a- a a+

Doufala jsem, že o Jourové nebudu dlouho psát, ale kolem té nikým nezvolené osoby se pořád něco děje. Čím to je, že se to nikdy nelíbí nikomu z V4. Skoro to vypadá, že jejích jediným úkolem je tohle naše seskupení zničit, vymazat z mapy a nadělat z nás jen a jen Evropany podléhající Bruselskému diktátu. Potom mi ale vysvětlete, proč jsou Němci pořád Němci a proč to neplatí i pro nás v naší České republice.

Jsem odhodlána podniknout všechny nezbytné kroky k udržení vlády práva v Polsku, která je ohrožena justičními reformami polské vlády.

Věra Jourová po své návštěvě Polska

Jourové je Polsko a Maďarsko trnem v oku. Podle ní je to křehká demokracie která má problémy s dodržováním všech hodnot Evropské unie a pokud se zeptáte kdo z našich politiků si s Jourovou notuje tak pochopitelně Piráti, TOPka a Milión chvilek. Co jiného od nich čekat.

Každý, kdo čte ví, že Viktor Orbán se stal premiérem už potřetí a jeho strana vyhrává ve velikou s velikou převahou. Zrovna tak polská strana Právo a spravedlnost ve volbách vyhrála s naprostou převahou. Lidé dali najevo svoji vůli, řekli si sami kdo má být v jejich čele a tak se také stalo.

Jakým právem chce Jourová, kterou si nikdo nezvolil, kritizovat svobodné státy, členy EU. Kdo to hlásá, že nechceme jít cestou Maďarska a Polska? Všichni politici napříč Evropou, kterým se nelíbí, že jim někdo sahá na jejich „právo“ rozhodovat o osudu všech lidí v Evropě. Kdo je na jejich straně, je nepřítel.

Přitom selský rozum nám říká říká opak. To Polsko a Maďarsko nám ukazuje cestu svobodných voleb, cestu demokracii kdy vůle lidu má svoji váhu a to je to, co politické špičky EU naprosto děsí. Kde by byli, kdyby se všechny státy chovali jako Polsko s Maďarskem? Byli by zbyteční a to přesně to, co nemohou dopustit a proto Jourová prohlásila, že je třeba použít všech prostředků na zvrácení vývoje a v těchto vzpurných státech.

Jsem na straně odbojných států, protože tam je svoboda kterou nám tady berou a vůbec se s námi nemažou. Z pera Jourové vzniká i na omezení svobody slova na sociálních sítí, protože nám, lidem, to evidentně škodí. Ano, myslet a přemýšlet se nám zakazuje a běda ti člověče český, když dáš najevo, že nemáš v hlavě piliny, nechceš poslouchat eurodiktát, ale jít vlastní cestou, protože totality jsi si užil dost. Máme cit pro to, co se dotýká naší svobody, kterou nám pořád někdo bere a nutí nás žít podle jijech pravidel a naše touhy a sny o žití ve vlastní zemi jsou jim naprosto ukradené. To je špatné slovo. Štveme je už tím, že vůbec přemýšlíme o svobodě. Máme makat, spát, jíst a mlčet.

Chápu proč EU tak strašně štve seskupení V4. Jsou v ní postkomunistické země, jehož lid rohlíkem neopijí a kteří mají vlastní představy o tom, jak má vypadat svoboda a jak chtějí žít. Prioritou Německa a Francii je oslabit V4 a pokud by to šlo, tak by ji nejraději rozpustili a vcucli do sebe. Vůbec nejlépe by byli, abychom začali říkat že jsme Evropané jak chce Pospíšil a netvrdili zarputile že jsem Češi, Slováci, Maďaři, Poláci. Tak to by sem jim líbilo.

Nedovolte zničit tohle naše seskupení, nedovolte zničit Maďarsko a Polsko, protože pak půjdeme na řada my a nepůjde to zvrátit.

Prosíme dodržujte slušné vychování a obecný kodex diskutujících.
Názory se daji projevovat i slušně, přesto s důrazem.