Teď už máte co jste chtěli a- a a+

Jak jsem ale napsala, není u koho se připojistit a není z které kapsy se připojistit. Asi žije v sociální bublině a neví co se děje v podhradí.

Tak se pořádně držte, jízda začíná

Čekat šest hodin u lékaře není tak strašné, říká žhavý kandidát na ministra Válek a dodává že, zdravotní péče nikdy nemůže být pro všechny stejně kvalitní. Kvalitní péče stojí peníze a nikde ve svět to není jinak.

V rozhovoru pro CNN Prima NEWS to řekl Vlastimil Válek z TOP 09, předpokládaný ministr zdravotnictví budoucí vlády.

Tak to vidíte. Pokud peníze máte, je všechno možné. Lékaři a sestřičky vás budou obletovat, protože jste pacient který na to má. Jak, vy na to nemáte? Vaše smůla. Pak vás uloží kam se vejdete, teda pokud se jim vůbec někam vejdete a vyřádí se vás další Cvach. Proč by si nějaké machr unavoval ručičky. Ty jsou pro jinou klientelu.

Já bych chtěla vědět, proč od západu přebírají jen to, co stojí za prd. Co je mi do toho, že tam to normální. Tam je dokonce běžné, že lidé nemají ani zdravotní pojištění, ale to my máme všichni a povinně. Na tom si stát sakra zakládá a stačí dlužit VZP 10,-Kč a pak vám nandají k tomu penále a prostě to z vás vyrazí tak jako tak. Takže máme pojistku všichni a máme právo na péči a kvalitní ošetření. V jiném případě nevím, proč bychom si měli platit něco, co nedostaneme.

Nastávají možný ministr nám to dává pořádně sežrat. Zneužíváme péči a na akutních příjmech je to podle něj přímo šílené. Takže lidi, asi běháte na pohotovost s každým prdem. Tak nám dává najevo, že udělá přísnou zdravotní reformu. Jen nenapsal pro koho. Pro ty prachaté nebo pro ty bez peněz. Není těžké si tohle dosadit do tajenky sám. Budou biti jako vždy ti s s jednou kapsou prázdnou a s druhou vysypanou.

Hodně mě pobavil konstatováním, že nás u zubařů nic netrápí. Podle něj máme všechno zdarma. Větší hovadinu jsem nikdy neslyšela. Když pominu skutečnost, že zubaři asi vymírají, tak tam platíme docela dost peněz. Zajímalo by mě, kde vlastně jsou? Že by další várka našich vystudovaných zubařů za naše peníze skončila na západě?  My si máme hubu opravovat asi sami, nebo se dáme do rukou kovářům. Ví ten člověk, že zubař prostě není k sehnání? Ví vůbec, že mnoho z nás je rádo, že k nějakému dojíždějí třeba 50km? Jemu je to jedno, protože on na ně prachy má.

Teď se mu v hlavě honí, že bychom se měli pěkně připojistit u zubaře a pak budeme mít pěkné zoubky. Jak jsem ale napsala, není u koho se připojistit a není z které kapsy se připojistit. Asi žije v sociální bublině a neví co se děje v podhradí.

2 komentáře

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. TSour

    Dovoluji si nesouhlasit s pasáží: \"Takže lidi, asi běháte na pohotovost s každým prdem.\" Občas sloužím pohotovost a tu sbírku bizárů, se kterou se musíte celkem pravidelně vypořádávat bych Vám přál vidět. Změnila byste názor. Pak se nemůžete divit, že jsou čekárny plné, když doktor musí řešit hlouposti, které musí samozřejmě řádně zadokumentovat, aby se vyhnul případným nepříjemnostem, protože pacientskou stížnost nemůže vyhrát, může jen neprohrát. A věřte mi, že ti \"prachatí\" jsou ve výrazné menšině. Jednou, až nebudu mít co dělat, tak zkusím napsat knížku zážitků z ambulance. Pak se případný čtenář bude ptát, jestli jsem ošetřoval tvory druhu Homo sapiens.

    Odpovědět
    • Milena Doušková

      Ráda si vaši knihu přečtu a věřte mi vím, že nejsou všichni lékaři stejní tak jako nejsou stejní pacienti.

      Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.