Pěstujeme si diktátora nebo spasitele? a- a a+

Bartoš jede na vlně nepojmenovatelných pitomostí jako duháč, různá pohlaví a mařena. To se může líbit mladým lidem, ale stačit na vítězství to podle mne nebude. Babiš jede na důchodcích a jako jedinému mu dávám šanci, protože voličů má dost.

Dlouho se chystám na psaní o vlastenecké scéně a pořád jsem to odkládala a odkládala a věděla proč. Nikomu se nechce lézt do vosího hnízda a čekat kolik bodnutí dostane a jestli ho to nepoloží. Není třeba jmenovat všechny vlastenecké scény, protože se v nich ani prase nevyzná. Měli tolik let na to, aby něco dokázali. Nevidím žádné výsledky, ale vidím jak rostou samé strany, hnutí, spolky atd. jako houby po dešti a jdou si navzájem po krku.

Mnoha vlastencům leží v žaludku pan Volný. No proč ne. Ani moji důvěru zrovna nemá, ale počítat se s ním musí. On totiž dokázal to, co si ostatní vlastenci mohou nechat jenom zdát. Stačí k tomu tak málo. Chodit mezi ně, strčit jim do ruky v pravou chvíli lízátko a tím jim umožnit sundat roušku a ejhle, ono to funguje.

  • máme sametovou revoluci s cinkání klíči
  • máme i lízatkovou revoluci s prapory na autech

U sametky stačily ty klíče, protože pak už euforie opadla a lid nechal tu bandu na hradě dělat všechno co se jim zamanulo. Teď mají v puse lízátko, mávají praporem a já slyším ve Volného projevech i jinou notu. Co se stane, až jim dá do ruky zbraň? Nikdo neví, jak se situace bude vyvíjet dál. Jedna paní se velmi rozzlobila nad mojí poznámkou, že pana Volného stvořila vlastenecká scéna, ale já si na tomto názoru trvám. Já nevím, jestli je ho hodný člověk a jestli opravdu chce dobře naší zemi. Pod článkem je pár diktátorů a všechny zrodil neklid ve společnosti. Kde je nouze a nespokojenost, tam je zrodí extrémismus.

Tím nechci tvrdit, že z pana Volného roste nový diktátor. Jen si troufám říct, že česká vlastenecká scéna neudělala nic podstatného pro zlepšení situace u nás doma. Nepodařilo se jim oslovit národ a jsou jen bezvýznamnou skupinou bez moci. Takže volby se odehrají zase jen mezi starými politickými vlky a i kdyby se tam dostalo pár miniaturních stran, tak tam budou jen dřepět na zadku a ani si neškrtnou. Výsledek bude dobrý plat a pokud tam jdou s nějakými iluzemi, tak jejich naprostá ztráta bude výsledkem všeho snažení.

Dokud se u nás, z našich daní velkoryse platí kdejaké politické uskupení, tak potom to bude pořád zkoušet kdejaký vykuk, co se chce vést na vlně naší velkorysosti. Získáte 1,5%, dostanete zaplaceno. Dostane 3% dostane zaplacen o a to dokonce celé čtyři roky. Matra je 5% a pak už sedí za vytouženým stolkem ve sněmovně a stane se zákonodárcem. Že nebude dělat nic a pokud náhodou něco udělá, tak to rozhodně nebude ve prospěch této země a našeho lidu. Najednou se z něj stane jen majitel skoro renty na 4 roky. No neber to za trochu ztráty cti.

Volný jede na covidu a dělá to dobře, ale to je málo. Tohle mu nevystačí a až se začne lámat chleba tak se voliči vrátí do bezpečné náruče kterou už znají. Okamura na migrantech a to není špatné, ale má jednu chybu. Bojí se jít mezi lidi a zariskovat. Tím to v dnešní době nevyhraje. Fiala si hraje na gentlemana a to je přesně to, co mu zlomí vaz. Vůbec nechápu, že dnešní člověk na jeho pózu s nasazených ksichtem naprosto kašle. A kdo na něj nekašle, tak tomu je k smíchu. Bartoš jede na vlně nepojmenovatelných pitomostí jako duháč, různá pohlaví a mařena. To se může líbit mladým lidem, ale stačit na vítězství to podle mne nebude. Babiš jede na důchodcích a jako jedinému mu dávám šanci, protože voličů má dost.

