Co zbylo po Havlovi a- a a+

Jsme opět na začátku, mzdy jsou k smíchu a ceny zboží v obchodech k pláči. Tohle je naše denní realita, ale my jsme pořád rozbití na milión kousku a není člověka, který by si uměl získat národ a jeho důvěru.

Havlův odkaz je to nejstrašnější a nejhnusnější co nám kdy který prezident po sobě zanechal. Možná proto ho tak milovali v cizině, protože je bavilo pozorovat jak jim leze do zadku a vlastní zemi srazil na kolena a strčil do otroctví západní Evropě. Nechal nás oloupit Německem jako kdysi naši spojenci. Nebyl o nic lepší než byli ti darebáci podepisující Mnichovskou dohodu.

Co po něm zbylo? Zloději, vrazi, zbohatlíci, korupčníci, podvodníci. Veškerá svoloč co se našla v Čechách, na Moravě a ve Slezsku se usadila na všech vedoucích postech, v parlamentu, v senátu a ve vládě a rozporcovala si fabriky, zemědělství, zlato a dokonce i pracovní sílu mezi sebe. Doufali, že než to lid pochopí tak budou dávno za vodou, nebo mrtví. Někteří se smaží v pekle, někdo si válí šunky v cizině, protože doma by jim za chvíli šlo o krk.

Lid to už sice pochopil, ale je sám. Neví co s ne-svobodou a spolky vlastenectví se potácejí jak stvoly ve větru. Některým je hanba že spolkli návnadu v podobě sametu a po 30 letech zjistili, že to nebyl samet, ale staré hadry od šmíru, prachu a fekálií. Havlova pravda a láska skoro všem zhořkla, jen pár hlupáků pořád věří, že byl svatý. Ne, nebyl. Šlo mu jako všem špičkám té doby o peníze, privatizaci a kuponky.

Teď v roce 2020 nám zavřeli pusu rouškou, dorazili vzmáhající se ekonomiku, srazili na dno malé podnikatele. Jsme opět na začátku, mzdy jsou k smíchu a ceny zboží v obchodech k pláči. Tohle je naše denní realita, ale my jsme pořád rozbití na milión kousku a není člověka, který by si uměl získat národ a jeho důvěru. Bez toho to nepůjde, protože lidí jsou, ať se vám to líbí nebo nelíbí, stádo jdoucí za svým vůdcem. Proto potřebují někoho, kdo nemyslí na sebe, ale lid a svoji vlast. Já ho pořád nevidím a doufám, že se ho aspoň dožiji.

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.