Strašení komunismem je mimo mísu a- a a+

Opravdu má někdo pocit, že se na světě směřuje ke komunismu? Neustále to čtu a slyším ze všech stran, ale já to tak nevnímám a nic nenasvědčuje tomu, že by snad dělnická třída měla převzít otěže vládnutí.

Ví vůbec co je to komunismus?  Höschl: Koronavir porazí imunita a přirozené očkování, lidi tleskají zákazům, je to komunismus jako vyšitý. Restriktivní opatření připomínají silně komunismus a lidé jim tleskají, to je velmi varovné, upozorňuje profesor Höschl. Kombinuje se tu podle něj symbol nepřítele, strach a postava vůdce. To je třaskavá směs, která v minulosti vedla třeba k nástupu Hitlera v Německu. Höschl mluví o genialitě průměrnosti, která se může rozšířit jako lavina. Už tu prý vidíme náznaky a my musíme být maximálně kritičtí a pozorní. Vláda totiž může mít tendenci ponechat si současnou větší moc.

Karl Marx

Komunismus je politická ideologie požadující společné vlastnictví a odmítající třídní rozdíly mezi lidmi. Její zastánci se označují jako komunisté. Dále se tak označuje uspořádání společnosti, jež komunisté prosazují, a někdy i komunistický režim, tedy politický režim států ovládaných komunistickými stranami.

Vznik socialismu a komunismu právě ve vyspělých státech souvisí s průmyslovou revolucí, která vytvořila průmyslovou dělnickou třídu. Dělníci, kteří nevlastnili nic než svoji práci, byli vystaveni krušným pracovním podmínkám. Marxismus považuje dosažení komunismu za nutný výsledek dějinného procesu a ekonomických sil. Dějiny se mu jeví jako posloupnost stádií, definovaných především výrobním způsobem. Od prvotního komunismu prvobytně pospolné společnosti prochází lidstvo etapami otrokářství, feudalismu a kapitalismu. Počínaje otrokářstvím již existuje vykořisťování, vládnoucí třída si přivlastňuje nadhodnotu vytvořenou ovládanými třídami. V kapitalismu jako vrcholném stádiu vykořisťovatelských společností však vzniká dělnická třída, která bude jednou schopna dosáhnout poslední fázi dějin, opět spravedlivou komunistickou společnost.

Ke komunismu opravdu nesměřujeme

Opravdu má někdo pocit, že se na světě směřuje ke komunismu? Neustále to čtu a slyším ze všech stran, ale já to tak nevnímám a nic nenasvědčuje tomu, že by snad dělnická třída měla převzít otěže vládnutí. Pletou si komunismus s totalitou, ale ve sféře kapitalismu. Neznám horší kombinaci.

Komunismus předpokládá společný majetek a beztřídní společnost. Já rozhodně nevidím beztřídní společnost, jen se to upravilo ve prospěch horních 10%. Pořád máme třídu nejnižší, vyšší a nejvyšší. Sice to už nazývám jinak než Marx, ale tak to zatím je. Společný majetek? To jako vidíte kde? To je naprosto mimo mísu. Ti, co peníze měli jich mají ještě víc a ti co měli málo mají ještě méně. Taková je skutečnost.

Člověk nikdy nezvládne komunismus i kdyby stokrát chtěl. Vždycky mezi námi budou lovci a oběti. Jde jen o to, kam se zařadíte. Proto se bavím nad těmito příměry, protože na nich není nic pravdivého. A co je to teď za dobu? Čirý, tvrdý kapitalismus, který je však překonám a pod tlakem veřejnosti se prostě musí změnit. Proto tak dychtí po Novém světovém řádu, ale ten zase bude dobrý jen pro ty, co jsou teď nahoře a mizerný pro ty, co jsou teď dole.

Dostanete čip, seberou vám peníze a budou vás mít naprosto v hrsti. Tomu chcete říkat komunismus? Mně to připomíná dobu tvrdého otrokářství, jen si to ještě většina nechce připustit, nebo si to neuvědomuje. Tak vzhůru do nové doby.

1 komentář

Vítejte v diskusi ke článku. Sdílejte své názory, obavy i rady.

  1. Jirka

    Ano, Evropou obcházelo strašidlo. Strašidlo komunismu. Ale ten strašák zmutoval ještě dřív, než se doopravdy narodil. Je to fašismus, variace na dané téma. Jenom s bolševickejma kulisama. Nacismus měl taky dělnické kulisy a taky socialismus. Strašidlo zmizelo v propadlišti dějin a zůstali jenom strašitelé. Cokoliv se jim nelíbí, je prý komunistické. Podobnost, s jakou svoje ideje prosazují jejich ideoví souputníci, způsobila, že se právě ta jejich pravdička nazývá neomarxismem. A už si oprav tu hlášku při odesílání komentáře !

    Odpovědět

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.