Tady se podívejte na malý seznam diktátorů a snad to bude malý návod koho nevolit. Stačí zase jen zalistovat v učebnici dějepisu a tam zjistíte, že zlá doba rodí diktátory – vůdce.

Diktátoři

Adolf Hitler: 15 až 70 milionů mrtvých – Člověk, který rozpoutal druhou světovou válku. Muž, s nímž jsou nesmazatelně spojeny pojmy genocida, holocaust a porajmos. Odhady počtu jeho obětí se různí podle toho, zda jsou do nich zahrnuty „jen“ oběti války nebo i oběti vyhlazovacích táborů. Nejskromnější odhady mluví o patnácti milionech zlikvidovaných životů, ale někteří odborníci uvádějí i přes sedmdesát milionů.

Josif Stalin: 10 až 27 milionů mrtvých – Denně umíralo hlady několik tisícovek lidí. Matky se rozhodovaly, které z dětí má větší šanci na přežití a kterému už se nevyplatí dávat jídlo. Lidé neměli sílu pochovávat mrtvé do hrobů a ukládali je pouze do mělkých jam, někteří začali praktikovat kanibalismus. To všechno byly běžné výjevy hladomoru na Ukrajině, který byl důsledkem stalinistické kolektivizace.

Benito Mussolini: Italský diktátor v roce 1919 organizaci Fasci di Combattimento, čímž byl položen základ italské fašistické straně Partito Nazionale Fascita. Vytvořil totalitní stát založený na fašistické ideologii kolektivizace. A právě to si vynucoval obrovským násilím. Opozici zavíral do internačních táborů a krutě mučil. Proslulá se stala i krvavá potlačení vzpour v italských koloniích. Největším důvodem, proč je v seznamu nejvíce opovrženíhodných lidí historie je však jeho spojenectví s Adolfem Hitlerem, který především mohl za rozpoutání druhé světové války.

Mao Ce-tung: 50 až 78 milionů mrtvých – V období let 1929 až 1933 zahynulo tři až deset milionů lidí. Ukrajinský hladomor byl však pouze jednou z humanitárních katastrof, které nesly Stalinův podpis. Masové deportace, čistky, politické procesy a vyvražďování domnělých odpůrců daly v konečném úhrnu dohromady minimálně deset milionů obětí stalinského teroru. Měla to být revoluce, díky níž se Čína vyšvihne mezi světové velmoci, ale skončilo to obrovskou humanitární katastrofou. Nejnižší odhady obětí vlády Mao Ce-Tunga mluví o padesáti milionech mrtvých. Škody na zničeném kulturním dědictví byly nevyčíslitelné.

Pol Pot: Kdyby vám někdo popsal podmínky v Kambodži sedmdesátých let minulého století, domnívali byste se, že je to scéna z béčkového sci-fi filmu. Neuvěřitelně hrůzný experiment fanatického diktátora Pol Pota stál život minimálně tři miliony lidí, což při rozloze Kambodži představovalo třetinu populace. Jeho rozhodnutí, že ideálem je zemědělství obstarávané s použitím nejprimitivnějších nástrojů, nasměrovalo celou zemi k obrovské katastrofě. Vzdělání se stalo smrtelným hříchem a intelektuálové byli nemilosrdně vybíjeni. Důvodem k popravě byla dokonce i skutečnost, když člověk nosil brýle. Představou fanatického diktátora bylo, že všichni lidé budou mít stejně, takže ačkoliv zuřil obrovský hladomor, bylo přísně zakázáno i utrhnout ovoce ze stromu. Lidé umírali hlady, vyčerpáním i kvůli zcela banálním nemocem, protože zdravotní péče se zcela rozpadla. Statisíce jich povraždili Rudí Khmerové.

