Fialův projev bylo jedno velké nic a- a a+

Ještě se vrátím k jeho slovům, že to my občané nepocítíme. To myslí vážně, nebo nás má za blbce, nebo je mu jedno co si myslíme? Jak nepocítíme? Chodí ten chlap vůbec do obchodu? Taková drahota jak zde dnes si já nepamatuji.

Novoroční projev přednesl předseda české vlády Petr Fiala. Letošní rok podle něj bude jedním z nejsložitějších a nejtěžších od vzniku samostatné České republiky. Budeme se muset vypořádat s potížemi způsobenými inflací, růstem cen energií i s epidemií covidu-19. Vyřešit je podle něj potrvá dlouho. Doufá, že první pozitivní výsledky přijdou ještě před koncem roku. Podle něj to znamená ohrožení úspor, pracovních míst a zastaví se ekonomický růst. Dále nám sdělil jak je nutné škrtat v rozpočtu, ale občané to prý nepocítí a navíc zbytnělý se má zredukovat.

Pobavil mě pan Fiala až k pláči. Asi má pocit, že vládne státu dementů. Napřed si zvedne počet ministrů, ti si přitáhnou svoje náměstky protože bez nich by tam byli leda tak na hovno. Jestli tam někdo pracuje tak jsou to ti náměstci a hlavně jejich podřízení. Páni ministři rozumějí svojí práci jako koza petrželi. Ti co se posmívali některým co dobře nezvládali angličtinu, tak ti mají mezi sebou pětici co neumí ani kváknout. To je opravdu bezva vizitka.

Inflaci se prý nepodaří zkrotit, dokud nebudou pod kontrolou ceny energií a to vyžaduje mezinárodní řešení. Tak tohle si říká premiér. Tady je potřeba třísknout do stolu, naši elektřinu neprodávat přes burzu, ale napřímo. Pěkně ji Němcům a Rakušanům zvednout a hned je půlka vyřešena. Pochopitelně se opřel o Rusko které se podle něj a EU snaží Evropu vydírat a je připraveno i na ozbrojený konflikt. Z dalších zdrojů se dočtete, že plynovod je naplněný a stačí aby Němci otevřeli kohoutek. Podle mých zkušeností raději věřím Putinovi že plyn teče, než prolhaných Němcům který leze naše vláda do zadku. To se to Germánům plní zelený úděl když nás okrádají o naši elektřinu a to velmi levně a my si nakupuje dráž než oni a to si ji vyrábíme. To je postavené na hlavu a vážení, pořádně mě to sere.

Za další bych si smluvila schůzku s Putinem stejně jak to udělali Maďaři a Slovinci a nakupovala plyn od Ruska a na překupníka s bídou Německem  bych se vybodla. Ovšem, do toho se této mizerné vládě nechce jít a raději nechají stát zchudnout a lidi ožebračí. Zahraniční politika je o tom, domlouvat se s dalšími státu na obchodech, na vztazích atd. My zahraniční politiku nemáme. Smrskla se na poslouchání Bruselu, potažmu  Friců.

Ještě se vrátím k jeho slovům, že to my občané nepocítíme. To myslí vážně, nebo nás má za blbce, nebo je mu jedno co si myslíme? Jak nepocítíme? Chodí ten chlap vůbec do obchodu? Taková drahota jak zde dnes si já nepamatuji. Pitomá petržel 90,-Kč za kilo. Zdražilo všechno kam dohlédne pan Bystrozraký a že ten hajzlík vidí pořádně daleko. Jak nám chce namluvit že se nic neděje, když lidé začínají topit vším co je po ruce a už zase některé vesnice smrdí. Co dávají do kamen? Raději se neptám. Hlavně, že budou chodit na kontroly a při nevyhovujících kotlech budou padat 50 000,- pokuty.

Vyjádřil se i ke covidu-19. Prý se budou se snažit, aby všechna nezbytná opatření byla maximálně rozumná, přiměřená a předvídatelná. Tahle slova miluju. Dají se říct, ale co znamenají? Tak to, asi neví ani sám Fiala. Prostě nudný, falešný projev který nic neříká.

3 komentáře

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. Jirka

    Proboha, kdo tam ty exoty navolil ? To už máme v republice tolik svěžích idiotů ?

    Odpovědět
    • Milena Doušková

      Jirko, já nevím kdo je volil. Já jsem to nebyla:-)

      Odpovědět
  2. Fialův projev bylo jedno velké nic |

    […] MILENA DOUŠKOVÁ […]

    Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.