Konverzace mezi Bohem a svatým Petrem a- a a+

Moje Pokecy s Bohem nejsou fikce, ale úplně opravdivé. Nakonec lidičky, co je fikce a co není. Co je pravda a co lež. Je Bůh nebo není. To je na každém z nás a jak vypadá a jestli se s ním dá mluvit, tak to je každé věc. Já s ním mluvím jak mi zobák narostl:-)

Na obláčku u nebeské brány sedí Bůh se svatým Petrem a hrají svoje milované Prší. Bůh pomalu bafá ze své dýmky a vypouští obláčky nad hlavu.

„Taky bys toho už mohl nechat. To jdeš opravdu bezva příkladem,“ prolomil ticho svatý Petr.

„No a? Však mě vidíš jenom ty a lidem je fuk, co dělám,“ zabručel Bůh a mocně zabafal.

„To máš recht,“ zasmál se Petr a dodal:

„Víš, že si ten tvůj pozemský výtvor vybral jiného Boha?

„Vím, jsem přece vševědoucí,“ odpověděl Bůh a smutně pokračoval.

„Říkají mu trh a všechno mu podřizují. Dokonce i tu církev víc zajímá trh než já a moje desatero. Všechno dělají ve jménu trhu, tak jsem přemýšlel, proč zrovna takové slovo a pak mě to došlo. Trh od slova trhnout, utrhnout a to znamená kde trhnout nějaký prachy, nebo výhody, ale že si tím trhnou i ostudu to je je jim fuk. Špatně jsem je udělal. Hlavně Adam se mi moc nepovedl a Eva? No jaká může asi být, když je z jeho žebra. Tak si myslím Petře, že jsem to pořádně zvoral. Co říkáš, nemám seslat pořádný šplouch? Ale tentokrát jim nedám ani tu archu a bude pokoj.“

Svatý Petr se koukl na Boha a s chutí se zasmál.

„Víš, jestli ty si to slovo nevykládáš trochu divně. Já bych řekl, že slovo trh pochází od slova trhlý nebo potrhlý. Jen potrhlý Bůh jako jsi ty může vyrobil takový paskvil,“ rozesmál se až slzel svatý Petr.

„Jen počkej až přijde na Prší Ježíš. Ten ti řekne co jsou lidi zač a jaký jsi ty bláznivě potrhlý otec, když ho klidně předhodíš té lidské smečce. Stejně nevzal všechny jejich hříchy, protože to nedokázal nikdo, ani ty Bože a moc se nemrač, protože takových Bohů bychom potřebovali strašně moc a ono to nejde, protože jsi domýšlivý a chceš být jedinečný. Tohle má ten lidský výtvor po tobě. Taky si každý z nich myslí jak je jedinečný a přitom jsou jen zrnko, co se jednou dostane do země, ale chovají se tak, jakoby nikdy neměli zemřít. Divně jsi je udělal, ale to už je jedno.

„A hraj, hodil jsem ti sedmu tak lízej a nech lidi na pokoji. Oni se vymlátí sami i bez potopy,“ skončil svatý Petr hovor a znovu se ponořil do hry.

Bůh zamáčkl slzu a pak vyhodil kartu:

„Tu máš Petříčku, já mám taky sedmičku, tak ber a nežvaň.“

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.