4 komentáře

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. Jirka

    Pan Volný už se žádnému Okamurovi po zádech nevydrápe. Zkusil covid a velmi se mu zadařilo. S útlumem covidu má, zdá se, po žížalkách. Najel proto na vlnu anticiganismu a je v bavlnce. Vypadá to, že se do parlamentu dostane. Ale taky záleží na tom, koho si tam vezme ssebou. Ti, co toužebně očekávají příchod Spasitele, se možná dočkají zase jen hořkého zklamání. Má ovšem pan Volný silně nahnáno, protože se nám přihlásil další náhradní Kristus a to pan plukovník Šlachta. Takže se oba spasitelé nakonec o ty hlasy podělejí a může dojít i na to, že se do parlamentu nedostane ani jeden. Navíc pan Šlachta už se v minulosti projevil jako odvážný a úspěšný politický predátor, na rozdíl od Volného, který vlastně jenom objel republiku s lízátkama.

    Odpovědět
  2. Frank

    Pane - Stanislav VACULÍK. Velmi silna medicina, velmi silne slova. Ostre, pravdove. Osobne by som nemal zvastat, podotykat a hasit co ma nepali. Ale z celosvetoveho hladiska asi takto: Vsetko so vsetkym suvisi. A ktokolvek bude zvoleny bude \"pozvany\" k mocipanom aby mu boli predlozene osnovy a spravny smer. Viz spomenuteho Havla s kalhotami 10cm nad kotnikmi v zemi slobodnych. Malo zemi sa odvazilo povedat ze momentalne na nejake lekcie nemaju cas, riesia svoje problemy, plaunju svoju buducnost a nikomu sa klanat nebudu. Ako vzdialeny priklad - pan Orban!!! Ako dlho vydrzi jeho pristup jeho zakon a odmietanie sa podriadit demencii, buzeracie buzerantom a deviantom z Bruselu a vydat mlade nezletile nevinne deticky do pazurov pedofilov, dvoch oteckov, dvoch mamieciek??? Davam (absolutne a maximalne 5 ,PAT) rokov ale priklanam sa ku dvom rokom ked celym svetom zavladne kurvenie znasinovanie a pochod \"oca-sov\" po namestiach pod ochranou statnych organov. A TICH CO STE SI ZVOLILI! Zatial vynecham len Rusko, Cinu , Iran.

    Odpovědět
  3. KARA

    A jak jste si to po Listopadu, pane Vaculíku, představoval Vy? Listopad a jak a s kým dál? Ve Vašem textu jsou slova velmi silná a já doufám, že Vy sám, pokud nejste pouze kritikem, ale i sebekritikem, v což, promiňte, moc nedoufám, nepřiřadíte ke své osobě nikdy (v minulosti, současnosti a budoucnosti?) ani jeden z přívlastků, jemiž jste na adresu jmenovaných zde nešetřil. Vypadá to, obrazně řečeno, že Vás a pana Volného odkojila stejná matka.

    Odpovědět
  4. Stanislav VACULÍK

    Hezký den všem. My si tady nikoho nepěstujeme. Když, tak jedině každý sám sebe. To jen (dnes už jen malá hrstka) cinkačů, zvoničů a líbačů kreténa Havla, si tady před 31 lety začala absolutně nezodpovědně hrát (ŘÁDIT a TERORIZOVAT v ČESKOSLOVENSKU) na vlastním písečku !!! Otázka zní jednoznačně jen jediná: Kdy, zločinecké GENOCIDNÍ Občanské Fórum lháře, zloděje, humanitárního bombometčíka, kreténa, kurevníka, kolaboranta, ochlasty a vlastizrádce Havla, Klause s MALÝM a Zemana, po posledních 31 letech ze svých zločinů vyvodí vlastní odpovědnost ?!? TREST SMRTI, co si havloidi pro sebe prozíravě raději zrušili, je nutné obnovit, zpětně od protistátního listopadového převratu z roku 1989 !!!

    Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.