Sankce proti Rusku které na EU vyloženě kašle a- a a+

Jsem ráda tomu, že Rusko si klidně žije po svém i s sankcemi z Bruselu. Možná není daleko doba, kdy ho budeme opět potřebovat a prosit o pomoc.

Naše politická scéna je opravdu směšná. Naposledy mě pobavil ministr Petříček který horlivě volá po dalších sankcích pro Rusko. Tahle myš se chystá kousnout do palce medvěda a ještě se přitom cítí jako hrdina. Já si pořád říkám jestli to neví, třeba to nechápe, nebo je to prostě vůl. Měl by si ověřit kdo všechno do Ruska jezdí a kdo všechno s nimi obchoduje.

Tak nám šéf unijní diplomacie Josep Borrell odletěl  do Moskvy a zvoral všechno k čemu se vyjádřil. Buď to byl záměr a nebo je to prostě blbec. Zkazil už tak vztahy k ničemu. On chce navštívit Navalného a pak se velmi diví, že Rusku se vůbec nelíbí kdo se jim tam nasáčkoval a dalo najevo nedůvěru v EU a už vůbec se nelíbí jak EU podniká restrikce a sankce vůči Rusku. To se muselo nějak projevit, protože naštvat Rusko si „zatím“ EU nepřeje a ani si to nemůže dovolit. Rusko tak v reakci na nepovedeného diplomata vyhostilo tři diplomaty z Německa, Polska, Švédska. Sergej Lavrov se ani neobtěžoval o tom Borrella informovat a ten se to dozvěděl až ze sociálních sítí. Z toho je zjevné jak velmi jím Lavrov pohrdá.

Takže se jedná o jeho odvolání pro údajné selhání. Jiří Pospíšil za TOPku vyslovil názor, že s Ruskem je třeba jednat tvrdě podle odkazu Václava Havla, Ivan David zastává odchylný názor. Pro Pospíšila mám jen jedinou vetu. Strčte si odkaz Havla co nejhlouběji, však vy víte kam, máte v tom docela velkou praxi.

Je pro mne velmi stresující zjištění, jak moc společnost nenávidí Rusko a jak moc leze do zadku Německu. Lidé by se měli vrátit do školy a znovu se naučit naše dějiny a co všechno nám Německo způsobilo a to průřezem celými dějinami. Měli by si vzpomenout, kdo se postavil Německu a kdo naopak s nimi spolupracoval a tak nese kus viny na druhé světové válce. Ono to vypadá, že se všem všechno odpustilo, ale Rusko je teď nepřítel číslo jedna. Tak to pro mne rozhodně není.

Jsem ráda tomu, že Rusko si klidně žije po svém i s sankcemi z Bruselu. Možná není daleko doba, kdy ho budeme opět potřebovat a prosit o pomoc. Nechci to přivolávat, ale doba je zlá a bude ještě horší.

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.