Český spotřebitel snese horší zacházení než ten na Západě a- a a+

Není vám hanba za to, co jste nám to provedli? Zničili jste nám dobré jméno a naši lidé jsou bráni jako někdo, ke komu si mohou cizí obchodníci s potravinami dovolit naprosto všechno. Je mi z vás smutno a stydím se za ty, co si říkají naše vláda. Vaše morálka není na bodu mrazu, ale hluboko pod ním.

Český spotřebitel snese horší zacházení než ten na Západě.
Chybí tu spotřebitelský tlak.

Eurokomisařka Věra Jourová

Tahle věta mi nahnala krev do hlavy a kdybych ji měla po ruce, tak nejspíš by to nedopadlo dobře. Sice to pak mírnila větami že, jednání výrobců kteří mají jiné produkty pro západní země a jiné produkty pro země východní, už nyní postihnutelné jako nefér obchodní praktika, ale k čemu máme všechny vyžírky co nás mají chránit? Platíme si je královsky a nemáme nic.

Test na Vysoké škole chemicko-technologické porovnal 21 položek a až na výjimky zjistil, že zboží má v Česku horší kvalitu než na Západě. No to nám řekli novinku a mluvčí inspekce to dorazil větou, že dvojí kvalita je podle spotřebitelů nehorázná, dělat ale nemůžeme nic.

Jak to že nemůžete? Nařiďte zákaz dovozu potravin s horší kvalitou než je pro jejich domovské země. Ono jde všechno, ale musí se opravdu chtít a musí někomu na českém lidu záležet a to tady není. Smiřme se s tím, že na nás kašlou a pokud se s tím nechceme smířit, tak se konečně postarejme, aby ty staré struktury zmizely v propadlišti politických dějin České republiky.

České pupíky jsou žumpou Evropy

Víte co jíte? Nebo stačí za kolik! Častokrát se zaposlouchám do rozumování v televizi o tom, že Češi dávají přednost levným, horším potravinám. Já se ptám, páni politici:

Čí je to vina a ostuda? Vaše! Dohnali jste české matky, aby kupovali téměř prošlé potraviny. Uzeniny, které o masu ani neslyšely, natož aby tam bylo. Rády by koupily svým dětem kvalitní šunku, ale kde vzít 30 Kč na 10 deka a pak dám potomkům jeden plátek na chleba. Ona totiž musí, páni politici počítat každou kačku. Tak koupí Eurošunku, takový blivajz který vy ani neznáte, za těch 30 Kč může koupit 30 deka a má na dvě až tři večeře. Že je to smutný, jak krmí svoje děti? Je. A co byste jí vy Pandrholové poradili. Co třeba mláto, co žerou prasata. Navaří se z ní kaše a nacpou pupíky. Z nás budou Dařbujánčata a budeme lítat s holou zadnicí.

Zkoušeli jste si dát v poslední době obyčejný špekáček, který býval naší chloubou a neodmyslitelnou součástí posezení u ohně? Ne? Fakt, zkuste to. Já vám zaručuji, že se po nich poděláte. Samá kůže, mouka, éčka a jiný šmejd. Nebo jogurty, také pěkném svinstvo. Ty kvalitní jsou drahé a ty nekvalitní se nedají jíst. Teda dají, když je velké hlad. V pravěku taky baštili kořínky a staré kosti když se nepodařilo zabít mamuta. Naše maminky čekají na plata zlevněných jogurtů a pak se jimi cpou dva dny. Následuje další čekání do slevy. Pořád čteme o zdravé výživě, ale kdo si do ní dovolí chodit nakupovat? Jen ti, co mají nadprůměrný příjmem, protože lidé s výplatou kolem 10 000,-Kč si mohou nechat o zdravé výživě akorát tak zdát.

