tupohlavý, nelétavý

  • před vlastním lidem tvrdne
  • před EU měkne
  • má tupou hlavu
  • na všechno sere
  • bere všechno co se mihne
  • věkem ochabuje
  • v mládí neřízená střela

Tak vybráno je a teď už mohou přestat utrácet peníze daňových poplatníků za hovadiny. V jejich programu toho mají tolik, že vím dopředu, to nezvládnou. Tak ať po nich zůstane aspoň nový pták.

4 komentáře

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. Frank

    Skvele obrazky- grafika. Uz chybi len jedna malinkata vec. A to pojem \"ODKLONIT\". V nedavnej minulosti som casto cital ako sa vybrani poctivci predbiehali kolko si kto \"ODKLONIL\". Totizto strasne rad by som vedel ci patricni boli stihani a ci odklonene miliony poctivo slusne a pokorne vratili. Aby rec nestala, dobre?

    Odpovědět
    • Milena Doušková

      Děkuji za pochvalu a nikdo u nás potrestán není. Akorát tak já. Už mě hlídají co píšu.

      Odpovědět
  2. Jirka

    Nadšeně souhlasím !

    Odpovědět
    • Milena Doušková

      Děkuji:-)

      Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.