Psychiatrické léčebny praskají ve švech a v nemocnicích je leháro a- a a+

Takže moje rada. Nemáš na jídlo a energie? Nech se nakazit Covidem a lehni si do špitálu. Ušetříš pěkné prachy.

Psychiatrické léčebny

Pod jedním příspěvkem se lidé docela rozzlobili a některé politiky, vakcinační šílence, imunology a další televizní super hvězdy posílali na psychiatrii. U jednoho pána se svatozáří bylo spoustu odkazů na lůžko v psychiatrickém zařízení a kamarádka podotkla, že by tam neměli poslat jen pána se svatozáří, ale další a další a doufala, že se tam všichni vlezou a že tyhle nemocnice nepraskají ve švech. Myslím, že byla hodně zklamaná po mém komentáři.

„Ivčo, psychiatrie jsou narvané a dětské odmítají pacienty. Navíc je na příjem pořadník. Tak je to v té naší země zaslíbené, mlékem strdím oplývající,“ moje odpověď.

Podle zpráv potřebuje ročně psychiatra 3 miliony lidí.  

Počet pacientů vzrostl o 80%.

Ano, s psychikou je to u lidí víc než špatné a netroufám si odhadovat kolik lidí je na Rivotrilu – lék na úzkosti a paniku, protože jen co já vím, tak mladí je berou víc než je zdrávo. Od dob totality se psychické zdraví našeho národa zhoršilo tak, jak si neumíme představit. Psychika je křehká věc a stále více dospělých i dětí jsou na tom psychicky tak zle, že už se neobejdou bez ústavní péče. Jenže. Jenže, to by musely být volné kapacity a také dobří psychiatři a psychologové. Zase nám chybí, ale co se divím. Všichni chtějí mít soukromou praxi a pořádně vydělávat. Tak vysoko lékař v nemocnici nedosáhne, tak tam jsou jen ti, co je opravdu zajímá léčení lidí, ale je jich sakra málo. Duše člověka je složitá a léčba náročná. To je na roky práce s výsledkem nejistým. Většina zůstane na lécích a jsou rádi, když je jejich nemoc nechá aspoň nějak žít

Nemocnice

To pacienti v nemocnici jsou poslední dobou naprosto jiná káva. Jak jsem se dozvěděla od ředitele Ludvika, tak je to Covid oddělení taková bezva dovolená odkud se musí pacienty násilím vyprovodit a oni se nespíš zase vrátí. Stejně jako se vrací Covid a je fuk jestli máte včeličku nebo nemáte včeličku. Vakcínka se nedá a bere všechny šmahem.

Ale nesmíme si plést oddělení. Na ostatních to není žádná idylka a po každé operaci je člověku docela blbě a je rád že je rád. Přesto se ho snaží co nejdříve uzdravit a vyprovodit do života. Co má zabírat místo dalšímu čekajícímu na nutnou operaci. Čeká se na koleno, na kyčel, na onkologické zákroky, čeká se na všechno, ale Covid pacienti se drží postele jak hovno košile. Tak co je takhle vyprovodit do domácího líčení a konečně začít operovat v termínech a nenechat lidi čekat spoustu měsíců.

Tak co lidi, pořád se vám líbí náš zdravotní systém?

Jak vidíte pan ředitel řekl sám, že musí propouštět i zdravé lidi. Nějak nevím co tam dělají a proč je léčí. Pokud se vyléčí, tak by bylo normální chtít jít domů.  Ano, všechny naše nemocnice jsou příjemným místem pro život a tak proč by lidé neleželi na lůžkách, nechali se živit a nemuseli doma utrácet za topení, elektřinu a jídlo. Tak proč by měli chtít opouštět Covidové oddělení, když doma by třeba nebylo co jíst a díky cenám energií by jim byla kosa jako sviňa.

Takže moje rada. Nemáš na jídlo a energie? Nech se nakazit Covidem a lehni si do špitálu. Ušetříš pěkné prachy.

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.