Páni politici

Není vám hanba za to, co jste nám to provedli? Zničili jste nám dobré jméno a naši lidé jsou bráni jako někdo, ke komu si mohou cizí obchodníci s potravinami dovolit naprosto všechno. Je mi z vás smutno a stydím se za ty, co si říkají naše vláda. Vaše morálka není na bodu mrazu, ale hluboko pod ním. Líbilo by se mi, vaše vystěhování mezi tučňáky. I když, to bych těm tučňákům nemohla udělat. Nejhorší na tom je, že nikdy nezmizíte v propadlišti dějin, což by bylo vaše štěstí, ale lidé v této republice a jejich potomci nikdy nezapomenou na Pandrholy našeho století. A pamatujte, žádný strom neroste do nebe.

Žereme a mlaskáme jak prasata hlavně, že máme plné koryta

Ještě pořád je mezi námi neuvěřitelné množství telat, co obdivují množství potravin v supermarketech a neustále nám mlátí o hlavu jak jsme za totality museli čekat fronty na banány. Ano, to je pravda, ale řekla bych, že většina našeho národa by oželela banány jen aby znovu dostávala na pultech jídlo takové kvality, jaké jsme jedli jako děti.

  • tavený sýr – naprosto nechutný výtvor, co o kravském mléce ani neslyšel, ale na cestě výroby se potkal se škroby a sójou
  • uzeniny – mouka a separáty, pomleté pařáty a jiné pochoutky
  • jogurty – tady vás nečeká živý jogurt, ale škrob a želatina
  • mléko – nesrazí se, tvaroh z něj neuděláte, ale po zkažení neuvěřitelně smrdí a kdo se napil plnotučného mléka za totáče, nikdy nezapomenu, jak má mléko chutnat
  • čokoláda – sajrajt plný karobu
  • maso – nastavováno“ vodou, která je do něho injekčně vpravována. Do některých masných výrobků je pro změnu zase injekčně vpravována levná sójová bílkovina. Preferuji život bez masa a když tak farma u nás to jistí
  • lančmít – prejt z kůží a šlach slepený obarveným škrobem, který se vám buď po napíchnutí na klacek rozpadne nebo nad ohněm rozteče
  • vepřovka – tak z toho je co si, co dáte na pánev a ona se ta sviňa rozpadne a všude kolem teče cosi nedefinovatelného
  • paštiky a pomazánky – jsou nastavovány škrobem, moukou a drůbežími separáty
  • sirup – pokud máte pocit, že je plné ovoce, tak to je omyl, je to voda s cukrem dochucená příchutí a obarvená barvivem
  • chleba – tak chleba se dělá bez kvásku, ale z nějakého sajrajtu a z mouky, které je vyšlechtěna, zničena a první den se dá jíst, druhý den začíná divně páchnout a třetí den jsem ho házela sousedce pro slepice

Do potravin jsou míchány jedy, posypová sůl, salmonela, v alkoholu je metanol, a spousta dalších, zdraví škodlivých přísad a pravděpodobně si ani nedokážeme představit, co všechno spolkneme když se krmíme. Prošlé maso se čistí octovou vodou, nakládá do marinád a prodává jako specialita k letnímu grilování. Saláty s majonézou je hrozba pro náš trávící trakt.

Do roku 1994 platily u nás z dob minulého režimu zákonné normy. Tyto normy byly zrušeny a v Česku začala doslova džungle a kdo kdo porušuje kde co. Česko se v posledních letech stalo popelnicí Evropy a skoro to vypadá, že to nikomu nevadí. Hlavně když si nacpou pupky a to čímkoliv. Pak se všichni diví, že od 50 let není skoro nikdo zdravý, po šedesátce bere většina lidí nějaké léky a později je to slinivka, žaludek, rakovina. Jasně, co do těla dáváme, to se z něj stane.

Je z nás národ alergiků, celiaků a hlupáků, co si nechali ukrást svoje vlastní hospodářství. Nejhorší na tom je, že to vadí jen hrstce lidí a ostatním je to u zadku. Kdyby alespoň dávali přednost českému zboží před šuntem z Německa a dalších zemí. Svým lidem by ten hnus neprodali, ale nám s klidem. Jasně, každému bližší košile než kabát, jen o nás to neplatí. Půlka jim leze do zadku a za chvíli se může stát, že se tu bude více šprechtit než mluvit česky. Čeští obrozenci se musí v hrobě obracet.

