Kde je pravda a co bude dál? a- a a+

Tato země bude ronit krvavé slzy pokud se nenaučí lidé používat vlastní mozek. Proto nám ho matka příroda dala a my jsme dokázali i ten vlastní mozek zprznit a přestat samostatně myslet. Lidé se vrhají na zprávy a poslouchají neposlouchatelné a věří grafům které jim ukazuje hned ta strana a pak zase jiná. Grafy jsou pokaždé jiné a lidem to není divné. Víte, statistika je docela fajn nástroj na zmanipulování mysli a působí podprahově stejně reklama. To jsou věci, co by lidé měli vědět a nenechat se oblbovat.

Vám opravdu není divné že z premiantů jsme se stali neschopnými břídily? Nechováme se tak výrazně jinak, v létě klídek a pohoda a jen ten čertík tak vzadu nám vyhrožoval co se asi stane až přijde září. Vám nepřijde divné, že se sám premiér nebál viru a klidně se cákal s manželkou v moři? Máte pocit že by to dělal kdyby nevěděl, že se mu nic nestane? Já ten pocit nemám a hlavně by mne zajímalo kde všichni politici, epidemiologové a rouškaři trávili svoje dovolené.

Komu se nelíbilo, že je u nás klid a virus nám dal pokoj? Komu se nelíbilo, že jsme světu ukazovali jak to jde v klidu? Kdo dal našim politikům rozkaz uzavřít nás opět do karantény a dorazit už těžce zkoušenou ekonomiku? Někteří politici by dokonce uvítali, aby se ČR stalo dalším státem Německa. Možná nás potřebují dostat na kolena pak nás spolknout jako malinu. Už jsme německou nadvládu zažili a nikdo nikdy mne nedonutí, abych jim začala věřit. Na to jsme utržili až moc ran.

Nejvíce mne zaujala skutečnost, že Danovi Hůlkovi vyhrožovali únosem dcery, že vyhrožují lékařům co podepsali petici. Řekla bych, že zastrašováním těchto lékařů posílají vzkaz i těm ostatním aby raději drželi hubu a krok. Proto názor prezidenta, že tomu kardiologové, stomatologové, zpěváci a další nemohou rozumět pro  mne nic neznamená. Data jsou pořád jen data.

Předkládám vás názor dalšího lékaře

Jakub Nabi.    Tomu koronaviru, který vznikl v Číně a putoval po celé zeměkouli se začalo líbit v Čechách a nehodlá Českou republiku opustit. Na několik měsíců jsme se dobrovolně vzdali své svobody a přestali jsme používat zdravý selský rozum. Začali jsme věřit číslům a faktům co nám servírují politici a media. Ochotně jim věříme. Člověk už neví, kde ta pravda leží, jestli je tady vůbec nějaká pravda. Strach vyvolaný v nás všech je obrovský. Svými čísly a grafy nás dotlačili do kouta. Dali jsme do rukou politiků obrovskou a ošklivou zbraň a ti ji nemilosrdně používají proti svému lidu. Jejích čísla a jejich fakta můžeme vyvrátit. My lékaři a lékařky, zdravotní sestřičky jsme považováni za hrdiny v první linii. Pokud my z první linie nepodáme informace, jak je ve skutečnosti vidíme na svých ambulancích, na svých odděleních a klinikách, tak kdo jiný? Lidé teď nejvíc ze všeho potřebují naše osvícení. My, zdravotní personál první linie, těmto lidem dlužíme fakta, jaká ve skutečnosti jsou a nikoli vymyšlená. Pokud se my lékaři a lékařky rozhodneme, že každý den uvádíme skutečná čísla ze svých oddělení a klinik a zveřejníme to každý na svých sociálních sítích, tak můžeme porazit lži mocných politiků. Neboť toto je naše pole působení a nikoli pole politiků a to je náš boj a ne boj politiků. Pojďme se toho nebát a vystupme z bubliny strachu, pojďme lidem říct pravdu. Nenechme Babišovi a Prymulovi volné pole manipulace. Jde jim o jedno. A to rozhodně není naše zdraví. Zatím bohužel jen pár málo aktivních lékařů se tomu postavilo, ale situace je tak vážná, že vyžaduje naše větší připojení. Mobilizujme svoje sily a dokážeme to. Složil jsme Hippokratovou přísahu, lidem to dlužíme a sobě tím pomůžeme. Bůh Nám Pomáhej. MUDr. Jakub Nabi

3 komentáře

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. Jirka

    Pan doktor je ortopéd, dobrý. K epidemiologii má daleko. I ve špitále. Co kdyby se ozval někdo z tamní JIPky ? Tomu bych rozuměl lépe. Ahoj Milunko !

    Odpovědět
    • udivený

      Jirko, nikde v článku nevidím, že by pan doktor tvrdil, že má k epidemiologii blízko. Pouze uvažuje logicky. To jste ale asi nepobral, že?

      Odpovědět
    • Milena Doušková

      Ahojky Jirko:-))

      Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.