Projev Viktora Orbána v Evropském parlamentu a- a a+

Každý národ, každý členský stát má právo uspořádat podle sebe život ve své zemi. My budeme chránit svoje hranice a určíme s kým budeme žít pospolu. Postavili jsme plot a zastavili jsme ilegální migranty, stovky tisíc. Bránili jsme Maďarsko a bránili jsme Evropu. Toto je poprvé, kdy EU odsuzuje ostrahu svých hranic.

Pane předsedo, drazí členové

Je mi jasné, že jste se již rozhodli. Většina z vás schválí tuto zprávu. Vím, že se mým projevem nezmění Váš názor. Přesto jsem sem přišel protože neodsuzujete pouze vládu, ale také zemi a národ. Hodláte odsoudit Maďarsko, které je členem křesťanské evropské rodiny tisíc let. Hodláte odsoudit Maďarsko, které přispělo slavné historii Evropy tvrdou prací a prolévala krev, když to bylo třeba. Hodláte odsoudit Maďarsko, které se chopilo zbraní a povstalo proti největší armádě na světě, Sovětům. Prolévalo krev za demokracii a svobodu a otevřelo své hranice přátelům z východního Německa. Maďarsko bojovalo za svobodu a demokracii a já tu dne stojím a pozoruji že ti, kdo obviňují Maďarsko, demokracii zdědili a nemuseli osobně riskovat nic pro zajištění svobody. Tito lidé chtějí zavrhnout protikomunistický demokratický odpor odpor v Maďarsku. Vážení členové stojím tu před Vámi a bráním svoji zemi, protože pro Maďary svoboda, demokracie, nezávislost a Evropa jsou otázky cti. Proti říkám, že zpráva před vámi uráží Maďarsko a čest maďarského národa. Rozhodování Maďarska bylo určeno v parlamentních volbách a vy neuvedete nic víc než že Maďarsko není dost spolehlivé aby určovalo svůj zájem a tvrdíte, že znáte lépe co Maďaři potřebují, než oni sami. Musím říct, že tato zpráva neprojevuje Maďarům náležitou úctu. Zpráva používá dvojí metr, zneužívá svoji moc a přesahuje své kompetence. Její přijetí porušuje smlouvy.
Vážení členové, v Maďarsku demokracie a svoboda nejsou politickými záležitostmi, ale morálními a vy chcete zaujmout morální stanovisko na základě přečíslení, onálepkovat zemi a odsoudit národ. Máte na svých bedrech odpovědnost za to, že poprvé v historii EU chcete vyloučit národ z evropského rozhodování. Chcete připravit Maďarsko o právo zastupovat své zájmy v evropské rodině kam patří. Existují rozepře a ty budou existovat i v budoucnu. Máme odlišné vnímání povahy křesťanství v Evropě o úloze národa a národní kultury. Smýšlíme odlišně o podstatě a účelu rodiny a zaujímáme radikálně jiný pohled na migraci. Pokud se tvrdí, že chceme Evropu jednotnou v rozdílnosti, pak taková rozdílnost nesmí být důvodem nálepkovat jakoukoli ze zemí a vylučování ze společného rozhodování. My bychom nikdy nezašli tak daleko, že bychom umlčovali ty, kdo s námi nesouhlasí.

Pane předsedo, vy chcete vyloučit zemi, která učinila jasná rozhodnutí. (Křik – lháři) V evropských volbách v roce 2009 s 56% většinou a v roce 2014 s 52% většinou volila pro nás. Jsme nejúspěšnější parlamentní stranou v evropském parlamentu. Socialisté a liberálové nejsou rádi, když se nám daří. To je pochopitelné, ale mstít se Maďarům protože je nevolili je nespravedlivé a nehodné Evropanů. Tato zpráva byla napsána lidmi kteří nemají jasno v základních faktech. Zpráva uznává, že neproběhlo vyšetřování a žádná oficiální delegace nebyla do Maďarska vyslána. Zpráva je složena z 37 vážných dezinpretací, které jsme popsali v dokumentu 108 stranách zaslanému každému členovi. Naše Unie je držena pohromadě tím, že své spory řešíme spořádaným způsobem. Maďarsko přistoupilo na dohody a kompromisy s Komisí ohledně mediálního zákona, soudního systému a několika částí Ústavy.Tato zpráva porušuje několik smluv a pokud můžete ty smlouvy porušovat, jaký je potom význam dohod s evropskými institucemi. To, co předvádíte, je facka do tváře Unie a konstruktivnímu dialogu. Každý národ, každý členský stát má právo uspořádat podle sebe život ve své zemi. My budeme chránit svoje hranice a určíme s kým budeme žít pospolu. Postavili jsme plot a zastavili jsme ilegální migranty, stovky tisíc. Bránili jsme Maďarsko a bránili jsme Evropu. Toto je poprvé, kdy EU odsuzuje ostrahu svých hranic.

Pane předsedo, buďme k sobě upřímní. Maďarsko bude odsuzováno, protože maďarský lid rozhodl, že naše země nebude země migrantů. Se vší úctou, ale zcela rezolutně odmítám V Evropském parlamentu urážky, vydírání a hanobení silami podporujícími migraci proti Maďarsku a maďarskému národu. Musím uvést, že Maďarsko se Vašemu vydírání nepodvolí. Maďarsko bude chránit své hranice, bránit ilegální migraci a obhajovat svoje práva kdekoli to bude třeba, i proti vám. Maďarsko je připraveno na volby příštího roku kde lidé rozhodnou o budoucnosti Evropy a navrátí demokracii do evropské politiky.

Děkuji za pozornost

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.