Lide český, pomozte našim sedlákům a raději si připlaťte, ale podpořte je svými nákupy. Já vím, spousta z vás napíše, že je to drahé, že na to nemají atd…..To je sice pravda, ale co vám brání v tom, abyste se navrátili k stravě našich předků, přestali se přežírat a uměli s jídlem šetřit jako naše mámy a prabáby.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/proc-mame-horsi-nutellu-sneseme-horsi-zachazeni-rika-ceska-eurokomisarka-34147

6 komentářů

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. Vladimír Sobotka

    Proč slanina stojí víc, než salámy? Protože se do ní nedá nacpat separát! Většina potravin jen předstírá svůj název (rajčata, mléko, sýry, jogurty, med, marmelády, uzeniny, mouka, maso mražené z pravěku, chleba, rohlíky, kakao, čokoláda, ...) a ostatní jsou předražené, hlavně ty, které nelze nastavovat a jinak falšovat. I u masa nikdy nevíme, čím se krmilo (rybí moučka) a co se přidávalo (anabolika, antibiotika...), nyní i GMO a genetické manipulace made in MONSANTO - NESTLÉ. Očekávali jsme, že se naše normy ČSN jen sladí s EU a kontrola zpřísní, ale naše normy byly zrušeny a veškerá konrola byla zlikvidována. Vážení, to nebyl omyl ani náhoda, to byl HNUSNÝ SYSTÉM!!! Dnes to již není konspirační teorie, nýbrž krutá realita. Místo vylepšení starého systému bylo všechno rozvráceno a nastoleno bylo něco mnohem horšího, protilidského. Prý svobodný trh, ale z předminulého století s nepředstavitelně mohutnou zlodějskou rukou trhu, kterou V. Klaus vůbec, ale vůbec neznal. A tak nastalo současné peklo. Mohou za to ti, kteří volili V. Klause, V. Havla a jejich zlodějské smečky. Ale kde jsou ti slušní a poctiví? Pomocí jejich neskutečně vyspělé a sofistikované mediální manipulace jsou ti slušní a poctiví totálně odstaveni a potlačenbi, oni takového mezi sebe prostě nepustí! Řešení je jediné - každý musí věnovat úsilí ve své edukaci v oboru MEDIÁLNÍ MANIPULACE! Aby každý dokázal rozlišit podvod a lež. V jejich čele vesměs PSYCHOPATI bez empatie, svědomí, citu, výčitek, studu a skrupulí. Zato to všechno umějí napodobovat včetně chování schopných a rozumných lidí. Nacvičují emotivní výrazy a chování před zrcadlem. Ale úozor na jejich metodu obviňovat z toho, co sami dělají, své protivníky snažící se o nápravu. Ty pak pomocí médií označují jako fašisty, populisty, xenofoby, diktátory, zloděje apod. Je to těžké, ale to rozlišování se dá zvládnout sebevzděláváním a studiem potřebných podkladů. Základy najdete např. zde\" Bohuslav Binka - Ubráníme se mediální manipulaci? https://legacy.blisty.cz/art/24750.html

    Odpovědět
    • Milena Doušková

      Ono záleží jen na nás co budeme jíst. Jenže jak vysvětlit lidem, že je lepší si jogurty dělat doma, sýry také. Farmářské trhy jsou zásobené dobrým masem i slaninou. Chleba se dá péct doma. Zelenina koupit na tržišti. Jahody si nasbírat samosběrem. Ovšem chce to chtít.Já vím, chce to čas a to většinou pracující člověk nemá. Bude si muset v sobě sám urovnat co je priorita, co nakupovat a jak vařit. Je nás dost na které žádná mediální masáž neplatí. Je čas se vzepřít.

