Benešovy dekrety prý rozkládají EU a Česko s Ruskem mají zaplatit Němcům jejich utrpení z války a- a a+

Mně se rozhodně nezdá, že by tento dokument byl k ničemu a dokonce vyhaslý. Pokud ho zruší můžeme přijít znovu o Sudety a ve svých krojích nám sem přitančí Němci a prohlásí, že je to všechno jejich a my budeme muset držet hubu a krok, protože Benešovi dekrety už nebudou. Měli bychom si chránit svoje dědictví a nedbat na rady, které jsou nás předkládány ve zlém úmyslu.

ČR je neustále napadáno kvůli Benešovým dekretům a neustálé požadavky Němců na odškodnění a navrácení majetků neberou konce. Evropský parlament a komise EU znovu vyšetřuje Benešovy dekrety. Takhle nám vyhrožuje vévodkyně Doris Šlesvicko-Holštýnská, poslankyně zemského sněmu v Německu. 28.ledna 2021 publikovala tuto nehoráznost. Bylo odhlasováno, aby komise EU zaujala rozhodný postoj proti porušování evropských zákonů Benešovými dekrety.

Dalším naprosto neuvěřitelným počinem EU = Německa je nová žádost vůči Rusku. Rusko musí odškodnit utrpení Němců od 28.srpna 1941. V květnu 2020 vydal  Sudetoněmecký krajanský spolek – předseda Posselt prohlášení oslavující Chartu vyhnanců 1950. Podporují proces evropského sjednocení, usilují o zajištění míru a budoucnosti a přibližují vysídlené osoby zpět blíže k jejich vlasti – rozuměj k jejich vlasti u nás, v bývalých Sudetech. No není to paráda? Ministr vnitra Horst Seehofer slíbil, že protiprávní Benešovy dekrety budou zrušeny. To je naprosto neuvěřitelné. Ten člověk už ví, co  bude?

Co ovšem žádný člověk nemohl čekat ani v nejhorším snu, tak na základě Stalinova dekretu z 28.srpna 1941 o nakládání s Němci chtějí prosadit rehabilitace všech Němců poškozených utrpením ze strany Ruska ode dne vyhlášení tohoto Stalinova dekretu. Tak nevím. Němci už zaplatili Rusku za smrt skoro 30 miliónů Rusů? Zaplatili za utrpení v koncentračních táborech? Zaplatili všem státům na jejich územ zabíjeli a kradli? Ani České republice nezaplatili za válečné utrpení do dnešního dne ani korunu a jejich drzost nezná mezí.

Zamřelo skoro 63 miliónů osob vinou německé nadutosti, pocitu jejich nadřazenosti, touhy po cizím území a majetku. Tahle sebranka by měla jen mlčet a kát se za to, co všechno provedla a ne si nárokovat nějaké zatracené reparace. Takové utrpení co způsobila se nedá vůbec nijak zaplatit a proto mě je jejich drzost o nějaké naší či Ruské platbě jejich „obětem“ přivádí do zuřivosti.

Zatím ještě žijí potomci či příbuzní obětí z války a přidávají si vědomosti. Co bude až zemřeme? Německo vás sežere za živa. Oni to opravdu umí.

Můj rok starý článek je stále víc aktuální 

Co všechno se od novinářů nedozvíme. Jde to za hranici mé tolerance vůči takovým lidem. Komentátorka Českého rozhlasu Lída Rakušanová si je tím jistá. Podle ní je čas zrušit Benešovi dekrety protože EU je o hledání kompromisů a vůbec to nepoškodí Česko, protože budeme nadále profitovat na svém členství v této „úžasné“ organizaci.Můj starší článek napsaný před rokem, pro srovnání jak moc nás tlačí ke zdi a jejich snaha o zrušení jediné ochrany před Němci

Protože naprosto stejné názor nám předkládá vlastenecké TOPka. V té době předsedničil Schwarzenberg a co jiného než zrušení této naší ochrany si mohl přát. Dekrety jsou podle Rakušanové a některých našich politiků vyhaslé a jejich zrušení je v nejvyšším zájmu Česka. Má dokonce potřebu nám sdělit, že se nám někteří snaží vtloukat do hlavy, že je Brusel naším poručníkem. Podle ní to není pravda. Když se na tom člověk zamyslí, tak co jiného to je? Poručníkem se stává ten, co na nás má dohlédnou jak na malé děcka, jestli jsme správně vychované a to hlavně dělá vše ve prospěch EU. Pracovat a neptat se na nic. To by po nás chtěli a to po nás tvrdě vyžadují a je k pláči, že jim k tomu média pomáhají.

Tohle nám vtlouká do hlavy Lída Rakušanová a já se ptám, proč rušit něco, co je vyhaslé a k ničemu? Co je k ničemu, tomu se nemusíme věnovat. Prostě ať si někde odpočívají a hlavě by ji všichni měli nesahat v klidu pro strýčka Příhodu.

Benšovy dekrety na Wikipedii

Co nám zaručují Benešovy dekrety

Benešovy dekrety, či též dekrety presidenta republiky, je označení dekretů vydaných v exilu prezidentem Československé republiky Edvardem Benešem během druhé světové války a krátce po jejím skončení na osvobozeném území Československa po dobu, kdy nebylo možné vykonávat zákonodárnou moc skrze Národní shromáždění.

Prezident vydal ústavní dekrety s právní silou ústavních zákonů a dekrety, které mají sílu zákona. Ve Sbírce zákonů bylo publikováno 98 dekretů prezidenta a 7 dekretů bylo dodatečně publikováno.

Všechny ústavní dekrety a dekrety prezidenta republiky byly po válce, 5. března 1946, dodatečně potvrzené. Prozatímním Národním shromážděním ústavním zákonem č. 57/1946 Sb. Ústavní dekrety byly prohlášeny za ústavní zákony, dekrety byly prohlášeny za zákony. V současné době je většina dekretů neregistrovaných.

Vedle dekretů o znárodnění většiny průmyslových podniků, pojišťoven, bank, zavedení centrálního plánování, všeobecné pracovní povinnosti mezi ně patří dekrety spojené především s konfiskací majetku etnických Němců a Maďarů, zrádců a kolaborantů, ztrátou československého státního občanství Němců a Maďarů, zrušením německé university a německých vysokých škol technických.

Ústavní soud potvrdil jejich platnost v době vzniku a jejich závaznost, tj. jimi nastolené změny zůstávají zachovány. Zkoumat, zda zůstávají platnou součástí českého právního řádu, odmítl, neboť jsou již právně neúčinné.

Mně se rozhodně nezdá, že by tento dokument byl k ničemu a dokonce vyhaslý. Pokud ho zruší můžeme přijít znovu o Sudety a ve svých krojích nám sem přitančí Němci a prohlásí, že je to všechno jejich a my budeme muset držet hubu a krok, protože Benešovi dekrety už nebudou.

Měli byste si pamatovat, že ti co nás zradili za Mnichova jsou znovu u moci a zradí nás klidně znova bez výčitek svědomí, protože pro ně nejsme nic. Kde český národ konečně pochopí, že pomoc mají hledat jen na konci své vlastní paže.

2 komentáře

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. Matuska

    Nikdy nezrusit benesovy dekrety uz nechcem aby nam poroucelo nemecke pod hlavickou EU a ztoho bordelu co nedriv vystoupit

    Odpovědět
    • Milena Doušková

      To nezáleží na nás. Nikdo se ptát nebude a než se nadějeme bude to v haj....

      Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.