Tohle se líbit nebude, aneb nevděčná Evropa a- a a+

Jsme pokrytci a neumíme říct, kdo je v této zemi pánem. Hlavně když máme ještě pořád na žvanec. To ale nestačí. Pokud duše strádá, strádá i tělo. Teda pokud lidé ještě nějakou duši mají.

Skončilo vzpomínkové období na 2. světovou válku. Stalo se dost věcí které mne rozzlobily, rozesmutnily a nakonec donutily napsat tento poslední článek na toto téma.

Jen se na podívám z jiné strany a ukáži vám to tak, jak v televizi neuvidíte. Pořád se jen počítaly oběti v tom a tom státě. Sečteno a podtrženo. Tolik a tolik zahynulo Rusů, Poláků a dalších. Víte ale kolik to bylo procent z národa a co to vlastně ukazuje? Tak se podívejte kdo chcete se mnou.

Celkem obětí – 1 971 470 000 – 3,17%

Země            Vojáci                Civilisté             Židé                         Celkem            Procenta

Polsko         700 000            1 900 000          3 000 000             5 600 000         16,07%
Rusko      8 700 000          13 500 000          1 000 000           23 200 000         13,77%
Litva            212 000                41 000                  253 000                                        14,12%
Lotyšsko      147 000                80 000                227 000                                         11,35%

Tolik obdivované státy bez nich by Rusové nevyhráli. Ztráty na životech necelé 1%

USA               407 300                    11 200                                            418 500            0,32%
Anglie            382 600                   67 800                                           450 400            0,94%

USA a Spojené království mají ztráty pod 1%. Bez Rusů by se na nás Američané vykašlali a Britové by si chránili jen to svoje jako ostatně vždy. Jejich výhoda je ostrov. Kdyby byli v Evropě, dopadli by jako všichni ostatní. Proč se přidala Amerika, tak to víme. Vyprovokovalo je Japonsko. Jinak pochybuji, že by se pletli do evropských problémů

Všechno pod 10% a Německo jsem vynechala. Proč? Protože je to všechno známé a všichni kdo chtějí další údaje mají možnost si je najít. Proč zrovna tyto státy měly tolik obětí? Protože měly odvahu se bránit. Litva a Lotyšsko je výjimka, tam vojáci neumírali. Oběti jsou jen civilisté a židovské obyvatelstvo. I v Polsku tvoří oběti hlavně židovské obyvatelstvo a civilisté. Polsku teda naskočila procenta hlavně Holokaustem, protože tam žilo nejvíce židů na světě a proto je to číslo tak veliké. Poláci ale měli snahu se bránit a nesklonili hlavu dokud je Německo nesrazilo na kolena.

Když se podíváme na Rusko hned poznáme a víme proč jsou Rusové tak citliví na Velkou vlasteneckou válku. 8 700 000 vojáků, 13 500 000 civilistů a 1 000 000 židovských obyvatel. Ano, tohle jsou čísla z Ruska a těmto lidem vděčíme za to, že tu Německo nevládne. Rusové se nenechali srazit na kolena a bránili svoji zemi tak, jak by se nám o tom jen mohlo zdát.

Co udělali evropské státy? Odevzdali své země skoro bez boje a pak si žili pod německou nadvládou. Dál se točily filmy, hrála divadla a navštěvovala kina. Dál se sportovalo a žilo. Jistě, všude byl odboj, všude byli vlastenci co se nechtěli vzdát a riskovali svoje životy. Tyhle lidi já nepřestanu obdivovat a vždy jim budu věnovat vzpomínku na jejich vzdor a lásku k vlasti.

Ani naše země nebyla výjimka. Než by požádali Sověty o pomoc, raději se dali pod kuratelu nacistů a dál si žili a potají poslouchali rozhlas a doufali, že za ně válku vyhraje někdo jiné. Obdivovali Anglii a zatím umírali hlavně Rusové. Pak přišel Stalingrad a najednou bylo všem jasno a všem vadilo, že vítězové budou Rusové a tak se dělba o Evropu nebude moci konat bez nich. Výsledky známe všichni. Hezky se podělili o země co spadnou do jejich vlivu.

Ano, lidé v Evropě za války žili, milovali se a pracovali. Rusové umírali i za nás. To Evropské státy jsou zbabělci a náš stát tomu dominuje. Jak jinak to mám napsat, když se u nás tisknou kalendáře s nacisty, na hrníčku najdete Hitlera a ráno si ho můžete vzít na tričku. Co napsat o zemi kde se zbourá pomník Koněva a postaví se pomník Vlasovcům. Co napsat o zemi kde Novotný, napůl žid, chce v zemi nacisty a muslimy.

Jsme pokrytci a neumíme říct, kdo je v této zemi pánem. Hlavně když máme ještě pořád na žvanec. To ale nestačí. Pokud duše strádá, strádá i tělo. Teda pokud lidé ještě nějakou duši mají. Já duševně strádám a proto jsem tak dlouho nepsala. Musela jsem zklidnit emoce, aby článek byl alespoň trochu věcný a netřískaly se mnou emoce moc viditelně. Smířila jsem se a možná se časem budu starat také jen sama o sebe.

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.