      Odpovědět
      • kumbayo

        Mno, tak to jste hodně naivní. Farmářské trhy že jsou zásobeny dobrým masem a slaninou? To už dávno neplatí, leda, možná, snad, někde na vesnici kam se dostane to málo od drobných chovatelů. A zelenina, ovoce? To samé. Jinak je to většinou z všechno z Polska! Z velkochovů a velkopěstíren. Ano, můžete si doma upéci vlastní chleba. Také si ho peču. Nebo domácí výroba jogurtů a podobně. Jenže problém jsou nekvalitní vstupní suroviny. Vy se s tím doma nadřete. Ale i tam to bude stát za prd, jen si zničíte svoji práci. Tohle všechno má smysl pouze ve chvíli, kdy si budete chovat a pěstovat svoje vlastní.

        Odpovědět
        • Milena Doušková

          Nevím, proč mi píšete cosi o naivitě. Měl byste vědět, že bez určité dávky naivnosti nepřežijeme. Nebo si myslíte, že chleba co si doma upečete bude to nej? Leda, že byste měl u domu pole s vlastním obilím a hlídal, aby na něj nepršel kyselý déšť. Člověk si prostě musí vybrat to nej z toho, co je k dispozici.

          Odpovědět
  2. K-NOBL-AUCH

    Zdrava strava? Ano, seredne draha a vyzaduje obetu, namahu. Priznavam ze keby som bol nuteny ist do prace ze by som to urcite tazko zvladal. Ani domaci chlebik sa neurobi za hodinu ze? Moj co vypada ako podosva a aj je tazky ako podosva je z troch druhov muky. Cerstvy a vonavy je neporovnatelny s tym co mozem kupit v supermarkete. A na druhy den ked sa urobi topinka a udrhne sa na nej 1-2 struckov cesneku s udenou klobaskou a cervenou paprikou - raj na zemi! Kysane zeli? Aj cerstva hlavka je seredne draha a nalozit 15-16hlaviek nie je ani zadarmo a vlastne hovorim o celom dni. A potom 4 tyzdne minimum. A oplachovanie a zalievanie. Udrzovanie teploty.UUUF! A ten zapach - co? Nakoniec nalozim do poharov a sterilizujem. Masko a klobasy? Etapa sama o sebe tym ze sa jedna o divocinu ktora nepride ku baraku a necaka na powel skocit do mraziaku. Moc komplikovane, ale nezaplatietelne vzruuso az do momenetu nez sa zmackne kohutik. Sranda zacne teprve potom. Ku tomu vsetkemu pridajme pivko a vinko. Zahradu a ovocne stromy i orechy. Zberanie lipoveho kvetu. Kamilky.Mesicek. Cesnek. A boruvky! Jeden nekonciaci kolobeh. Kolotoc.Sloboda? Kdeze! Mna drzi ako priam kliestami vsetko cim som obklopeny. Holt nemam cas na golf, na socialne vecierky, na vysedavanie po kaviarnach ci navstevy supermarketov. Alebo sa vydat na zaoceansku cestu 3-4 tyzdnov s 3 a pol tisicmi inych a dnes cakat nedaleko pobrezia kolko z nas ma virus. To musi byt zive peklo. Zdrava vyziva je dnes luxus. Mam cest poznat za poltucta priatelov co ziju zivot ako ja a kazdy si chvali. A to obzvlast teraz ked by nasim samotam zavidela polovica sveta. Aj jogurt aj kefir sa da robit doma. Zase, vsetko je otazkou nasho denneho stylu. Je na kazdom z nas sa rozhodnut co je dolezite, co nam da napln. Je to sucast mojho nahladu na zivot alebo je lacinejsie a rychlejsie si kupit nejaku kasicku? Sympatizujem s 99 percentami ludi na tejto planete co jednoducho nemaju na vyber. A je mi luto tich co musia zit s vyjadrenim pani J - eurokomisarky co opovrhuje svojim narodom. Na kazdeho dojde. Kazde prasa sa dozije svojho \"marimas\". (Marimas = jablcko co sa strci do rypaku prasiatka ked sa otaca na roste)

    Odpovědět
    • Milena Doušková

      Mě je líto skoro všeho. Miliony lidí umírají hlady a pár vyvolených sedí na zdroji jak žába na prameni s utažených kohoutkem. Když si to necháme líbit, proč by nás nebrali u huby.

      Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.