Herci pláčí a diví se, že lidem jsou ukradení a- a a+

Nebudu dělat, že vás lituji, protože bych lhala. Je mi to jedno a vaše nářky čtu s odporem, protože jste nám vzali iluze, že hrajete pro nás a že jste zpřetrhali pouto mezi námi a vámi. Měli jsme ho před rokem 1989 a po roce 1989 to všechno vzal čert. Tak nefňukejte a postarejte se samo o sobě tak, jak to dělají obyčejní lidé celý život.

Eva Burešová se zastala umělců bez práce, kterým se lidé smějí

Názor Paní Burešové

„Já myslím, že všichni chápeme, jaké riziko zde je a proč se to vše muselo zakázat. Mrzí mě ale, jak se to proti umělcům otáčí a jak je lidé začínají urážet a vysmívat se. A také plně rozumím tomu, že si umělci stěžují na svých profilech nebo jsou z toho všeho smutní. Nikdo totiž z těch lidi, co píšou a urážejí, si opravdu moc neuvědomují, co vše naše práce obnáší, jak jsme rádi, že se nějaká práce objeví a jak se jí držíme zuby nehty, když je. Věty typu, že se bez divadla obejdeme, měli jste si dělat rezervy, měli jste se lépe učit, nefňukejte, když vyděláváte milióny. Mají hypotéky, rodiny. Je jen málo umělců, kteří jsou opravdu v takovém balíku, aby si nemuseli zoufat, a umělců, kteří nepotřebují hypotéku. Když někdo, kdokoliv, přijde o tolik práce ze dne na den, má právo zoufat si a být smutný. Vysmívat se tomu, urážet a znehodnocovat není na místě. Snižovat uměleckou práci také ne. Kdyby ze dne na den ztichla hudba, nebyly filmy, divadla, televize, najednou by všem došlo, že něco velkého chybí. To vše ale vytváří živí lidé, lidé, kteří mají své životy, rodiny, osudy. Nejsou to roboti a většinou to absolutně nejsou milionáři, jak si všichni myslí. Jen to, že se o někom denně píše a ty jej znáš z televize, neznamená, že je ten člověk za vodou a na účtu má vysoké částky, které používá jen ke svému potěšení. Jsou to lidé, většinou pracující od rána do noci. Tolik nenávisti vůči nim, to je fakt šílenost. Každý by po tomto zákazu vykonávání placené práce byl smutný, zničený, nasraný. A mají na to právo. Proboha přestaňme kolem sebe pořád kopat a denně hledat další cíle, které musíme nutně urazit nebo jim jakkoliv ublížit,“ napsala na Instagramu Eva Burešová.

Jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá

Docela mne zaujalo prohlášení paní Burešové a svým způsobem ji chápu. Brání svoji profesi, svoje kamarády, kolegy. Může je litovat, může nám říkat jak se máme chovat a že je máme litovat, ale může to jen říkat. Skutečnost je naprosto odlišná a já se jen divím, že už to páni herci konečně nepochopili. Buď jsou tak arogantní nebo hloupí.

Opravdu chápu, že všichni nejsou a je spousta umělců všech oborů kterých si velice vážím, mám je ráda a baví mne je poslouchat, nebo se na dívat. Za všechny vyjmenuji jen pár jako Petr Štěpánek, Michal Gulyáš, Lucie Bílá a zesnulý Karel Gott. Ostatní mi prominou, protože pak by se z tohoto článku stal seznam a to je zbytečné. Obyčejní lidé totiž velmi dobře vědí, kteří z vás to jsou, vždy vám budou mít rádi a nedají na vás dopustit. Milují svoje umělce kteří se na nás nepovyšují, nezesměšňují, nechtějí nám poučovat, nepsat že na vesnici jsou lidé nevzdělaní, dokonce se najdou takoví, co by nám vzali hlasovací právo pro neschopnost poznat co je pro nás dobrého.

Je nás 12 000 000 a kolik z nás se podívá za život do divadla? Nepatrné procento a to je holý fakt. Některé herce nechceme ani vidět, na jiné kulturní akce nemáme peníze a někdo musí pracovat u pásu, aby bylo za co platit i tu vaši práci. Ono se musí na vše vydělat. I na ta divadla a koncerty. Nic z nebe samo nepadá a všechno leží na bedrech těch dole. Lidé na vesnicích se do Prahy dostanou možná 1x za život. Jim musí stačit televize a díky Internetu si mohou zábavu vybírat sami a to je moc dobře.

I ostatní lidé mají hypotéky a musí je splácet aby neskončili pod mostem. I oni potřebují platit inkaso, oblékat se, používat drogerii a hlavně se potřebují najíst.  Zrovna jako vy, jen je nikdo neslyší a nevidí, protože pro všechny politiky a celebrity jsme neviditelní a postradatelní. Teď teprve poznáte, jak moc potřebujete obyčejné lidi. Bez nich není nic. Teď pláče Hrušínský a další hvězdy, ale horem pádem chtějí přijímat migranty, protože tady se přece máme dobře. Tady je bezva uživíme. Já si říkala, že musí být hrubě za vodou, když chtějí takové peníze vynakládat na lidi, co sem nejdou pracovat, ale užívat si sociálních dávek.

Bude dobře, když se zeptáte těch lidí na mzdu z fabrik a jak to z toho zvládají. Někteří rádoby umělci nám dali najevo, jak jsme k ničemu a teď se strašně divíte, že je nelitujeme a posíláme je makat do práce. My to děláme celý život a oni mohou klidně vyskladňovat třeba zboží, aby lidé mohli nakupovat.

Nebudu dělat, že vás lituji, protože bych lhala. Je mi to jedno a vaše nářky čtu s odporem, protože jste nám vzali iluze, že hrajete pro nás a že jste zpřetrhali pouto mezi námi a vámi. Měli jsme ho před rokem 1989 a po roce 1989 to všechno vzal čert. Tak nefňukejte a postarejte se samo o sobě tak, jak to dělají obyčejní lidé celý život.

3 komentáře

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. Mojmír Kříž

    Začalo to tou prasárnou, co předváděli v Divadle na Provázku, jak tam Ježíš znásilňuje muslimku. Divadelníci to nejen neodsoudili, ale chovali se, jako by se nic nedělo. Od té doby se čím dál častěji ozývá, že komedianti jsou pakáž.

    Odpovědět
    • Milena Doušková

      Mě nejvíc naštvala vlajka vytahovaná z vagíny. Dostat ty hajzle do ruky, tak jsem jim obouchala ksichty.

      Odpovědět
      • fidas

        Nevím co bych udělal, ale bylo by to bolestivé. Hlavní vinu ale nesou ti, co vůbec tohle pokleslé představení dopustili.

        Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.