Příkazy, rozkazy a nakonec dělení na poslušné a neposlušné a- a a+

Jde o první pokus o uzákonění segregace lidí při užívání některých služeb od druhé světové války. Hitlerovi by se tento postup hodně líbil.

Vláda rozeslala poslancům návrh novely Zákona o ochraně veřejného zdraví. O co pak jí jde? O nic menšího jako zavedení covid pasu a to napořád. Prý podle aktuální epidemiologické situace. Tohle jim musí spolknout jen totální debil a to v naší zemi ještě všichni nejsou. Ano, mívali jsme očkovací průkazy na exotické choroby a také očkovací průkazy pro psy. Nehodlám jet ani do exotiky a rozhodně nejsem pes. Tak nač mi bude věc, co ze mně dělá ovečku nechávající si napíchat vakcínu kterou nechci.

Nějaká dovolená  u moře nemůže být pro normálně myslícího člověka motivem pro píchání vakcíny s pochybným účinkem a navíc s neustále se opakujícím čase očkování. Ne, to nebude jednou nebo dvakrát. To bude pořád. Máme celé roky očkování proti chřipce, ale bylo to dobrovolné. Tak se z chřipky stal covid a najednou se nás snaží vnutit povinnost. Nikdy jsem se nedala očkovat na chřipku a nevidím jediný důvod s tím začínat.

Pane ministře, měníte názory jako ponožky, neumíte si spočítat vlastní nemovitosti a vaše jednání je přinejmenším podivné. Pan Babiš musí být úplně v pr….když do křesla ministra zvolil vás. Nectíte nic, dokonce ani právo. Věta kterou jste sám řekl je dostatečně jasná.

Tento paragraf pochopí každý kdo si do přečte a není to už žádná legrace. Tedy jde o naši svobodu, ze které nám neustále ukrajují.

§ 69 odst. 1 písm. i)

Omezení účasti na veřejné nebo soukromé akci nebo vstupu do veřejnosti jinak přístupného prostoru, včetně provozoven nebo jiných prostor, do nichž je vstup vázán na členství, úhradu nebo jinou podmínku, tak, že jsou umožněny pouze fyzickým osobám, které pořadateli nebo organizátorovi akce nebo provozovateli nebo majiteli veřejnosti jinak přístupného prostoru nebo jimi pověřené osobě prokáží způsobem stanoveným mimořádným opatřením, že se podrobily očkování proti infekčnímu onemocnění nebo toto infekční onemocnění prodělaly nebo se podrobily testu nebo vyšetření na přítomnost původce infekčního onemocnění s negativním výsledkem.

Petr Arenberger chce uzákonit, že neočkovaným a netestovaným, ale zdravým lidem budou zakázány některé služby. Jde o první pokus o uzákonění segregace lidí při užívání některých služeb od druhé světové války. Hitlerovi by se tento postup hodně líbil. Taky dělil národ na kastu a podkastu. Chcete změnu? Tak si pořádně rozmyslete, co v následujícím půlroce uděláte. Studujte programy a hlavně studujte koalice které se stejně rozpadnou. Uvědomte si, že ministrany s 5% tam budou jen pro sezení a braní výplaty z vašich daní.

2 komentáře

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. KARA

    Jenže, Mili, tak to bylo vždy - ti poslušní a ti neposlušní. V činech, myšlení. Odměny? Sankce? Však to sama znáš i ty osobně. Pořád se \"rveš\"(život se s tebou, od tvého příchodu na svět, vůbec nemazlil) .a to je dobře, krásně píšeš, nevtloukáš hřeby do hlavy jen proto, že pravda je tak a tam kde ji pociťuješ, necháváš prostor i těm, kteří mají jiný názor na ledacos. To se mi u tebe líbí. Fanaticky nepřesvědčuješ, jen píšeš o tom jaký máš ty svůj názor na svět a lidi kolem. Taková jsi byla jistě vždy - svá. Senzačně svá. Proto si tě vážím, buď pořád svá, stejně jako jsem byla, jsem a budu svá já. Já vím, v něčem se neshodneme, v něčem hodně, a to je fajn, tak to má být, tak je to v naprostém pořádku. To totiž posouvá! Ne si, jak to dělají jiní pro přesvědčování jen o svojí pravdě, vzájemně oči vyškrábat. Měj se hezky, KARA.

    Odpovědět
    • Milena Doušková

      Děkuji holka. Lámat někoho přes kolena pro jeho pravdu nemám v povaze. Zrovna tak se nenechám nikdy lámat já. To by mne musel někdo hodně přesvědčit o své pravdě, abych změnila názor, ale i to se děje. Každý člověk by měl umět říct, kruciš, to jsem se ale hodně spletla. Děje se to pořád a je to tak dobře, protože nejsme robot. Jsi bezva kamarádka, že mě bereš takovou jaká jsem.

      Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.